Denizli'nin içme suyu sorunu çözüldü

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2017 - 16:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'nin içme suyu sorunu çözüldü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Denizli'nin 2070 yılına kadar su sorununun çözüldüğünü belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Akbaş Barajı ile Denizli’nin 2070 yılına kadar içme suyu sorunu çözüldüğünü söylediPamukkale Üniversitesi Konferans Salonunda, ‘Denizlinin Bereketli Toprakları Suya Kavuşuyor’ sloganıyla 68 milyona mal olacak olan 12 tesisin de içinde yer aldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, vatandaşa hizmet etmenin kendileri için ibadet etmek gibi olduğunu vurguladı.     "Denizli ile yatıyor Denizli’yle kalkıyoruz" diyen Bakan Eroğlu, "Eskiden aman ormancı vardı, şimdi canım ormancı var. Orman köylümüze ne istiyorsa desteği veriyoruz, verdiğimiz ağacın 3 yıllık masrafı bizim. Geliri 49 yıllığına sizin. Millet güçlüyse devlet güçlü olur. Eskiden ormana girdiğin zaman traktörle girsen el koyulurdu. Ama şimdi gel benim canım ormancım diye, orman köylüleri ormancı ile hasım değil hısımdır. Bugün bakanlığın kapısını kapattık, tüm müdürlerimiz burada. 100 milyonluk yatırımın yanında, bir de 95 milyonluk 21 müjde getirdik" ifadelerini kullandı.     "Denizli’ye 11 milyarlık yatırım yapıldı" Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) hakkında da bilgiler veren Bakan Eroğlu, "2019 yılı sonuna kadar EGEGEP, 31 Aralık 2019 saat 16:59’a sona erecek. Bakalım bunu sabah namazına çekebilecek miyiz?Akbaş Barajını 15 Temmuz 2018’de bitiriyoruz. 2070 yılına kadar Denizli’nin içme suyu sorunu çözülecek. Bu proje kapsamında 35 tane baraj ve gölet, 80 sulama tesisi, 94 dere ıslahı, 10 bal ormanı diğer tesisler yapacağız. 11 milyar TL’lik yatırımı Denizli’ye hükümet olarak getirdik. 3 milyarlık bölümü ile yatırımda birincilik Orman ve Su İşleri Bakanlığına aittir. Orman köylülerimize hayvancılık ve gelir getirici ağaç alanında destek veriyoruz" dedi.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün günlerden Denizli. Veysel Eroğlu Bakanımız, belediye olarak ne talep edildiyse ne fazlası varsa destek verdi. Millete birlikte hizmet ediyoruz. Denizli’de güzelliklerin yer almasına siz öncülük ettiniz. Denizli’de kayak merkezi, göletler varsa bakanlarımızın imzası var. Akbaj Barajı su tutmaya başladı, bu barajla kentin 2070 yılına kadar içme suyunu güvence altına alacak. Buradaki arıtma tesisini de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız yapacağının müjdesini verdi. Bu 16 tesis bize bir şeyler hatırlatıyor. 16 Nisan’da hep beraber ‘Evet’ diyeceğiz. Ülkemizin de güzel yürüyüşünün başlangıcını yapacağız" diye konuştu. "Arıtma tesisinin talimatı verildi" Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, 1954 yılından bu yana faaliyetlerinin devam ettiğini hatırlatarak, son 14 yılda 6 bin 447 tesis inşa etiklerini bunun 423’ünün baraj olduğunu kaydetti. Denizli’ye 148 adet proje yaptıklarını belirten Acu, "Bu projelerle suyu etkin kullanıyoruz. Denizli’nin içme suyuyla ilgili 2020 yılına kadar su sıkıntısı yok ama B planımız da var. Arıtma tesisinin de talimatı verildi. Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) projesi kapsamındaki tüm yatırımları 2019 yılı sonunda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Denizli'nin 2070 yılına kadar su sorununun çözüldüğünü belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Akbaş Barajı ile Denizli’nin 2070 yılına kadar içme suyu sorunu çözüldüğünü söylediPamukkale Üniversitesi Konferans Salonunda, ‘Denizlinin Bereketli Toprakları Suya Kavuşuyor’ sloganıyla 68 milyona mal olacak olan 12 tesisin de içinde yer aldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, vatandaşa hizmet etmenin kendileri için ibadet etmek gibi olduğunu vurguladı.

 

 


"Denizli ile yatıyor Denizli’yle kalkıyoruz" diyen Bakan Eroğlu, "Eskiden aman ormancı vardı, şimdi canım ormancı var. Orman köylümüze ne istiyorsa desteği veriyoruz, verdiğimiz ağacın 3 yıllık masrafı bizim. Geliri 49 yıllığına sizin. Millet güçlüyse devlet güçlü olur. Eskiden ormana girdiğin zaman traktörle girsen el koyulurdu. Ama şimdi gel benim canım ormancım diye, orman köylüleri ormancı ile hasım değil hısımdır. Bugün bakanlığın kapısını kapattık, tüm müdürlerimiz burada. 100 milyonluk yatırımın yanında, bir de 95 milyonluk 21 müjde getirdik" ifadelerini kullandı.

 

 

"Denizli’ye 11 milyarlık yatırım yapıldı"
Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) hakkında da bilgiler veren Bakan Eroğlu, "2019 yılı sonuna kadar EGEGEP, 31 Aralık 2019 saat 16:59’a sona erecek. Bakalım bunu sabah namazına çekebilecek miyiz?Akbaş Barajını 15 Temmuz 2018’de bitiriyoruz. 2070 yılına kadar Denizli’nin içme suyu sorunu çözülecek. Bu proje kapsamında 35 tane baraj ve gölet, 80 sulama tesisi, 94 dere ıslahı, 10 bal ormanı diğer tesisler yapacağız. 11 milyar TL’lik yatırımı Denizli’ye hükümet olarak getirdik. 3 milyarlık bölümü ile yatırımda birincilik Orman ve Su İşleri Bakanlığına aittir. Orman köylülerimize hayvancılık ve gelir getirici ağaç alanında destek veriyoruz" dedi.

 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün günlerden Denizli. Veysel Eroğlu Bakanımız, belediye olarak ne talep edildiyse ne fazlası varsa destek verdi. Millete birlikte hizmet ediyoruz. Denizli’de güzelliklerin yer almasına siz öncülük ettiniz. Denizli’de kayak merkezi, göletler varsa bakanlarımızın imzası var. Akbaj Barajı su tutmaya başladı, bu barajla kentin 2070 yılına kadar içme suyunu güvence altına alacak. Buradaki arıtma tesisini de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız yapacağının müjdesini verdi. Bu 16 tesis bize bir şeyler hatırlatıyor. 16 Nisan’da hep beraber ‘Evet’ diyeceğiz. Ülkemizin de güzel yürüyüşünün başlangıcını yapacağız" diye konuştu.


"Arıtma tesisinin talimatı verildi"
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, 1954 yılından bu yana faaliyetlerinin devam ettiğini hatırlatarak, son 14 yılda 6 bin 447 tesis inşa etiklerini bunun 423’ünün baraj olduğunu kaydetti.
Denizli’ye 148 adet proje yaptıklarını belirten Acu, "Bu projelerle suyu etkin kullanıyoruz. Denizli’nin içme suyuyla ilgili 2020 yılına kadar su sıkıntısı yok ama B planımız da var. Arıtma tesisinin de talimatı verildi. Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) projesi kapsamındaki tüm yatırımları 2019 yılı sonunda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.