AHMET SANCAR
Köşe Yazarı
AHMET SANCAR
 

Denizli Valisi Coşkun’un basın kahvaltısı ve tanışma toplantısı

Dün, Vali Sayın Ömer Faruk Coşku, ilimizdeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi ve tanışma toplantısı düzenledi.Toplantıda İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Basın İlan Kurumu Müdürü da hazır bulundu. www.denizli20haber.com haber sitemizi temsilen ben de toplantıya icabet ettim. İlimize Yönelik Kararlı Çalışmalar ve Bilgilendirmeleri amaçlayan bu toplantı, valilik ve basın arasında daha yakın bir iletişim kurma amacını da gerçekleştirmiş oldu. Vali Coşkun' nun açılış konuşmasında, emniyet ve asayiş olaylarıyla ilgili kararlılıkla sürdürülen çalışmalara dair bilgilendirmelerde bulunuldu. 2023 yılında yaşanan olayların genel bir değerlendirmesi yapılarak, birçok alanda azalmaların gözlendiği ancak dolandırıcılık gibi bazı başlıklarda artışların yaşandığı vurguladı. Teknolojinin etkisiyle dijital platformlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekilerek, vatandaşların bilinçli olması konusunda uyarılarda bulundu. Dolandırıcılık olaylarının analizine geçildiğinde, bilişim sistemlerinin sıkça kullanılmasının ve mağdurların genellikle 60 yaş ve üzeri kişiler olduğunun altı çizildi. Vali, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı' nın suç ve suçluyla mücadele kapsamında yaptığı analiz raporlarıyla, suç yoğunluğu olan bölgelere öncelikli olarak hizmet düzenlediklerini belirtti. Özellikle bilişim sistemleri üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili olarak vatandaşları bir kez daha uyararak, mahalle muhtarları, banka görevlileri ve güvenlik görevlileri aracılığıyla bilgilendirme afişleri asılmasının talimatını verdiğini ifade etti. Sayın Vali, trafik olaylarına da değinerek 2023 yılı içinde yapılan araç kontrolleri ve denetimlerin sayısının hedefin üzerinde olduğunu belirtti. Artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte trafik kazalarında yaşanan nispi artışa karşı uygulama ve denetim sayılarını artırma kararı aldıklarını vurgulayarak, emniyet teşkilatına ve jandarmaya teşekkür etti. Narkotik olaylarına dair alınan önlemleri paylaşan Vali, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi"nin önemine vurgu yaptı. İlimizdeki bilgilendirme çalışmalarına özellikle kadın istihdamının yoğun olduğu bölgelerde odaklandıklarını söyledi. Toplantının sonunda Vali Coşkun, basın mensuplarına teşekkür ederek soruları yanıtlamak üzere katılımcılara söz verdi. Samimi bir ortamda devam eden toplantının, ilerleyen günlerde daha etkin bir iş birliği ve iletişim sürecinin başlamasına vesile olduğu kanısındayım. Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun 'nun toplantıdaki zarif üslubu ve devlet adamlığı vakarı, ilimizdeki bilgilendirme toplantısına ayrı bir değer kattı. Kendisi, hem güncel konularda sağladığı detaylı bilgilerle, hem de konuşmalarındaki nezaket ve saygılı üslubuyla dikkat çekti. Bu vesileyle, liderlik anlayışı, ilimizin geleceği için güçlü bir teminat oluşturduğu valimize, toplantıdaki profesyonel yaklaşımı, şeffaf iletişimi ve devlet adamlığı vakarı için de ayriyeten teşekkürler ediyorum.
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2024 - Çarşamba

Denizli Valisi Coşkun’un basın kahvaltısı ve tanışma toplantısı

Dün, Vali Sayın Ömer Faruk Coşku, ilimizdeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi ve tanışma toplantısı düzenledi.Toplantıda İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Basın İlan Kurumu Müdürü da hazır bulundu.

www.denizli20haber.com haber sitemizi temsilen ben de toplantıya icabet ettim. İlimize Yönelik Kararlı Çalışmalar ve Bilgilendirmeleri amaçlayan bu toplantı, valilik ve basın arasında daha yakın bir iletişim kurma amacını da gerçekleştirmiş oldu.

Vali Coşkun' nun açılış konuşmasında, emniyet ve asayiş olaylarıyla ilgili kararlılıkla sürdürülen çalışmalara dair bilgilendirmelerde bulunuldu. 2023 yılında yaşanan olayların genel bir değerlendirmesi yapılarak, birçok alanda azalmaların gözlendiği ancak dolandırıcılık gibi bazı başlıklarda artışların yaşandığı vurguladı. Teknolojinin etkisiyle dijital platformlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekilerek, vatandaşların bilinçli olması konusunda uyarılarda bulundu.

Dolandırıcılık olaylarının analizine geçildiğinde, bilişim sistemlerinin sıkça kullanılmasının ve mağdurların genellikle 60 yaş ve üzeri kişiler olduğunun altı çizildi. Vali, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı' nın suç ve suçluyla mücadele kapsamında yaptığı analiz raporlarıyla, suç yoğunluğu olan bölgelere öncelikli olarak hizmet düzenlediklerini belirtti.

Özellikle bilişim sistemleri üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili olarak vatandaşları bir kez daha uyararak, mahalle muhtarları, banka görevlileri ve güvenlik görevlileri aracılığıyla bilgilendirme afişleri asılmasının talimatını verdiğini ifade etti.

Sayın Vali, trafik olaylarına da değinerek 2023 yılı içinde yapılan araç kontrolleri ve denetimlerin sayısının hedefin üzerinde olduğunu belirtti. Artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte trafik kazalarında yaşanan nispi artışa karşı uygulama ve denetim sayılarını artırma kararı aldıklarını vurgulayarak, emniyet teşkilatına ve jandarmaya teşekkür etti.

Narkotik olaylarına dair alınan önlemleri paylaşan Vali, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi"nin önemine vurgu yaptı. İlimizdeki bilgilendirme çalışmalarına özellikle kadın istihdamının yoğun olduğu bölgelerde odaklandıklarını söyledi.

Toplantının sonunda Vali Coşkun, basın mensuplarına teşekkür ederek soruları yanıtlamak üzere katılımcılara söz verdi. Samimi bir ortamda devam eden toplantının, ilerleyen günlerde daha etkin bir iş birliği ve iletişim sürecinin başlamasına vesile olduğu kanısındayım.

Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun 'nun toplantıdaki zarif üslubu ve devlet adamlığı vakarı, ilimizdeki bilgilendirme toplantısına ayrı bir değer kattı.

Kendisi, hem güncel konularda sağladığı detaylı bilgilerle, hem de konuşmalarındaki nezaket ve saygılı üslubuyla dikkat çekti.

Bu vesileyle, liderlik anlayışı, ilimizin geleceği için güçlü bir teminat oluşturduğu valimize, toplantıdaki profesyonel yaklaşımı, şeffaf iletişimi ve devlet adamlığı vakarı için de ayriyeten teşekkürler ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Salih Tekin
(10.02.2024 18:57 - #316)
Tebrik ederim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.