“2017 yılında Türkiye’deki yatırım ortamının iyileşmesi için çalışılacaktır”

DENİZLİ 31.12.2016 - 09:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

“2017 yılında Türkiye’deki yatırım ortamının iyileşmesi için çalışılacaktır”

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 2016 yılı ekonomik gelişmelerini değerlendirdi, 2017 yılı beklentilerini açıkladı.

Başkan Uğur Erdoğan, Türkiye’nin 2016 yılında zorlu günler yaşadığını ifade ederek, “Ülkemiz maalesef, terör olayları ve FETÖ’ nün darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. 15 Temmuz işgal girişiminden sonra ekonomik olarak ülkemizin çökmesini bekleyenler, 18 Temmuz sabahı ne kadar yanıldıklarını görmüşlerdir. İşgal girişimi başarılı olamayınca bu kez terör saldırıları ve ekonomik manipülasyonlar devreye sokulmuştur. Fakat Türkiye ekonomisi, tüm olaylar karşısında dimdik ayakta olduğunu göstermiştir” dedi.   2017 yılında Türkiye’deki yatırım ortamının iyileşmesi için çalışılacağını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’nin ihracatının tekrar 150 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Alınan teşvik tedbirleri, yatırımlar ve üretim üzerinde iyileşme yapacaktır. 2017 yılında büyüme oranının yaklaşık yüzde 4’ün üzerine çıkmasını bekliyoruz. Komşu ülkelerdeki sıcak çatışmaların istikrara kavuşmasını bekliyoruz. Böyle bir gelişmeyle beraber bu ülkelere ihracatımız artacaktır. Turizm gelirleri de 2017 yılında eski seviyesine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.   2017 yılının öncelikle ülkemize ardından da tüm dünyaya barış, huzur ve refah getirmesini dileyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “2017 yılında Suriye başta olmak üzere tüm dünyada akan kanın durmasını, barış ve huzurun gelmesini istiyoruz. Büyük badireler atlatan ülkemizin de, 2017 yılında güvenirliğini arttırmasını umuyor ve Türkiye’ye yönelik saldırıların son bulmasını diliyoruz. Bu vesileyle yeni yılın barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum”.  
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 2016 yılı ekonomik gelişmelerini değerlendirdi, 2017 yılı beklentilerini açıkladı.

Başkan Uğur Erdoğan, Türkiye’nin 2016 yılında zorlu günler yaşadığını ifade ederek, “Ülkemiz maalesef, terör olayları ve FETÖ’ nün darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. 15 Temmuz işgal girişiminden sonra ekonomik olarak ülkemizin çökmesini bekleyenler, 18 Temmuz sabahı ne kadar yanıldıklarını görmüşlerdir. İşgal girişimi başarılı olamayınca bu kez terör saldırıları ve ekonomik manipülasyonlar devreye sokulmuştur. Fakat Türkiye ekonomisi, tüm olaylar karşısında dimdik ayakta olduğunu göstermiştir” dedi.

 

2017 yılında Türkiye’deki yatırım ortamının iyileşmesi için çalışılacağını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’nin ihracatının tekrar 150 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Alınan teşvik tedbirleri, yatırımlar ve üretim üzerinde iyileşme yapacaktır. 2017 yılında büyüme oranının yaklaşık yüzde 4’ün üzerine çıkmasını bekliyoruz. Komşu ülkelerdeki sıcak çatışmaların istikrara kavuşmasını bekliyoruz. Böyle bir gelişmeyle beraber bu ülkelere ihracatımız artacaktır. Turizm gelirleri de 2017 yılında eski seviyesine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

2017 yılının öncelikle ülkemize ardından da tüm dünyaya barış, huzur ve refah getirmesini dileyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “2017 yılında Suriye başta olmak üzere tüm dünyada akan kanın durmasını, barış ve huzurun gelmesini istiyoruz. Büyük badireler atlatan ülkemizin de, 2017 yılında güvenirliğini arttırmasını umuyor ve Türkiye’ye yönelik saldırıların son bulmasını diliyoruz. Bu vesileyle yeni yılın barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum”.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.