Engelli bireyler, “Bu Hayatta Bizde Varız” tiyatro oyununu sergileyecekler

SANAT (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.07.2023 - 15:36, Güncelleme: 08.07.2023 - 15:36
 

Engelli bireyler, “Bu Hayatta Bizde Varız” tiyatro oyununu sergileyecekler

Oyuncularının tamamı engelli bireylerden oluşan “Bu Hayatta Bizde Varız” komedi gösterisi bugün Denizli’de sahne alacak.

Yeni Oluşum Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Bu Hayatta Bizde Varız”  tiyatro gösterisi bugün, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda, saat 19.00’da sahne alarak izleyicileri ile buluşacak. Yaşayan her canlı bir engelli adayıdır, temalı kurulan ve hayatta karşılaştıkları engelleri anlatmak amacıyla 15 yıl önce kurulan Yeni Oluşum Sanat Merkezi, gösterilerinde yaşadıklarını komedi tarzında hikayeleştirerek sahneliyorlar. Yüzde 70 ortopedik engelli olan Yeni Oluşum Sanat Merkezi kurucusu Nedim Nezir Ergün,” 20 yıldır Türkiye’nin en ücra köşeleri dahil sahne almadığım yer yok diyebiliriz. Kendi yazdığım oyunları arkadaşlarım ile birlikte sahneliyoruz. Elimizden geldiğince Türkiye geneli engelli kader arkadaşların hayatlarına pozitif anlamda dokunmaya çalışıyoruz. GRUBUN KURULUŞ ÖYKÜSÜ Bizler 4 engelli arkadaş gündelik hayatta bürokrasi ve mimari engellerden çok çekmiş kişiler olarak yaşadığımız trajikomik olayları kendi aramızda komik bir lisanla birbirimize anlatırken birden aklımıza bir fikir geldi. Niye bunları hikayeleştirip sahnede engelli adayı olan tüm insanlığa empati yapabilecekleri bir oyunda dilimiz döndüğünce anlatmıyoruz?  Yaşayan her insan bir engelli adayı olduğuna göre en azından onları bilinçlendirmek ve Türkiye’de yaşanılan sorunlara çözüm odaklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak… Bizim o günden beri isimiz oldu ve bu masalsı yolculukta bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi. DİĞER OYUNCULAR Sevim Yıldız: Ordudan emekli, uzun yıllar pamuk prenses ve 7 cüceler müzikalinde sahne aldı. Elinden ortopedik engelli. Engelli tiyatro camiasında 15 yıldan fazladır sahnelerde. Yazmış olduğu 2 kitabi var. Selahattin Efe : İki ayağını çocukken geçirdiği tren kazasında kaybetmiş, müzisyen ve tiyatro oyuncusu.. Mahmut Cimendag: Denizli’de ikamet eden ortopedik engelli, kendisi uzun yıllardır çocuk oyunları ve yetişkin tiyatrolarında sahne emekçisi… Aynı zamanda Türkiye sakatlar Derneği Denizli şubesinde görevli… Yeni Oluşum Sanat Merkezi oyuncuları bugün Denizli’de sahne alacak tiyatro gösterisine tüm Denizli halkını davet etti.
Oyuncularının tamamı engelli bireylerden oluşan “Bu Hayatta Bizde Varız” komedi gösterisi bugün Denizli’de sahne alacak.

Yeni Oluşum Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Bu Hayatta Bizde Varız”   tiyatro gösterisi bugün, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda, saat 19.00’da sahne alarak izleyicileri ile buluşacak.

Yaşayan her canlı bir engelli adayıdır, temalı kurulan ve hayatta karşılaştıkları engelleri anlatmak amacıyla 15 yıl önce kurulan Yeni Oluşum Sanat Merkezi, gösterilerinde yaşadıklarını komedi tarzında hikayeleştirerek sahneliyorlar.

Yüzde 70 ortopedik engelli olan Yeni Oluşum Sanat Merkezi kurucusu Nedim Nezir Ergün,” 20 yıldır Türkiye’nin en ücra köşeleri dahil sahne almadığım yer yok diyebiliriz. Kendi yazdığım oyunları arkadaşlarım ile birlikte sahneliyoruz. Elimizden geldiğince Türkiye geneli engelli kader arkadaşların hayatlarına pozitif anlamda dokunmaya çalışıyoruz.

GRUBUN KURULUŞ ÖYKÜSÜ

Bizler 4 engelli arkadaş gündelik hayatta bürokrasi ve mimari engellerden çok çekmiş kişiler olarak yaşadığımız trajikomik olayları kendi aramızda komik bir lisanla birbirimize anlatırken birden aklımıza bir fikir geldi. Niye bunları hikayeleştirip sahnede engelli adayı olan tüm insanlığa empati yapabilecekleri bir oyunda dilimiz döndüğünce anlatmıyoruz?  Yaşayan her insan bir engelli adayı olduğuna göre en azından onları bilinçlendirmek ve Türkiye’de yaşanılan sorunlara çözüm odaklı bir perspektiften bakmalarını sağlamak… Bizim o günden beri isimiz oldu ve bu masalsı yolculukta bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

DİĞER OYUNCULAR

Sevim Yıldız: Ordudan emekli, uzun yıllar pamuk prenses ve 7 cüceler müzikalinde sahne aldı. Elinden ortopedik engelli. Engelli tiyatro camiasında 15 yıldan fazladır sahnelerde. Yazmış olduğu 2 kitabi var.

Selahattin Efe : İki ayağını çocukken geçirdiği tren kazasında kaybetmiş, müzisyen ve tiyatro oyuncusu..

Mahmut Cimendag: Denizli’de ikamet eden ortopedik engelli, kendisi uzun yıllardır çocuk oyunları ve yetişkin tiyatrolarında sahne emekçisi… Aynı zamanda Türkiye sakatlar Derneği Denizli şubesinde görevli…

Yeni Oluşum Sanat Merkezi oyuncuları bugün Denizli’de sahne alacak tiyatro gösterisine tüm Denizli halkını davet etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.