PAÜ Hastanesinde Yapılan Araştırma Uluslararası Dergide Yer Aldı

BİLİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.01.2022 - 12:00, Güncelleme: 27.01.2022 - 12:00
 

PAÜ Hastanesinde Yapılan Araştırma Uluslararası Dergide Yer Aldı

PAÜ Hastaneleri öğretim üyelerinin yapmış olduğu araştırma uluslararası prestijli bir dergi olan The American Journal of Dermatopathology dergisinin Ocak 2022 sayısında özgün araştırma makalesi olarak yayınlandı.

Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Prof. Dr. Neşe Çallı Demirkan, Prof. Dr. Dolunay Gürses, Dr. Öğretim Üyesi Erdem Çomut ve Dr. Öğretim Üyesi Münevver Yılmaz tarafından yapılan çalışmada; Covid- 19 virüsünü alan çocuklarda daha sonra ortaya çıkan ve ölümcül sonuçlara kadar gidebilen MIS-C hastalığına dair önemli bulgular saptandı. Çalışma arkadaşları adına konu ile ilgili açıklama yapan PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel şunları söyledi; Henüz tam olarak aydınlatılamamış MIS-C hastalığının tanı ve tedavisinde gerekli hazırlıkların önceden yapılmasında yol gösterici olabilecek önemli veriler elde ettik. Bu çalışma ile çocuklarda tanımlanan, ölümcül sonuçlanabilen MIS-C hastalığında cilt bulgularının hastalığın ciddiyeti konusunda ipucu verebildiğini gösterdik. Ayrıca bu virüsün vücutta sessiz halde bekleyen uçuk gibi diğer virüsleri de aktif hale getirebildiğini gözlemledik. Elde ettiğimiz sonuçlar Covid-19 virüsü ile ilişkili yeni hastalıkların anlaşılmasında çok yol gösterici olacaktır.
PAÜ Hastaneleri öğretim üyelerinin yapmış olduğu araştırma uluslararası prestijli bir dergi olan The American Journal of Dermatopathology dergisinin Ocak 2022 sayısında özgün araştırma makalesi olarak yayınlandı.

Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Prof. Dr. Neşe Çallı Demirkan, Prof. Dr. Dolunay Gürses, Dr. Öğretim Üyesi Erdem Çomut ve Dr. Öğretim Üyesi Münevver Yılmaz tarafından yapılan çalışmada; Covid- 19 virüsünü alan çocuklarda daha sonra ortaya çıkan ve ölümcül sonuçlara kadar gidebilen MIS-C hastalığına dair önemli bulgular saptandı.

Çalışma arkadaşları adına konu ile ilgili açıklama yapan PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel şunları söyledi; Henüz tam olarak aydınlatılamamış MIS-C hastalığının tanı ve tedavisinde gerekli hazırlıkların önceden yapılmasında yol gösterici olabilecek önemli veriler elde ettik. Bu çalışma ile çocuklarda tanımlanan, ölümcül sonuçlanabilen MIS-C hastalığında cilt bulgularının hastalığın ciddiyeti konusunda ipucu verebildiğini gösterdik. Ayrıca bu virüsün vücutta sessiz halde bekleyen uçuk gibi diğer virüsleri de aktif hale getirebildiğini gözlemledik. Elde ettiğimiz sonuçlar Covid-19 virüsü ile ilişkili yeni hastalıkların anlaşılmasında çok yol gösterici olacaktır.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.