İstiklal marşının kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü mesajı

GÜNDEM 10.03.2017 - 09:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İstiklal marşının kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü mesajı

Bugün, ülkemizin her yerinde, her zaman ve her fırsatta bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. yıldönümüdür.

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız; Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, Milletimizin esareti reddederek verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir.     Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş Milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür. İşte bu sebeple, Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.     Milli Şairimiz arkasında bıraktığı birçok şiiriyle olduğu kadar;yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı ile Milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Maneviyatı, edebiyatı ve duyguları en güzel şekilde harmanlayarak İstiklal Marşımızda ifade eden Milli Şairimizin kişiliği ve dizeleri; Milletimizin, ülkemizi birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe daha güçlü olarak emin adımlarla taşımasına büyük katkı sağlamaktadır.       İstiklal Marşı'nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklal Marşı'nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini belleğimizden silmeyip, sürekli canlı tutmalıyız. Genç kuşakların, Mehmet Akif'in başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek, ülkemizin gelişmesineve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyorum.       Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.       İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde, başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum.
Bugün, ülkemizin her yerinde, her zaman ve her fırsatta bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. yıldönümüdür.

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız; Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, Milletimizin esareti reddederek verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir.

 

 

Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş Milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür. İşte bu sebeple, Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

 

 

Milli Şairimiz arkasında bıraktığı birçok şiiriyle olduğu kadar;yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı ile Milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Maneviyatı, edebiyatı ve duyguları en güzel şekilde harmanlayarak İstiklal Marşımızda ifade eden Milli Şairimizin kişiliği ve dizeleri; Milletimizin, ülkemizi birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe daha güçlü olarak emin adımlarla taşımasına büyük katkı sağlamaktadır.

 

 

 

İstiklal Marşı'nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklal Marşı'nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini belleğimizden silmeyip, sürekli canlı tutmalıyız. Genç kuşakların, Mehmet Akif'in başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek, ülkemizin gelişmesineve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyorum.

 

 

 

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.

 

 

 

İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde, başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.