AFAD’dan Denizli dahil 64 il için sağanak, kar ve fırtına uyarısı

HAVA DURUMU (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.11.2023 - 14:20, Güncelleme: 25.11.2023 - 14:20
 

AFAD’dan Denizli dahil 64 il için sağanak, kar ve fırtına uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun büyük bölümünde fırtına, kar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek Denizli dahil 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu.

AFAD, yarın Denizli için “ sarı” uyarı ikazı vererek vatandaşları uyardı. Yarın hava sıcaklığı 11 ila 12 derece olacağı tahmin edilen Denizli için kuvvetli yağmur ve akşam saatlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 25 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre Denizli dahil 64 il için kar, sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji raporuna göre AFAD 64 il için uyarıda bulundu. AFAD; yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve fırtına beklendiği bildirerek, 44 il için "turuncu, 20 il için de "sarı" uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak için ‘turuncu’; Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak için de ‘sarı’ meteorolojik uyarı yapıldı. Açıklamanın devamında vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapılarak, “81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Uyarı verilen illerimizde vatandaşlarımıza, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba-baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi. Denizli’de 5 günlük hava raporu:
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun büyük bölümünde fırtına, kar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek Denizli dahil 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu.

AFAD, yarın Denizli için “ sarı” uyarı ikazı vererek vatandaşları uyardı. Yarın hava sıcaklığı 11 ila 12 derece olacağı tahmin edilen Denizli için kuvvetli yağmur ve akşam saatlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 25 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre Denizli dahil 64 il için kar, sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji raporuna göre AFAD 64 il için uyarıda bulundu.


AFAD; yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve fırtına beklendiği bildirerek, 44 il için "turuncu, 20 il için de "sarı" uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak için ‘turuncu’; Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak için de ‘sarı’ meteorolojik uyarı yapıldı.


Açıklamanın devamında vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapılarak, “81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Uyarı verilen illerimizde vatandaşlarımıza, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba-baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Denizli’de 5 günlük hava raporu:

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.