Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan Laodikya’da muhteşem müzik ziyafeti

SANAT (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 24.06.2023 - 11:32, Güncelleme: 24.06.2023 - 11:32
 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndan Laodikya’da muhteşem müzik ziyafeti

Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle geçtiğimiz yıl restorasyonu tamamlanarak şehre yeniden kazandırılan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu bu kez Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın muhteşem konseriyle yeniden seyirciyle buluştu. 15 bin kişilik tiyatro hınca hınç doldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği ve “Laodikya Batı Tiyatrosu Sizi Çağırıyor” projesi ile restorasyonunu tamamladığı 2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu tarihi bir günü daha yaşadı. Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne aldı. 15 bin kişilik Batı Tiyatrosu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın verdiği konser ile yeniden seyircisiyle buluştu. Programa, Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Konser programı öncesi davetlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2200 yıl önce inşa edilen Laodikya Batı Tiyatrosu’nun depremlerle birlikte son 1700 yıl atıl bir vaziyette kullanılamadığını söyledi. Birçok kurumla birlikte Batı Tiyatrosu’nu restorasyon yaparak Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ayağa kaldırdıklarını ve etkinlik yapılabilir hale geldiğini söyledi. 15 bin Denizlili Laodikya’da muhteşem bir geceye tanıklık etti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sahne aldığı Şef Rengim Gökmen’in yönettiği, soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile tenor Mert Süngü’nün etkileyici sesleriyle 15 bin kişilik Batı Tiyatrosu’nu hınca hınç dolduran binlerce Denizlili muhteşem bir gece geçirdi. Konserin bitiminde binlerce davetli uzun süre Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarını ayakta alkışladı. Emek verenlere Denizli Vali Vekili Mehmet Okur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından plaket takdimi yapıldı. Öte yandan konser öncesi Laodikya Antik Kenti’ne akın eden Denizlililer, rehberler eşliğinde antik kent hakkında bilgi aldı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, tarihi kentle buluştu.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle geçtiğimiz yıl restorasyonu tamamlanarak şehre yeniden kazandırılan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu bu kez Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın muhteşem konseriyle yeniden seyirciyle buluştu. 15 bin kişilik tiyatro hınca hınç doldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği ve “Laodikya Batı Tiyatrosu Sizi Çağırıyor” projesi ile restorasyonunu tamamladığı 2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu tarihi bir günü daha yaşadı. Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne aldı. 15 bin kişilik Batı Tiyatrosu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın verdiği konser ile yeniden seyircisiyle buluştu. Programa, Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Konser programı öncesi davetlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2200 yıl önce inşa edilen Laodikya Batı Tiyatrosu’nun depremlerle birlikte son 1700 yıl atıl bir vaziyette kullanılamadığını söyledi. Birçok kurumla birlikte Batı Tiyatrosu’nu restorasyon yaparak Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ayağa kaldırdıklarını ve etkinlik yapılabilir hale geldiğini söyledi.

15 bin Denizlili Laodikya’da muhteşem bir geceye tanıklık etti

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sahne aldığı Şef Rengim Gökmen’in yönettiği, soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile tenor Mert Süngü’nün etkileyici sesleriyle 15 bin kişilik Batı Tiyatrosu’nu hınca hınç dolduran binlerce Denizlili muhteşem bir gece geçirdi. Konserin bitiminde binlerce davetli uzun süre Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarını ayakta alkışladı. Emek verenlere Denizli Vali Vekili Mehmet Okur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından plaket takdimi yapıldı. Öte yandan konser öncesi Laodikya Antik Kenti’ne akın eden Denizlililer, rehberler eşliğinde antik kent hakkında bilgi aldı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, tarihi kentle buluştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.