2 isim hariç hepsi değişti! İşte yeni dönemin bakanları

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 03.06.2023 - 22:27, Güncelleme: 03.06.2023 - 22:55
 

2 isim hariç hepsi değişti! İşte yeni dönemin bakanları

TBMM'de yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'de yer alan bakanları açıkladı.

Seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin etti. TBMM'nin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki durağı Beştepe oldu. Göreve başlama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın pek çok ülkesinden devlet başkanlarına seslendi. Bir kez daha kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Türkiye bugün dünden daha güçlüdür. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan vatandaşlarımızın her birine teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımıza destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Sevincimizi paylaşan, bugünkü göreve başlama törenine katılan devlet başkanlarına şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. "MİLLETİMİZDEN İKİ KEZ GÜVENOYU ALMANIN BAHTİYARLIĞI İÇERİSİNDEYİZ" 14 gün arayla sandıktan milletimizden iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tüm bunların bize aynı zamanda çok büyük sorumluluklar yüklediğini biliyoruz. Yeni Kabine'yi açıklamadan önce eski Kabine'de yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Şimdi yeni Kabine üyelerimizi açıklamak istiyorum. İŞTE YENİ KABİNE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI Cevdet Yılmaz ADALET BAKANI Yılmaz Tunç AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI Mahinur Özdemir Göktaş ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI Vedat Işıkhan ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI Mehmet Özhaseki DIŞİŞLERİ BAKANI Hakan Fidan ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI Alparslan Bayraktar GENÇLİK VE SPOR BAKANI Osman Aşkınbak HAZİNE VE MALİYE BAKANI Mehmet Şimşek İÇİŞLERİ BAKANI Ali Yerlikaya KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI Mehmet Nuri Ersoy MİLLİ EĞİTİM BAKANI Yusuf Tekin MİLLİ SAVUNMA BAKANI Yaşar Güler SAĞLIK BAKANI Fahrettin Koca SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI Mehmet Fatih Kacır TARIM VE ORMAN BAKANI İbrahim Yumaklı TİCARET BAKANI Ömer Bolat ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI Abdülkadir Uraloğlu
TBMM'de yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'de yer alan bakanları açıkladı.

Seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin etti. TBMM'nin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki durağı Beştepe oldu. Göreve başlama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın pek çok ülkesinden devlet başkanlarına seslendi. Bir kez daha kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Türkiye bugün dünden daha güçlüdür. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan vatandaşlarımızın her birine teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımıza destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Sevincimizi paylaşan, bugünkü göreve başlama törenine katılan devlet başkanlarına şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

"MİLLETİMİZDEN İKİ KEZ GÜVENOYU ALMANIN BAHTİYARLIĞI İÇERİSİNDEYİZ"

14 gün arayla sandıktan milletimizden iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tüm bunların bize aynı zamanda çok büyük sorumluluklar yüklediğini biliyoruz. Yeni Kabine'yi açıklamadan önce eski Kabine'de yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

Şimdi yeni Kabine üyelerimizi açıklamak istiyorum.

İŞTE YENİ KABİNE

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI Cevdet Yılmaz

ADALET BAKANI Yılmaz Tunç

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI Mahinur Özdemir Göktaş

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI Vedat Işıkhan

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI Mehmet Özhaseki

DIŞİŞLERİ BAKANI Hakan Fidan

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI Alparslan Bayraktar

GENÇLİK VE SPOR BAKANI Osman Aşkınbak

HAZİNE VE MALİYE BAKANI Mehmet Şimşek

İÇİŞLERİ BAKANI Ali Yerlikaya

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI Mehmet Nuri Ersoy

MİLLİ EĞİTİM BAKANI Yusuf Tekin

MİLLİ SAVUNMA BAKANI Yaşar Güler

SAĞLIK BAKANI Fahrettin Koca

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI Mehmet Fatih Kacır

TARIM VE ORMAN BAKANI İbrahim Yumaklı

TİCARET BAKANI Ömer Bolat

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI Abdülkadir Uraloğlu

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.