Denizli İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun 2017 yılı ilk toplantısı gerçekleşti

10.03.2017 - 12:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun 2017 yılı ilk toplantısı gerçekleşti

Sekretarya görevi 212.Şube Müdürlüğümüzce yürütülen Denizli İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun 2017 yılı ilk toplantısı, Denizli Vali Yard. Sayın Celalettin CANTÜRK başkanlığında Denizli Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilmiştir

DESKİ Genel Müdürü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Pamukkale Üniversitesi, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Adnan EKEN, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Metin BALBAKAN, İşletme ve Bakım Şube Müdürü Cengiz KÖSE, 212. Şube Müdürü Muhittin PÜSKÜL,diğer Kurum/Kuruluşlarının kurum amirleri, Sulama Birlikleri Başkanları, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası temsilcilerinin de yer aldığı toplam 82 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda;     Kurul Başkanı Vali Yardımcısı’nın ve DSİ 21.Bölge Müdürü adına DSİ 212.Şube Müdürü’nün açılış konuşmalarının ardından Etüt-Plan BaşmühendisiM.Hakan İLHAN tarafından bir önceki toplantıda alınan kararlar ve değerlendirmeleri ile “Havza Koruma Eylem Planı Takip Tabloları” sunumu yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret BÜYÜKSOY tarafından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetler ve atıksular hakkında sunum yapıldı.           Bir önceki toplantıda alınmış olan “Arıtılmış Atıksuların Sulamada Kullanımı”kararı hakkında komisyon oluşturulması konusunda değerlendirmeler ve görüşmeler ile havzada yer alan kirletici kaynaklar hakkında değerlendirmeler yapılmıştır.         Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Denizli ilinde sulama suyunun kıt olduğuna ve ekonomik değer taşıdığına dair bir bilginin bulunmadığından SKKY’de alıcı ortam olarak tanımlanan su ortamlarına ilgili sektör tablosunda yer alan standartlara göre atıksuların deşarj edilmesinin uygun olacağı, sulama suyu standartlarında arıtılmasına yönelik olarak yapılacak düzenlemelerin yatırımcıya çok fazla yük getireceğini belirten yazısına Sulama Birlik Başkanları, Belediye Başkanları, DESKİ Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere diğer katılıcımlar tarafından atıksu arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış atıksularınsulamada kullanılması ve insan sağlığını doğrudan etkilemesi nedeniyle asgari sulama suyu standartlarına mutlaka getirilmesinin sağlanması gerektiği yönündeki eleştirileri sonrası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü tarafından atıksuların sulama suyu kullanımı konusunda Bakanlıklar düzeyinde çalışmaların yapılması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde uygulanmasının mümkün olabileceği belirtilmiştir.                     
Sekretarya görevi 212.Şube Müdürlüğümüzce yürütülen Denizli İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun 2017 yılı ilk toplantısı, Denizli Vali Yard. Sayın Celalettin CANTÜRK başkanlığında Denizli Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilmiştir

DESKİ Genel Müdürü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Pamukkale Üniversitesi, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Adnan EKEN, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Metin BALBAKAN, İşletme ve Bakım Şube Müdürü Cengiz KÖSE, 212. Şube Müdürü Muhittin PÜSKÜL,diğer Kurum/Kuruluşlarının kurum amirleri, Sulama Birlikleri Başkanları, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası temsilcilerinin de yer aldığı toplam 82 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda;

 

 

Kurul Başkanı Vali Yardımcısı’nın ve DSİ 21.Bölge Müdürü adına DSİ 212.Şube Müdürü’nün açılış konuşmalarının ardından Etüt-Plan BaşmühendisiM.Hakan İLHAN tarafından bir önceki toplantıda alınan kararlar ve değerlendirmeleri ile “Havza Koruma Eylem Planı Takip Tabloları” sunumu yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret BÜYÜKSOY tarafından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetler ve atıksular hakkında sunum yapıldı.

 

 

 

 

 

Bir önceki toplantıda alınmış olan “Arıtılmış Atıksuların Sulamada Kullanımı”kararı hakkında komisyon oluşturulması konusunda değerlendirmeler ve görüşmeler ile havzada yer alan kirletici kaynaklar hakkında değerlendirmeler yapılmıştır.

 

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Denizli ilinde sulama suyunun kıt olduğuna ve ekonomik değer taşıdığına dair bir bilginin bulunmadığından SKKY’de alıcı ortam olarak tanımlanan su ortamlarına ilgili sektör tablosunda yer alan standartlara göre atıksuların deşarj edilmesinin uygun olacağı, sulama suyu standartlarında arıtılmasına yönelik olarak yapılacak düzenlemelerin yatırımcıya çok fazla yük getireceğini belirten yazısına Sulama Birlik Başkanları, Belediye Başkanları, DESKİ Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere diğer katılıcımlar tarafından atıksu arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış atıksularınsulamada kullanılması ve insan sağlığını doğrudan etkilemesi nedeniyle asgari sulama suyu standartlarına mutlaka getirilmesinin sağlanması gerektiği yönündeki eleştirileri sonrası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü tarafından atıksuların sulama suyu kullanımı konusunda Bakanlıklar düzeyinde çalışmaların yapılması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde uygulanmasının mümkün olabileceği belirtilmiştir.

 

 

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.