Bakan Ağbal "ikinci el otomobillerde vergi indirimi"

GÜNDEM 31.03.2017 - 11:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakan Ağbal "ikinci el otomobillerde vergi indirimi"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ikinci el ithal otolardaki vergi sorunuyla ilgili gerekli düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurt dışından getirilen ikinci, üçüncü elden araç devralan ya da satın alan kişilerin vergi mağduriyetlerin ortadan kaldırıldığını söyledi.   Naci Ağbal  dün gittiği fuarda bir gazetecinin yönelttiği soru şuydu; "Yurt dışından getirilen ikinci el araçlardaki vergi mağduriyeti"ne ilişkin soruyu cevapladı.   Ağbal’ın cevabı ise şöyleydi: "Aracı ithal eden değil, aracı ithal ettikten sonra alan normal vatandaş müracaat edecek. Diyelim ki galerici araba ithal etmiş size satmış, siz ticaret odası başkanımıza satmışsınız, o da maliye bakanına satmış, araç bu arkadaştayken de aracın aracın üzerine haciz koymuşlar. Demişler ki bu aracın özel tüketim vergisi düşük ödenmiş. Dolayısıyla diyoruz ki Recep Beye (aracın son sahibi), 'Sen eğer o aracın üzerindeki ödenmesi gereken verginin dörtte birini ödersen, o aracın üzerine soruşturma nedeniyle konulan haczi kaldıracağız. İşin özü budur."
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ikinci el ithal otolardaki vergi sorunuyla ilgili gerekli düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurt dışından getirilen ikinci, üçüncü elden araç devralan ya da satın alan kişilerin vergi mağduriyetlerin ortadan kaldırıldığını söyledi.

 

Naci Ağbal  dün gittiği fuarda bir gazetecinin yönelttiği soru şuydu; "Yurt dışından getirilen ikinci el araçlardaki vergi mağduriyeti"ne ilişkin soruyu cevapladı.

 

Ağbal’ın cevabı ise şöyleydi: "Aracı ithal eden değil, aracı ithal ettikten sonra alan normal vatandaş müracaat edecek. Diyelim ki galerici araba ithal etmiş size satmış, siz ticaret odası başkanımıza satmışsınız, o da maliye bakanına satmış, araç bu arkadaştayken de aracın aracın üzerine haciz koymuşlar. Demişler ki bu aracın özel tüketim vergisi düşük ödenmiş. Dolayısıyla diyoruz ki Recep Beye (aracın son sahibi), 'Sen eğer o aracın üzerindeki ödenmesi gereken verginin dörtte birini ödersen, o aracın üzerine soruşturma nedeniyle konulan haczi kaldıracağız. İşin özü budur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.