Lütfi Ege Anadolu Lisesi Hırvatistan’da

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.11.2021 - 12:46, Güncelleme: 09.11.2021 - 12:46
 

Lütfi Ege Anadolu Lisesi Hırvatistan’da

Lütfi Ege Anadolu Lisesi 5 yıllık gelişim hedeflerine ulaşmak ve 2021 -2027 Erasmus+ önceliklerini için geliştirdikleri Code The Future ( Geleceği Kodla) Erasmus+ projesinin ikinci hareketliliğini okuldan 4 öğretmeninin katılımıyla Hırvatistan’ın Vukovar şehrine yaptı.

Proje ortakları olarak İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye/Denizli’den Nezihe Derya Baltalı BİLSEM’in dahil olduğu 2. Ulusötesi hareketlilikleri Hırvatistan ortaklarının ev sahipliğinde gerçekleşti. Lütfi Ege Anadolu Lisesi Koordinatörlüğündeki AB projesinin hareketliliğinin teması mevcut müfredatlara Arduino entegrasyonu olarak belirlendi. Tüm ortak okullar öğrencileriyle yaptıkları Arduino temelli Kodlama çalışmalarını birbirleriyle  paylaştılar. Hırvatistan’ın seçkin üniversitelerinden University of Osijek ‘de Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğretmenleri diğer ortak ülkelerden Italya/  ltt Malafarina, Bulgaristan/ the General SecondarySchool "Nikolay Katranov of Svishto Romanya/ the Colegiul National Calistrat Hogas of Piatra-Neamt ve Denizli NDB BİLSEM katılımcılar ile Bilgisayar ve Elektrik/ Elektronik mühendislik fakültesi profesörü  Robert Cupec’in proje konusu olan Robotik Kodlama ya ilişkin çalışmalarını dinleme ve izleme  fırsatı yakaladı. Tüm bunlara ek olarak katılımcı öğretmenler Hırvatistan tarihi, gelenekleri ve kültürünü daha yakından tanıyabilmek için çeşitli bölgelere ziyaretler düzenlemişler ve kültürel paylaşımlarını arttırmışlardır. Projenin bundan sonraki 3 hareketliliği Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'de ortak okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Lütfi Ege Anadolu Lisesi 5 yıllık gelişim hedeflerine ulaşmak ve 2021 -2027 Erasmus+ önceliklerini için geliştirdikleri Code The Future ( Geleceği Kodla) Erasmus+ projesinin ikinci hareketliliğini okuldan 4 öğretmeninin katılımıyla Hırvatistan’ın Vukovar şehrine yaptı.

Proje ortakları olarak İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye/Denizli’den Nezihe Derya Baltalı BİLSEM’in dahil olduğu 2. Ulusötesi hareketlilikleri Hırvatistan ortaklarının ev sahipliğinde gerçekleşti.

Lütfi Ege Anadolu Lisesi Koordinatörlüğündeki AB projesinin hareketliliğinin teması mevcut müfredatlara Arduino entegrasyonu olarak belirlendi. Tüm ortak okullar öğrencileriyle yaptıkları Arduino temelli Kodlama çalışmalarını birbirleriyle  paylaştılar.

Hırvatistan’ın seçkin üniversitelerinden University of Osijek ‘de Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğretmenleri diğer ortak ülkelerden Italya/  ltt Malafarina, Bulgaristan/ the General SecondarySchool "Nikolay Katranov of Svishto Romanya/ the Colegiul National Calistrat Hogas of Piatra-Neamt ve Denizli NDB BİLSEM katılımcılar ile Bilgisayar ve Elektrik/ Elektronik mühendislik fakültesi profesörü  Robert Cupec’in proje konusu olan Robotik Kodlama ya ilişkin çalışmalarını dinleme ve izleme  fırsatı yakaladı.

Tüm bunlara ek olarak katılımcı öğretmenler Hırvatistan tarihi, gelenekleri ve kültürünü daha yakından tanıyabilmek için çeşitli bölgelere ziyaretler düzenlemişler ve kültürel paylaşımlarını arttırmışlardır. Projenin bundan sonraki 3 hareketliliği Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'de ortak okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.