Akyol’dan Dünya Turizm Günü Mesajı

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.09.2022 - 15:12, Güncelleme: 28.09.2022 - 15:12
 

Akyol’dan Dünya Turizm Günü Mesajı

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Dünya Turizm Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Akyol, mesajında; “27 Eylül Dünya Turizm Örgütü tarafından 1980 yılından bu yana turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, toplumda turizm bilincinin geliştirilmesi ve halkın turizm hareketlerine katılımının sağlanması amacıyla Dünya Turizm Günü olarak kutlanıyor.  Medeniyetlerin, tarihin ve kültür kardeşliğinin evi olan Türkiye, turizmde “mevsim ve zaman” kavramını değiştiren çeşitliliği ile dünya destinasyonlarının başında geliyor. Ülkemiz gelişimi için büyük önem arz eden turizm, döviz ve istihdam yaratan, ekonomik katkı sağlayan, insanların dinlenme ihtiyacını karşılayan, farklı kültürleri bir araya getirerek bugün küresel olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzur ortamına hizmet eden, dünyanın en hızlı gelişen sektörlerin başında yer almaktadır. Turizm kenti Denizli, coğrafi konumu, iklimi, doğal ve turistik yönden önemli özelliklere sahip eşsiz bir yerleşim ve uygarlık merkezidir. Büyükşehir Denizli sahip olduğu kültür turizm değerleri sayesinde Ülkemizin önde gelen destinasyon illerinin başında yer almaktadır. Denizli Turizmi, yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek arttırmaktadır. Turizm Şehri Denizli’nin turizmdeki hedefi ise; - Ülkemize gelen her beş turistten en az birinin ziyaret ettiği, - Bir geceyle sınırlı olan konaklamanın en az bir haftaya ulaştığı, - Yılın 12 ayı turizmden pay alabilen ve dünya çapında tanınan, - Termal su ve sağlık şehri olarak adından bahsettiren, - Turizmde markalaşan bir “Turizm Kenti” olmasıdır.
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Dünya Turizm Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Akyol, mesajında; “27 Eylül Dünya Turizm Örgütü tarafından 1980 yılından bu yana turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, toplumda turizm bilincinin geliştirilmesi ve halkın turizm hareketlerine katılımının sağlanması amacıyla Dünya Turizm Günü olarak kutlanıyor.  Medeniyetlerin, tarihin ve kültür kardeşliğinin evi olan Türkiye, turizmde “mevsim ve zaman” kavramını değiştiren çeşitliliği ile dünya destinasyonlarının başında geliyor.

Ülkemiz gelişimi için büyük önem arz eden turizm, döviz ve istihdam yaratan, ekonomik katkı sağlayan, insanların dinlenme ihtiyacını karşılayan, farklı kültürleri bir araya getirerek bugün küresel olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzur ortamına hizmet eden, dünyanın en hızlı gelişen sektörlerin başında yer almaktadır.

Turizm kenti Denizli, coğrafi konumu, iklimi, doğal ve turistik yönden önemli özelliklere sahip eşsiz bir yerleşim ve uygarlık merkezidir. Büyükşehir Denizli sahip olduğu kültür turizm değerleri sayesinde Ülkemizin önde gelen destinasyon illerinin başında yer almaktadır.

Denizli Turizmi, yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek arttırmaktadır.

Turizm Şehri Denizli’nin turizmdeki hedefi ise;

- Ülkemize gelen her beş turistten en az birinin ziyaret ettiği,

- Bir geceyle sınırlı olan konaklamanın en az bir haftaya ulaştığı,

- Yılın 12 ayı turizmden pay alabilen ve dünya çapında tanınan,

- Termal su ve sağlık şehri olarak adından bahsettiren,

- Turizmde markalaşan bir “Turizm Kenti” olmasıdır.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.