"Denizli işgale uğramadı ama milli mücadelenin yanında yer aldı."

GÜNDEM 24.03.2017 - 15:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

"Denizli işgale uğramadı ama milli mücadelenin yanında yer aldı."

Cumhurbaşkanı Denizli Toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada halka şöyle seslendi; "Denizli işgale uğramadı ama milli mücadelenin yanında yer aldı" sözleriyle başladı.

İki yıllık bir aranın ardından bir kez daha sizlerle birlikte olmanın, kucaklaşmanın, hasbıhal etmenin memnuniyeti içindeyim. Buradan Denizli'lerin tüm ilçelerine selamlarımı iletiyorum. Nasılsınız bakem. Denizli bağımsızlığın, özgürlüğün, hürriyetin kıymetini iyi bilir. Düşmanın İzmir'den başlayarak Anadolu'nun işgaline karşı en güçlü tepkiyi veren yerlerden biri de Denizli'dir. Bu tecavüze karşı hareketsiz kalmak, din ve devlete ihanettir diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısıyla Denizli milli mücadeleye dahil olmuştur. Denizli düşman işgaline uğramamıştır ama milli mücadelede en ön saflarda yer almıştır.         SİYASET VE MEDYA BARONLARI HÜKÜMET KURUP HÜKÜMET YIKIYORDU Denizli'nin son 1,5 yılda terör operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe girişiminde toplam 16 şehidi var. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim, Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, ancak siz bilemezsiniz diyor. Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iş gayet basit, ülkemizin eski sistemiyle mi devam edeceğinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğinin tercihini yapacağız. Eski yönetim sisteminde hükümetler Meclis'te kuruluyordu. Eğer Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edebilmişse mesele yok. Başbakan belli olduğu için hükümet kuruluyor, güvenoyu alınıyor ve çalışılıyordu. Şayet mecliste bir parti çoğunluğu elde edememişse koaalisyon kurulması gerekiyordu. Bu koalisyonu otellerde kuruluyordu. Otellerde siyaset baronların, medya patronların hükümet kurup hükümet yıktığı günleri içimizde hatırlayanlar çoktur.    
Cumhurbaşkanı Denizli Toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada halka şöyle seslendi; "Denizli işgale uğramadı ama milli mücadelenin yanında yer aldı" sözleriyle başladı.

İki yıllık bir aranın ardından bir kez daha sizlerle birlikte olmanın, kucaklaşmanın, hasbıhal etmenin memnuniyeti içindeyim. Buradan Denizli'lerin tüm ilçelerine selamlarımı iletiyorum. Nasılsınız bakem. Denizli bağımsızlığın, özgürlüğün, hürriyetin kıymetini iyi bilir. Düşmanın İzmir'den başlayarak Anadolu'nun işgaline karşı en güçlü tepkiyi veren yerlerden biri de Denizli'dir. Bu tecavüze karşı hareketsiz kalmak, din ve devlete ihanettir diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısıyla Denizli milli mücadeleye dahil olmuştur. Denizli düşman işgaline uğramamıştır ama milli mücadelede en ön saflarda yer almıştır.

 

 

 

 

SİYASET VE MEDYA BARONLARI HÜKÜMET KURUP HÜKÜMET YIKIYORDU

Denizli'nin son 1,5 yılda terör operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe girişiminde toplam 16 şehidi var. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim, Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, ancak siz bilemezsiniz diyor. Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iş gayet basit, ülkemizin eski sistemiyle mi devam edeceğinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğinin tercihini yapacağız. Eski yönetim sisteminde hükümetler Meclis'te kuruluyordu. Eğer Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edebilmişse mesele yok. Başbakan belli olduğu için hükümet kuruluyor, güvenoyu alınıyor ve çalışılıyordu. Şayet mecliste bir parti çoğunluğu elde edememişse koaalisyon kurulması gerekiyordu. Bu koalisyonu otellerde kuruluyordu. Otellerde siyaset baronların, medya patronların hükümet kurup hükümet yıktığı günleri içimizde hatırlayanlar çoktur.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.