18 Yaşındaki Genç Kız Başarısıyla Örnek Oluyor

YAŞAM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.08.2023 - 09:34, Güncelleme: 17.08.2023 - 09:34
 

18 Yaşındaki Genç Kız Başarısıyla Örnek Oluyor

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde 18 yaşındaki genç kız, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile uğraşan ailesine yardımcı olarak yıllar içerisinde hayatına yön vererek mesleği öğrendi. Hem çiftçilik hem de kasaplık yapan Çakmakçı, “Kasaplık erkek işi olarak görüldüğü için beni görenler önce şaşırıyorlar ama sonra tebrik ediyorlar” dedi.

Çivril ilçesi İğdir Mahallesi’nde yaşayan Ganimet Çakmakçı, hayvancılık işiyle uğraşan babasına yardım ederek yıllar içerisinde kasaplığı öğrendi. 18 yaşında olan Çakmakçı, kasaplık hünerleriyle herkesi şaşırtırken, gücü ve teknik bilgisiyle de göz dolduruyor. Kadınlar yeter ki istesin her şeyi yapabilir diyen Çakmakçı, “Babam hayvancılıkla uğraşıyordu. Ben de küçük yaşlardan itibaren babamın yanında işleri öğrendim. Yıllar içinde çiftçilik ve kasaplıkla uğraşmaya başladım. Ailem de bana her zaman destek oldu. Sevdiğim ve istediğim işi yaptığım için mutlu ve huzurlu hissediyorum.” dedi. “En İyisini Yapmaya Çalışıyorum” Tüm kadınların üretimin içinde yer alması gerektiğini söyleyen Çakmakçı, hem çiftçilik işleri hem de kasaplık becerisiyle kadınlara örnek oluyor. Kadınların her işi başarılı bir şekilde yapabileceğini dile getiren Çakmakçı, “Her işi hakkıyla yapan ve çok başarılı çalışmalara imza atan birçok kadın var. Gelecek nesillere örnek olan çalışmalar yapıyorlar. Ben de çiftçilik ve kasaplık yaparak kendimi bu alanlarda geliştirmeye çalışıyorum. İşimin en ayrıntısına kadar dikkat ediyorum. Benim için en önemli olan noktalardan biri yaptığın işin en iyisini yapmak, bu yüzden çiftçilik ve kasaplığa dair her şeyi öğrenmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu. İşe başladığı günden itibaren her konuda destek gördüğünü söyleyen Çakmakçı, karşılaştığı herkesin kendisine “helal olsun, seninle gurur duyuyoruz” dediklerini ifade etti. Haber: Durdu Karademir
Denizli’nin Çivril İlçesi’nde 18 yaşındaki genç kız, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile uğraşan ailesine yardımcı olarak yıllar içerisinde hayatına yön vererek mesleği öğrendi. Hem çiftçilik hem de kasaplık yapan Çakmakçı, “Kasaplık erkek işi olarak görüldüğü için beni görenler önce şaşırıyorlar ama sonra tebrik ediyorlar” dedi.

Çivril ilçesi İğdir Mahallesi’nde yaşayan Ganimet Çakmakçı, hayvancılık işiyle uğraşan babasına yardım ederek yıllar içerisinde kasaplığı öğrendi. 18 yaşında olan Çakmakçı, kasaplık hünerleriyle herkesi şaşırtırken, gücü ve teknik bilgisiyle de göz dolduruyor. Kadınlar yeter ki istesin her şeyi yapabilir diyen Çakmakçı, “Babam hayvancılıkla uğraşıyordu. Ben de küçük yaşlardan itibaren babamın yanında işleri öğrendim. Yıllar içinde çiftçilik ve kasaplıkla uğraşmaya başladım. Ailem de bana her zaman destek oldu. Sevdiğim ve istediğim işi yaptığım için mutlu ve huzurlu hissediyorum.” dedi.

“En İyisini Yapmaya Çalışıyorum”
Tüm kadınların üretimin içinde yer alması gerektiğini söyleyen Çakmakçı, hem çiftçilik işleri hem de kasaplık becerisiyle kadınlara örnek oluyor. Kadınların her işi başarılı bir şekilde yapabileceğini dile getiren Çakmakçı, “Her işi hakkıyla yapan ve çok başarılı çalışmalara imza atan birçok kadın var. Gelecek nesillere örnek olan çalışmalar yapıyorlar. Ben de çiftçilik ve kasaplık yaparak kendimi bu alanlarda geliştirmeye çalışıyorum. İşimin en ayrıntısına kadar dikkat ediyorum. Benim için en önemli olan noktalardan biri yaptığın işin en iyisini yapmak, bu yüzden çiftçilik ve kasaplığa dair her şeyi öğrenmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu. İşe başladığı günden itibaren her konuda destek gördüğünü söyleyen Çakmakçı, karşılaştığı herkesin kendisine “helal olsun, seninle gurur duyuyoruz” dediklerini ifade etti.

Haber: Durdu Karademir

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.