Gençler 'Biz Anadoluyuz' projesiyle Denizli’yi gezdi

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.07.2023 - 12:51, Güncelleme: 25.07.2023 - 12:51
 

Gençler 'Biz Anadoluyuz' projesiyle Denizli’yi gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanımaları ve gönüllülük faaliyetlerine katılmaları amacıyla yürütülen "Biz Anadoluyuz" Projesinde Bilecik’ten gelen 40 genç Denizli’de 4 gün misafir edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde gençlerin sosyal hayata katılımının hedeflendiğini spor, sanat, kültür gibi alanlarda projeler devam ediyor. Bu çerçevede farklı şehirde yaşayan ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerin hareketliliğini ve farklı şehirlerin doğal ve kültürel yapısını yerinde görmesini hedefleyen "Biz Anadoluyuz" projesi etaplar halinde gerçekleşiyor. Şehrin güzelliklerini yerinde gördüler Proje çerçevesinde 18-21 Temmuz tarihlerinde 38 katılımcı ile 2 görevli Bilecik ilinden Denizli’ye geldi. Gönüllülük ve kültürler arası öğrenme temalı proje çeşitli faaliyetler ile 4 gün devam etti. Valilik ve Büyükşehir Belediye ziyaretleri ile Denizli programlarına başlayan gençler, Kaleiçi ve Bakırcılar Çarşısını ziyaret ederek Denizli esnafıyla tanıştı. Pamukkale Hierapolis Antik Kenti ile Pamukkale Ören yeri ve Karahayıt’ı ziyaret eden gençler yörenin tarihi ve kültürel dokusunu tanıdı. Gençler gün sonu konaklamalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fatma Yıldız Hanım Yurdunda yaptı. Gençlerden şehit ailesini ziyaret Yeni arkadaşlıklar edinmenin ve yeni yerler görmenin heyecanını yaşayan genç gönüllüler, ziyaretler çerçevesinde Buldan ilçesinde misafir edildi. Dokuma tezgahlarından, ilçenin mimari dokusuna, damak tatlarına kadar incelemeler yapan gençler, yöre hakkında tecrübeler edindi. Programda ayrıca Denizlili Şehit Polis Ercan Yangöz’ün ailesi gençler tarafından ziyaret edildi. Gezi ve kamplar etaplar halinde devam ediyor Denizli Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllülerinin ağırladığı Biz Anadolu’yuz Projesi Denizli’nin yanısıra Türkiye’nin farklı bölgelerine giden gençlerle de devam ediyor. Bu yaz döneminde kamplar ve gezi faaliyetlerinde Denizli’den gençler Samsun, Bitlis, Trabzon, Çanakkale, Kırşehir ve Kstamonu illerini gezme fırsatı buldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanımaları ve gönüllülük faaliyetlerine katılmaları amacıyla yürütülen "Biz Anadoluyuz" Projesinde Bilecik’ten gelen 40 genç Denizli’de 4 gün misafir edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde gençlerin sosyal hayata katılımının hedeflendiğini spor, sanat, kültür gibi alanlarda projeler devam ediyor. Bu çerçevede farklı şehirde yaşayan ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerin hareketliliğini ve farklı şehirlerin doğal ve kültürel yapısını yerinde görmesini hedefleyen "Biz Anadoluyuz" projesi etaplar halinde gerçekleşiyor.



Şehrin güzelliklerini yerinde gördüler
Proje çerçevesinde 18-21 Temmuz tarihlerinde 38 katılımcı ile 2 görevli Bilecik ilinden Denizli’ye geldi. Gönüllülük ve kültürler arası öğrenme temalı proje çeşitli faaliyetler ile 4 gün devam etti. Valilik ve Büyükşehir Belediye ziyaretleri ile Denizli programlarına başlayan gençler, Kaleiçi ve Bakırcılar Çarşısını ziyaret ederek Denizli esnafıyla tanıştı. Pamukkale Hierapolis Antik Kenti ile Pamukkale Ören yeri ve Karahayıt’ı ziyaret eden gençler yörenin tarihi ve kültürel dokusunu tanıdı. Gençler gün sonu konaklamalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fatma Yıldız Hanım Yurdunda yaptı.



Gençlerden şehit ailesini ziyaret
Yeni arkadaşlıklar edinmenin ve yeni yerler görmenin heyecanını yaşayan genç gönüllüler, ziyaretler çerçevesinde Buldan ilçesinde misafir edildi. Dokuma tezgahlarından, ilçenin mimari dokusuna, damak tatlarına kadar incelemeler yapan gençler, yöre hakkında tecrübeler edindi. Programda ayrıca Denizlili Şehit Polis Ercan Yangöz’ün ailesi gençler tarafından ziyaret edildi.



Gezi ve kamplar etaplar halinde devam ediyor
Denizli Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllülerinin ağırladığı Biz Anadolu’yuz Projesi Denizli’nin yanısıra Türkiye’nin farklı bölgelerine giden gençlerle de devam ediyor. Bu yaz döneminde kamplar ve gezi faaliyetlerinde Denizli’den gençler Samsun, Bitlis, Trabzon, Çanakkale, Kırşehir ve Kstamonu illerini gezme fırsatı buldu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.