Yılın Öğretmeni Ödülü Elif Selçuk’a!

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 31.10.2023 - 13:55, Güncelleme: 31.10.2023 - 13:55
 

Yılın Öğretmeni Ödülü Elif Selçuk’a!

Daha önce Sabancı Üniversitesi Mor Sertifika Ödülü, Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı ödülleri alan Denizli’den Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Elif Selçuk ‘’Yılın Öğretmeni ‘’ Ödülünü aldı.

Elif Selçuk’a ödülünü, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey, verdi. Selçuk; Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir cumhuriyet kadını olarak  "Yılın Öğretmeni" ödülüne layık görülmüş olmanın duygusal bir anını ve haklı gururunu yaşıyorum ”dedi. Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi Öğretmeni Elif Selçuk İstanbul’ da Artı Eğitim Dergisi tarafından 10.su düzenlenen ve yılın rektörü, yılın Milli Eğitim Müdürü, Yılın Eğitim Kurumu gibi pek çok kategorinin yer aldığı töreninde 17 kategoride ödül verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim dünyasından yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte Elif Öğretmen Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri yarışmasında Yılın Öğretmeni ödülünü kazanarak Denizli iline bir ilki daha yaşattı. Artı Eğitim Dergisi ve egitimtercihi.com tarafından düzenlenen, eğitim dünyasından yönetici ve kurumların ödüllendirildiği 10. Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri Töreni ve Gala Gecesi, İstanbul Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Gecede Yılın Öğretmeni ödülü Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi Öğretmeni Elif Selçuk’a verildi. Selçuk, ödülünü duayen eğitim yöneticisi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey'den aldı. KADINLARA VE ÖĞRETMENLERE İLHAM KAYNAĞI OLSUN O gecede Eğitim Liderleriyle buluşmak ayrı bir heyecandı. Bu ödül sahada benimle benzer zorluklarla karşılaşan veya benzer hedefler peşinde koşan kadınlara ve öğretmenlere ilham kaynağı olsun diyen Selçuk, açıklamasını şöyle sürdürdü, ‘’Her şey bir hikayeyle başlar. Bir kız çocuğunun kararlılığı, çabaları onun geleceğini şekillendirir. Türkiye'nin en doğusunda, dezavantajlı bir şehir olan Kars'ta yaşadım. Bir öğretmenin bir kız çocuğuna hayatın engellerini aşması ve tam potansiyeline ulaşması için rehberlik etmesinin ne kadar anlamlı bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden öğretmenlik mesleğini seçtim. Bitlis, Tatvan ve Şanlıurfa'da 7 yıl boyunca dezavantajlı okullarda çalıştım. Şanlıurfa’da Mevsimlik işçi, sömürülen emekçi, parçalanmış ellerle kalem tutan öğrencilere öğretmen oldum. Kız çocuklarının eğitim haklarını elde etmeleri için çabaladım. Şimdi ise okulum Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi’nde de öğrencilerimin yüzyılın sorunlarıyla mücadele etme, sürdürülebilir bir gelecek tasarlama becerileri kazanmaları için Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı’nı (Global Schools Program) uyguluyorum. Bu ödül sahada çabalarımın, adanmışlığımın onaylanması anlamına geliyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir cumhuriyet kadını olarak  "Yılın Öğretmeni" ödülüne layık görülmüş olmanın duygusal bir anını ve haklı gururunu yaşıyorum. Denizli ilimize bu ödül hayırlı olsun” dedi.
Daha önce Sabancı Üniversitesi Mor Sertifika Ödülü, Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı ödülleri alan Denizli’den Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Elif Selçuk ‘’Yılın Öğretmeni ‘’ Ödülünü aldı.

Elif Selçuk’a ödülünü, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey, verdi.

Selçuk; Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir cumhuriyet kadını olarak  "Yılın Öğretmeni" ödülüne layık görülmüş olmanın duygusal bir anını ve haklı gururunu yaşıyorum ”dedi.

Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi Öğretmeni Elif Selçuk İstanbul’ da Artı Eğitim Dergisi tarafından 10.su düzenlenen ve yılın rektörü, yılın Milli Eğitim Müdürü, Yılın Eğitim Kurumu gibi pek çok kategorinin yer aldığı töreninde 17 kategoride ödül verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim dünyasından yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte Elif Öğretmen Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri yarışmasında Yılın Öğretmeni ödülünü kazanarak Denizli iline bir ilki daha yaşattı.

Artı Eğitim Dergisi ve egitimtercihi.com tarafından düzenlenen, eğitim dünyasından yönetici ve kurumların ödüllendirildiği 10. Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri Töreni ve Gala Gecesi, İstanbul Sheraton Otel’de gerçekleştirildi.

Gecede Yılın Öğretmeni ödülü Denizli Merkezefendi Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi Öğretmeni Elif Selçuk’a verildi. Selçuk, ödülünü duayen eğitim yöneticisi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey'den aldı.

KADINLARA VE ÖĞRETMENLERE İLHAM KAYNAĞI OLSUN

O gecede Eğitim Liderleriyle buluşmak ayrı bir heyecandı. Bu ödül sahada benimle benzer zorluklarla karşılaşan veya benzer hedefler peşinde koşan kadınlara ve öğretmenlere ilham kaynağı olsun diyen Selçuk, açıklamasını şöyle sürdürdü, ‘’Her şey bir hikayeyle başlar. Bir kız çocuğunun kararlılığı, çabaları onun geleceğini şekillendirir. Türkiye'nin en doğusunda, dezavantajlı bir şehir olan Kars'ta yaşadım. Bir öğretmenin bir kız çocuğuna hayatın engellerini aşması ve tam potansiyeline ulaşması için rehberlik etmesinin ne kadar anlamlı bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden öğretmenlik mesleğini seçtim. Bitlis, Tatvan ve Şanlıurfa'da 7 yıl boyunca dezavantajlı okullarda çalıştım. Şanlıurfa’da Mevsimlik işçi, sömürülen emekçi, parçalanmış ellerle kalem tutan öğrencilere öğretmen oldum. Kız çocuklarının eğitim haklarını elde etmeleri için çabaladım. Şimdi ise okulum Pınar Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi’nde de öğrencilerimin yüzyılın sorunlarıyla mücadele etme, sürdürülebilir bir gelecek tasarlama becerileri kazanmaları için Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı’nı (Global Schools Program) uyguluyorum. Bu ödül sahada çabalarımın, adanmışlığımın onaylanması anlamına geliyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir cumhuriyet kadını olarak  "Yılın Öğretmeni" ödülüne layık görülmüş olmanın duygusal bir anını ve haklı gururunu yaşıyorum. Denizli ilimize bu ödül hayırlı olsun” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.