22 Kursiyer Belgelerini Osman Zolan'dan aldı

EĞİTİM 11.07.2016 - 10:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

22 Kursiyer Belgelerini Osman Zolan'dan aldı

denizli haber / denizli haberleri / 22 Kursiyer Belgelerini Osman Zolan'dan aldı

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursunu başarı ile tamamlayan 22 kursiyer sertifikalarını düzenlenen yemekli tören ile teslim aldığı belirtildi.   Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Ülkemizde yatırımların mevcut işgücü arzını karşılamadaki yetersizliği, yatırımların bölgesel dağılımındaki eşitsizliği, mevcut mesleki eğitimin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamadaki eksikliği, sermaye yoğun yatırımların önem kazanmasıyla üretim biçiminin yapısal değişikliği, yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılması, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin geçersiz hale gelmesine neden olmakta; bu unsurlar işgücünün yeni beceriler kazanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle yaşam boyu eğitim anlayışı çerçevesinde İŞKUR’un sunduğu işgücü uyum hizmetleri daha da önem arz etmekte, İl Müdürlüğümüzün eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerle işbirliği yapmasını zorunlu kılmaktadır.   Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve DEKADER – Denizli Kadın Ve Aileyi Koruma Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği işbirliğinde 08 Şubat 2016 – 17 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursunu başarı ile tamamlayan 22 kursiyer sertifikalarını düzenlenen yemekli tören ile teslim aldılar.   Sertifika törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İşkur Şube Müdürü Atilla Çakir, Merkezefendi Halk Eğitim Mekez Müdürü Yılmaz Gürses, DEKADER Başkanı Sevgi Çölhan, dernek üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Osman Zolan, Atilla Çakır, Yılmaz Gürses ve Sevgi Çölhan’ın konuşmaları sonrası yapılan sertifika dağıtım töreninde, başarılı kursiyerler sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın elinden aldılar.   Kurs boyunca kursiyerlere kursa katıldıkları her gün için 20 TL ücret İŞKUR tarafından ödenmiş olup, kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalıkları primleri de yine İŞKUR tarafından karşılanmıştır. 560 saatlik eğitim süresince toplam 57.000 TL ödenek kullanılmış olup İl Müdürlüğümüzce benzeri eğitimlerin sivil toplum kuruluşları ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilmesi çalışmaları yıl boyu devam edecektir dedi. 
denizli haber / denizli haberleri / 22 Kursiyer Belgelerini Osman Zolan'dan aldı

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursunu başarı ile tamamlayan 22 kursiyer sertifikalarını düzenlenen yemekli tören ile teslim aldığı belirtildi.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Ülkemizde yatırımların mevcut işgücü arzını karşılamadaki yetersizliği, yatırımların bölgesel dağılımındaki eşitsizliği, mevcut mesleki eğitimin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamadaki eksikliği, sermaye yoğun yatırımların önem kazanmasıyla üretim biçiminin yapısal değişikliği, yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılması, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin geçersiz hale gelmesine neden olmakta; bu unsurlar işgücünün yeni beceriler kazanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle yaşam boyu eğitim anlayışı çerçevesinde İŞKUR’un sunduğu işgücü uyum hizmetleri daha da önem arz etmekte, İl Müdürlüğümüzün eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerle işbirliği yapmasını zorunlu kılmaktadır.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve DEKADER – Denizli Kadın Ve Aileyi Koruma Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği işbirliğinde 08 Şubat 2016 – 17 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursunu başarı ile tamamlayan 22 kursiyer sertifikalarını düzenlenen yemekli tören ile teslim aldılar.

 

Sertifika törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İşkur Şube Müdürü Atilla Çakir, Merkezefendi Halk Eğitim Mekez Müdürü Yılmaz Gürses, DEKADER Başkanı Sevgi Çölhan, dernek üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Osman Zolan, Atilla Çakır, Yılmaz Gürses ve Sevgi Çölhan’ın konuşmaları sonrası yapılan sertifika dağıtım töreninde, başarılı kursiyerler sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın elinden aldılar.

 

Kurs boyunca kursiyerlere kursa katıldıkları her gün için 20 TL ücret İŞKUR tarafından ödenmiş olup, kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalıkları primleri de yine İŞKUR tarafından karşılanmıştır. 560 saatlik eğitim süresince toplam 57.000 TL ödenek kullanılmış olup İl Müdürlüğümüzce benzeri eğitimlerin sivil toplum kuruluşları ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilmesi çalışmaları yıl boyu devam edecektir dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.