Alman gazetesinden "Hayır" propagandası

GÜNDEM 04.03.2017 - 08:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Alman gazetesinden "Hayır" propagandası

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantısını otopark yetersiz gerekçesi ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantısını ise konuşmacının Zeybekci'nin olduğunu öğrenilmesi üzerine iptal edildi. İktidar ve muhalefetin tepkisine yol açan olay sonrası, bu seferde Das Parlement gazetesi, Türkiye'deki referandum için "hayır" propagandası yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarını sudan bahanelerle kabul etmeyip yer temini yapmayan Almanya'da bu seferde Alman Parlamentosu'na bağlı Das Parlament gazetesi 'Yeni Türkiye' özel konusu altında yeni sayı yayımlandı. Türkiye'deki referandum için 'hayır' propagandası yaptı.   ÖZEL KONUSU "YENİ TÜRKİYE"   Haftalık yayımlanan ve doğrudan Almanya Federal Parlamentosunun yayımladığı bir gazete olan Das Parlament gazetesinin 27 Şubat 2017 sayılı baskısı, 'Yeni Türkiye' özel konusu altında yayımlandı. 20 sayfalık gazetenin tamamına yakınını ise Türkiye'deki halkoylaması oluşturdu.   "HAYIR" PROPAGANDASI YAPILDI   Alman siyasiler, yazarlar, akademisyenler tarafından açıkça Nisan ayında gerçekleşecek olan halkoylaması ile ilgili 'hayır' propagandası yapıldı.   Das Parlament gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Jörg Billias ise gazetede yer alan yazısında, "Almanya'da 24 Eylül'de düzenlenecek olan genel seçimlerden önce sadece 'söz düelloları' yaşanırken, Türk seçmenlerine yönelik propaganda arttı. Bir hafta önce Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Almanya'da yaşayan vatandaşlarını tartışmalı başkanlık sistemi hakkında ikna etmek için Oberhausen'de konuşma yaptı. Türkiye'de anayasa değişikliği gerçekleşirse parlamento zayıflayacak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan daha fazla güç elde edecek" ifadelerine yer verdi. (Kaynak: TRT Haber)      
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantısını otopark yetersiz gerekçesi ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantısını ise konuşmacının Zeybekci'nin olduğunu öğrenilmesi üzerine iptal edildi. İktidar ve muhalefetin tepkisine yol açan olay sonrası, bu seferde Das Parlement gazetesi, Türkiye'deki referandum için "hayır" propagandası yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarını sudan bahanelerle kabul etmeyip yer temini yapmayan Almanya'da bu seferde Alman Parlamentosu'na bağlı Das Parlament gazetesi 'Yeni Türkiye' özel konusu altında yeni sayı yayımlandı. Türkiye'deki referandum için 'hayır' propagandası yaptı.

 

ÖZEL KONUSU "YENİ TÜRKİYE"

 

Haftalık yayımlanan ve doğrudan Almanya Federal Parlamentosunun yayımladığı bir gazete olan Das Parlament gazetesinin 27 Şubat 2017 sayılı baskısı, 'Yeni Türkiye' özel konusu altında yayımlandı. 20 sayfalık gazetenin tamamına yakınını ise Türkiye'deki halkoylaması oluşturdu.

 

"HAYIR" PROPAGANDASI YAPILDI

 

Alman siyasiler, yazarlar, akademisyenler tarafından açıkça Nisan ayında gerçekleşecek olan halkoylaması ile ilgili 'hayır' propagandası yapıldı.

 

Das Parlament gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Jörg Billias ise gazetede yer alan yazısında, "Almanya'da 24 Eylül'de düzenlenecek olan genel seçimlerden önce sadece 'söz düelloları' yaşanırken, Türk seçmenlerine yönelik propaganda arttı. Bir hafta önce Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Almanya'da yaşayan vatandaşlarını tartışmalı başkanlık sistemi hakkında ikna etmek için Oberhausen'de konuşma yaptı. Türkiye'de anayasa değişikliği gerçekleşirse parlamento zayıflayacak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan daha fazla güç elde edecek" ifadelerine yer verdi. (Kaynak: TRT Haber)

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.