Pamukkale Giriş Ücretine Zam!

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 29.07.2023 - 08:15, Güncelleme: 29.07.2023 - 08:15
 

Pamukkale Giriş Ücretine Zam!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Buna göre Pamukkale’ye giriş ücreti 700 TL oldu. Yıllık ücreti 60 lira olan Müze Kart fiyatı değişmedi.

Zamlar, artan döviz kurları nedeniyle özellikle yabancı turist girişlerine yönelik yapılırken, Türk vatandaşların ise 60 liraya alabilecekleri Müze Kart ile müzelere girebilecek. Yerli turistlerin müze ve ören yerlerine girişleri için yıllık ücreti 60 Lira olan Müze Kart fiyatı değişmedi. Müze Kart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DERTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen zamların yabancı turiste yönelik olduğunu hatırlattı. Yerli ziyaretçiler için Müze Kart fiyatının sabit tutulduğunu, kart sahiplerinin ücretsiz giriş yaptığını hatırlatan Şen, “Zaten belli bir yaş altında ve üstünde olan vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebiliyor. 18-25 yaş arası gençler için Genç Müze Kart uygulaması bulunuyor. Diğer vatandaşlarımız da 60 liraya müze kart alarak Türkiye’nin her yerindeki ören yerlerine ücretsiz gerebiliyor. Bu zamlar yabancı turistler için. Onlar da bir zahmet ülkemizin güzelliklerini ücretsiz gezmesinler” ifadelerini kullandı.  Bazı müze ve ören yerlerine giriş ücretleri şöyle: Pamukkale Ören Yeri  700 Efes Antik Kenti           700 Aspendos                    340 Ihlara Vadisi                 330 Kız Kulesi                     550 Galata Kulesi                650 Troya Müzesi                330 Patara Ören yeri           340 Göreme Ören Yeri        480 Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi               450 Anadolu Medeniyetleri Müzesi                 280
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Buna göre Pamukkale’ye giriş ücreti 700 TL oldu. Yıllık ücreti 60 lira olan Müze Kart fiyatı değişmedi.

Zamlar, artan döviz kurları nedeniyle özellikle yabancı turist girişlerine yönelik yapılırken, Türk vatandaşların ise 60 liraya alabilecekleri Müze Kart ile müzelere girebilecek. Yerli turistlerin müze ve ören yerlerine girişleri için yıllık ücreti 60 Lira olan Müze Kart fiyatı değişmedi.

Müze Kart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DERTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen zamların yabancı turiste yönelik olduğunu hatırlattı. Yerli ziyaretçiler için Müze Kart fiyatının sabit tutulduğunu, kart sahiplerinin ücretsiz giriş yaptığını hatırlatan Şen, “Zaten belli bir yaş altında ve üstünde olan vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebiliyor. 18-25 yaş arası gençler için Genç Müze Kart uygulaması bulunuyor. Diğer vatandaşlarımız da 60 liraya müze kart alarak Türkiye’nin her yerindeki ören yerlerine ücretsiz gerebiliyor. Bu zamlar yabancı turistler için. Onlar da bir zahmet ülkemizin güzelliklerini ücretsiz gezmesinler” ifadelerini kullandı. 

Bazı müze ve ören yerlerine giriş ücretleri şöyle:

Pamukkale Ören Yeri  700

Efes Antik Kenti           700

Aspendos                    340

Ihlara Vadisi                 330

Kız Kulesi                     550

Galata Kulesi                650

Troya Müzesi                330

Patara Ören yeri           340

Göreme Ören Yeri        480

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi               450

Anadolu Medeniyetleri Müzesi                 280

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.