Denizli’ye İki Altın İle Döndüler

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 14.08.2023 - 10:49, Güncelleme: 14.08.2023 - 10:49
 

Denizli’ye İki Altın İle Döndüler

Denizli’nin Çal İlçesine bağlı Hançalar bölgesinde faaliyet gösteren Erdel Şarapçılık ve Kuzu bağları, dünyanın en saygın şarap dergilerinden Decanter’ın İngiltere’de düzenlediği World Wine Awards’da iki altın madalya kazandı. Erdel Şarapları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, 57 ülkeden 18 bin 250 şarabın değerlendirildiği yarışmada dereceye girmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın en saygın şarap dergilerinden Decanter’ın İngiltere’de düzenlediği World Wine Awards’a katılan Erdel Şarapçılık ve Kuzu Bağları, Denizli’nin gururu oldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 236 şarap uzmanı, ; 53 Master of Wine, 16 Master Sommelier, şarap garsonları, gastronomistler, şarap tüccarları ve gazetecilerden oluşan uzman heyetin yaptığı tadım sonrası Erdel Şarapçılığı ve Kuzu Bağlarını  Öküzgözü-Syrah kupajlarıyla altın madalyaya laik gördü.  Bu yıl yarışmaya 57 ülkeden 2 bin 113 üreticinin 18 bin 250 çeşit şarabıyla katıldığını söyleyen Erdel Şarapçılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, bu ödülün Türkiye'nin şarapçılıkta markalaşması ve dünyadaki yerini hissettirmesi adına çok önemli olduğunu söyledi.  Kuzu,“ Uzun süredir bölgemizde diğer şarap firmalarıyla birlikte yüksek kaliteli üretim ve markalaşma için yatırımlar yapmaktayız. Aldığımız bu ödüller ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bugün bu yatırımların meyvesini almak bizim için büyük gurur” dedi.   “ÇAL BAĞ YOLU YENİ BİR TURİZM DESTİNASYONU OLACAK”  Yarışmadan 2021 yolu Öküzgözü-Syrah kupajıyla altın madalyayla dönen Kuzubağ Bağları’nın sahibi Salih Kuzu ise Türkiye’de üretilen şaraplık üzümün yaklaşık %10’unun Çal Karası olduğuna dikkat çeken Salih Kuzu ise, Bölgeden adını alan bu zarif üzümün düşük tanen profili, yumuşak içimi ve aromatik yapısı ile yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Salih Kuzu, “Bu sonuç hem bizim, hem de Türk şarapçılığı için gerçekten büyük bir gurur. Kardeşimin de dediği gibi uzun süredir bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Çal bağ yolu da bunlardan bir tanesi. Çal Bağ Yolu, binlerce yıllık tarihe sahip bu coğrafyanın potansiyelini kültürüyle, gastronomisiyle, doğal güzellikleriyle ve en önemlisi de bağcılık ve şarap üretimiyle gün yüzüne çıkarmak ve paylaşmak için kurulan bir önoturizm rotası”diye konuştu.
Denizli’nin Çal İlçesine bağlı Hançalar bölgesinde faaliyet gösteren Erdel Şarapçılık ve Kuzu bağları, dünyanın en saygın şarap dergilerinden Decanter’ın İngiltere’de düzenlediği World Wine Awards’da iki altın madalya kazandı. Erdel Şarapları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, 57 ülkeden 18 bin 250 şarabın değerlendirildiği yarışmada dereceye girmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın en saygın şarap dergilerinden Decanter’ın İngiltere’de düzenlediği World Wine Awards’a katılan Erdel Şarapçılık ve Kuzu Bağları, Denizli’nin gururu oldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 236 şarap uzmanı, ; 53 Master of Wine, 16 Master Sommelier, şarap garsonları, gastronomistler, şarap tüccarları ve gazetecilerden oluşan uzman heyetin yaptığı tadım sonrası Erdel Şarapçılığı ve Kuzu Bağlarını  Öküzgözü-Syrah kupajlarıyla altın madalyaya laik gördü.  Bu yıl yarışmaya 57 ülkeden 2 bin 113 üreticinin 18 bin 250 çeşit şarabıyla katıldığını söyleyen Erdel Şarapçılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, bu ödülün Türkiye'nin şarapçılıkta markalaşması ve dünyadaki yerini hissettirmesi adına çok önemli olduğunu söyledi.  Kuzu,“ Uzun süredir bölgemizde diğer şarap firmalarıyla birlikte yüksek kaliteli üretim ve markalaşma için yatırımlar yapmaktayız. Aldığımız bu ödüller ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bugün bu yatırımların meyvesini almak bizim için büyük gurur” dedi.  

“ÇAL BAĞ YOLU YENİ BİR TURİZM DESTİNASYONU OLACAK”

 Yarışmadan 2021 yolu Öküzgözü-Syrah kupajıyla altın madalyayla dönen Kuzubağ Bağları’nın sahibi Salih Kuzu ise Türkiye’de üretilen şaraplık üzümün yaklaşık %10’unun Çal Karası olduğuna dikkat çeken Salih Kuzu ise, Bölgeden adını alan bu zarif üzümün düşük tanen profili, yumuşak içimi ve aromatik yapısı ile yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Salih Kuzu, “Bu sonuç hem bizim, hem de Türk şarapçılığı için gerçekten büyük bir gurur. Kardeşimin de dediği gibi uzun süredir bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Çal bağ yolu da bunlardan bir tanesi. Çal Bağ Yolu, binlerce yıllık tarihe sahip bu coğrafyanın potansiyelini kültürüyle, gastronomisiyle, doğal güzellikleriyle ve en önemlisi de bağcılık ve şarap üretimiyle gün yüzüne çıkarmak ve paylaşmak için kurulan bir önoturizm rotası”diye konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.