Sancar “Sayın valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur”

SİYASET 22.03.2017 - 16:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sancar “Sayın valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Teoman Sancar, kamu ve özel kurum çalışanlarının ısrar ve baskıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmaya zorlandığı ile ilgili yüzlerce şikayet aldıklarını iddia ederek; “Sayın valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur” dedi.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar yaptığı yazılı açıklamada, “24 Mart Cuma günü ilimize toplu açılış töreni adı altında Referandum Propagandası için gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çınar Meydanında yapacağı miting için tüm Kamu ve Özel Kuruluşların ısrarla ve baskıyla alana çağrılması Devlet anlayış ve geleneğine uygun değildir. Aldığımız yüzlerce telefon, mesaj ve şikayetler sonucu Sayın Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Okul idarecilerinin, üniversite çalışanlarının, tüm taşeron işçilerimizin, fabrika emekçilerinin, idare amirleri ve daire müdürleri tarafından ısrarla ve baskıyla Çınar Meydanına zorla çağrıldığı ve gelmeyenler hakkında soruşturma açılacağı ifade edilmektedir. Üretime bu kadar ihtiyaç duyduğumuz günlerde sanayinin çarklarını durdurup fabrikayı tatil edip Çınar Meydanı’na çağırmak nasıl bir anlayıştır, çözebilmemiz mümkün değil. Yine sağlık çalışanlarına katılmaları için mesajla baskı kurarak izinli sayılacaklarını dile getiren anlayış, acaba bir hizmet aksamasına sebebiyet vereceklerinin farkında mıdırlar?” diye konuştu.   Miting daveti yapanların, Çınar Meydanı’nı dolduramama telaşı yaşadıklarını belirten Sancar; “Tabii ki bu toplantıya arzu eden herkesin katılmak gibi bir özgürlüğü ve hakkı var ise katılmak istemeyenlerin de baskı ve ısrarla Çınar Meydanına getirilmelerini Devlet etiğine ve teamüllerine kesinlikle aykırı buluyoruz. Bunun yanında kapılara bırakılan yüzlerce miting broşürü televizyonlarda günlerdir yapılan yayınlar ve duyurular tüm billboardlara asılan yüzlerce ilanlar acaba birilerinde meydanı dolduramama telaşı ve korkusu mudur!   Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarafsızlığına inandığımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifinden tabii ki mutluluk duyarız. Mitinge katılacak vatandaşlarımızın hür ve özgür iradeleriyle hareket etmelerinin sağlanması fakat ısrar ve baskıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının meydana taşınma çabaları yersiz, gereksiz ve hukuksuzdur.”dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Teoman Sancar, kamu ve özel kurum çalışanlarının ısrar ve baskıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmaya zorlandığı ile ilgili yüzlerce şikayet aldıklarını iddia ederek; “Sayın valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur” dedi.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar yaptığı yazılı açıklamada, “24 Mart Cuma günü ilimize toplu açılış töreni adı altında Referandum Propagandası için gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çınar Meydanında yapacağı miting için tüm Kamu ve Özel Kuruluşların ısrarla ve baskıyla alana çağrılması Devlet anlayış ve geleneğine uygun değildir. Aldığımız yüzlerce telefon, mesaj ve şikayetler sonucu Sayın Valimizi uyarmak bir kamu görevimiz olmuştur. Okul idarecilerinin, üniversite çalışanlarının, tüm taşeron işçilerimizin, fabrika emekçilerinin, idare amirleri ve daire müdürleri tarafından ısrarla ve baskıyla Çınar Meydanına zorla çağrıldığı ve gelmeyenler hakkında soruşturma açılacağı ifade edilmektedir. Üretime bu kadar ihtiyaç duyduğumuz günlerde sanayinin çarklarını durdurup fabrikayı tatil edip Çınar Meydanı’na çağırmak nasıl bir anlayıştır, çözebilmemiz mümkün değil. Yine sağlık çalışanlarına katılmaları için mesajla baskı kurarak izinli sayılacaklarını dile getiren anlayış, acaba bir hizmet aksamasına sebebiyet vereceklerinin farkında mıdırlar?” diye konuştu.

 

Miting daveti yapanların, Çınar Meydanı’nı dolduramama telaşı yaşadıklarını belirten Sancar; “Tabii ki bu toplantıya arzu eden herkesin katılmak gibi bir özgürlüğü ve hakkı var ise katılmak istemeyenlerin de baskı ve ısrarla Çınar Meydanına getirilmelerini Devlet etiğine ve teamüllerine kesinlikle aykırı buluyoruz. Bunun yanında kapılara bırakılan yüzlerce miting broşürü televizyonlarda günlerdir yapılan yayınlar ve duyurular tüm billboardlara asılan yüzlerce ilanlar acaba birilerinde meydanı dolduramama telaşı ve korkusu mudur!

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarafsızlığına inandığımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifinden tabii ki mutluluk duyarız. Mitinge katılacak vatandaşlarımızın hür ve özgür iradeleriyle hareket etmelerinin sağlanması fakat ısrar ve baskıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının meydana taşınma çabaları yersiz, gereksiz ve hukuksuzdur.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.