e-Devlet üzerinden alınan belgeler resmi belge değerinde

GÜNDEM 27.02.2017 - 09:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

e-Devlet üzerinden alınan belgeler resmi belge değerinde

Denizli Pamukkale Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada vatandaşların nüfus idarelerinde belge temininde büyük kolaylık sağlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, e-Devlet sistemi üzerinde oturum açarak nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgelerini alabilecek, alınan belgeler nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değerde olacağı söylendi.     24 Şubat 2017 Tarihli 29989 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/9895 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151'inci maddesine, "Kişiler; kendilerine ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örnekleri ile kendilerine ve velayeti altında bulunan ergin olmayan çocuklarına ait yerleşim yeri bölgelerini, güvenlik kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilir. E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahiptir." fıkrası eklendi.   Uygulama ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilme çalışmaları nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanan nüfus müdürlüklerinde, bu tür belgeleri almak için uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenecek, gereksiz beklemelerin önüne geçilecek.         Düzenleme ile Vatandaşlarımız, Ptt Şubelerinden şahsen edinecekleri güvenli kimlik doğrulama şifreleri ile www.turkiye.gov.tr e-Devlet sistemi üzerinde oturum açarak nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgelerini alabilecek, alınan belgeler nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değerde olacak.  
Denizli Pamukkale Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada vatandaşların nüfus idarelerinde belge temininde büyük kolaylık sağlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, e-Devlet sistemi üzerinde oturum açarak nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgelerini alabilecek, alınan belgeler nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değerde olacağı söylendi.

 

 

24 Şubat 2017 Tarihli 29989 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/9895 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 151'inci maddesine, "Kişiler; kendilerine ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örnekleri ile kendilerine ve velayeti altında bulunan ergin olmayan çocuklarına ait yerleşim yeri bölgelerini, güvenlik kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilir. E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahiptir." fıkrası eklendi.

 

Uygulama ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilme çalışmaları nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanan nüfus müdürlüklerinde, bu tür belgeleri almak için uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenecek, gereksiz beklemelerin önüne geçilecek.

       

Düzenleme ile Vatandaşlarımız, Ptt Şubelerinden şahsen edinecekleri güvenli kimlik doğrulama şifreleri ile www.turkiye.gov.tr e-Devlet sistemi üzerinde oturum açarak nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgelerini alabilecek, alınan belgeler nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değerde olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.