Baharın gelmesiyle yuvalarından çıkan hayvanlar doğal yaşama renk katıyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.04.2022 - 13:40, Güncelleme: 18.04.2022 - 13:53
 

Baharın gelmesiyle yuvalarından çıkan hayvanlar doğal yaşama renk katıyor

Kış mevsiminin bu yıl Denizli’de etkili olmasının ardından baharın gelmesiyle birlikte evcil ve doğadaki hayvanlar baharın sevincini yaşıyor. Doğal Yaşam Parkı’nda görülen sevimli bir sincap cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Merkezefendi İlçesi Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli üyesi bir sincap, baharın gelmesiyle birlikte yuvasından çıkarak baharın tadını çıkarıyor. Büyük bir Çınar Ağacına tırmanırken görüntülenen sincabın yeni yuva arayışında mı yoksa yiyecek mi aradığı bilinmezken, baharın gelmesi ile ortaya çıkan hayvanlar doğal yaşama renk katıyor. Ağaca tırmanırken görüntülenen sevimli sincap bir vatandaş tarafından telefon kamerasıyla görüntülendi. VİDEOYU GÖRÜNTÜLEMK İÇİN TIKLAYIN!   SİNCAPLAR Hayvanlar aleminin en kemirgen canlılarından biri olan sincaplar, kendi boyları kadar uzun olan kuyrukları ile dikkat çekerler. Oldukça sempatik olan bu canlılar kış uykusuna yatmaz fakat soğuk havalarda hafif uyuşukluk hali yaşarlar. Sincap, Sincapgiller yani Sciuirade familyasına dahil olan uzun kuyruklu ve kemirici yapıda bir memelidir. Sincabın yöreden yöreye değişen halk arasında farklı söylemleri bulunmaktadır. Bu söylemlerden en çok bilineni de çekelezdir. Eski Türkçede ise teyin, deyin ve değin dendiği bilinmektedir. Yabani hayvanlar arasında en sevecen türlerden olanlarıdır. Olağan dışı durumlar haricinde herhangi bir saldırıda bulunduğu veya vahşi tavırlar sergilediği görülmemektedir. Sincapların oldukça sevimli fiziki görünümleri vardır. Üst kısımlarında kalın tüylü ve dayanıklı bir kürk taşımaktadır. Bu kürkün rengi cinslerine ve çevresel etmenlere göre değişiklik gösterse de genellikle sarıdan kızıla uzanan bir renk skalası arasında olduğunu söylemek mümkündür. Bu kısım kuyruklarına kadar uzanmakla beraber, vücutlarının alt kısmı neredeyse pürüzsüz, beyaz tüylerden oluşmaktadır. Özellikle sevimli görüntüleri ile dikkat çeken, kemirgen ailesinin belki de en sempatik üyeleridir. Bu sevimli görüntüye sahip olmalarının en önemli etkeni uzun ve oldukça kabarık görünen kuyruklarıdır. Güzel kuyruklarına ek olarak sincaplar, oldukça iri ve büyük göz yapısına sahip olmaları ile de dikkat çekmektedir.
Kış mevsiminin bu yıl Denizli’de etkili olmasının ardından baharın gelmesiyle birlikte evcil ve doğadaki hayvanlar baharın sevincini yaşıyor. Doğal Yaşam Parkı’nda görülen sevimli bir sincap cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Merkezefendi İlçesi Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli üyesi bir sincap, baharın gelmesiyle birlikte yuvasından çıkarak baharın tadını çıkarıyor.

Büyük bir Çınar Ağacına tırmanırken görüntülenen sincabın yeni yuva arayışında mı yoksa yiyecek mi aradığı bilinmezken, baharın gelmesi ile ortaya çıkan hayvanlar doğal yaşama renk katıyor. Ağaca tırmanırken görüntülenen sevimli sincap bir vatandaş tarafından telefon kamerasıyla görüntülendi.

 <a href=Sincap Denizli" src="https://www.denizli20haber.com/images/c543e9510ce687a6b4dfb8970a63f87a.jpg" style="height:933px; width:700px" />

VİDEOYU GÖRÜNTÜLEMK İÇİN TIKLAYIN!

 

SİNCAPLAR

Hayvanlar aleminin en kemirgen canlılarından biri olan sincaplar, kendi boyları kadar uzun olan kuyrukları ile dikkat çekerler. Oldukça sempatik olan bu canlılar kış uykusuna yatmaz fakat soğuk havalarda hafif uyuşukluk hali yaşarlar.

Sincap, Sincapgiller yani Sciuirade familyasına dahil olan uzun kuyruklu ve kemirici yapıda bir memelidir. Sincabın yöreden yöreye değişen halk arasında farklı söylemleri bulunmaktadır. Bu söylemlerden en çok bilineni de çekelezdir. Eski Türkçede ise teyin, deyin ve değin dendiği bilinmektedir. Yabani hayvanlar arasında en sevecen türlerden olanlarıdır. Olağan dışı durumlar haricinde herhangi bir saldırıda bulunduğu veya vahşi tavırlar sergilediği görülmemektedir.

Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli üyesi bir sincap

Sincapların oldukça sevimli fiziki görünümleri vardır. Üst kısımlarında kalın tüylü ve dayanıklı bir kürk taşımaktadır. Bu kürkün rengi cinslerine ve çevresel etmenlere göre değişiklik gösterse de genellikle sarıdan kızıla uzanan bir renk skalası arasında olduğunu söylemek mümkündür. Bu kısım kuyruklarına kadar uzanmakla beraber, vücutlarının alt kısmı neredeyse pürüzsüz, beyaz tüylerden oluşmaktadır.

Özellikle sevimli görüntüleri ile dikkat çeken, kemirgen ailesinin belki de en sempatik üyeleridir. Bu sevimli görüntüye sahip olmalarının en önemli etkeni uzun ve oldukça kabarık görünen kuyruklarıdır. Güzel kuyruklarına ek olarak sincaplar, oldukça iri ve büyük göz yapısına sahip olmaları ile de dikkat çekmektedir.

Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli üyesi bir sincap

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.