Bakanı Zeybekci: “2017 yılında ekonomik anlamda şahlanacağız

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.12.2016 - 22:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakanı Zeybekci: “2017 yılında ekonomik anlamda şahlanacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı binasında yaptığı konuşmasında, "2017 yılının ekonomik anlamda bir şahlanma olacağını belirtti.

2017 yılının ekonomik anlamda bir şahlanma olacağını kaydeden Zeybekci, “2015 yılı Mayıs ayında milli paralarla ilgili, kur ile ilgili hareketlilik yaşandı. Türk Lirası 2015 yılı Mayıs sonuna kadar ayın şekilde geldi. Yani bir Kanada Doları, bir Japon Yeni, bir İsviçre Frangı, yani Euro Dolar karşısında ne kaybetti ise, Türk Lirası aynı şekilde hatta birazcık daha iyi bir performans gösterdi. Ama bizim 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinden sonra hızlı bir şekilde ayrışmamız oluştu. Bu da istikrar ile ilgili endişeler, Türkiye’deki siyasi istikrar, siyasi istikrarın Türkiye’deki gelecek ile ilgili beklentilerdeki belirsizlikle ilgili kaygılar, bu son derece normaldir. Kontrol edilemez bir şey yoktur” diye kaydetti. Gelecekle ilgili beklentilerin olumsuz olmadığını aktaran Zeybekci, “Önümüzdeki süreçle ilgili beklentilerimiz olumsuz değil. Yani Türk Lirasının bu kadar değer kaybetmesi, ekonomiye etkilere olmaz mı, olur tabi ki. Fiyatların artmasına sebep olur, vatandaşımızın ithala dayalı bir hammadde ile oluşan, Türkiye’de enflasyon kaynaklı bir sıkıntısı olur. Ama kalıcı bir zarar bırakmaz. Çünkü bu bir süreçtir” açıklamasını yaptı. Son olarak TMSF’ye devredilen şirketlerle ilgili konuşan Zeybekci, “Tabi bu 15 temmuz meselesiyle yaşanan bu terör girişiminde bazı olağanüstü hal, teröre bulaşmış şirketlerin milli güvenliğimiz açısından, o şirketin bu süreci sağlam bir şekilde atlatması durumunda, kayyım atamalarının ve şirketlerin TMSF’ye devretmesinin ekonomik anlamda biz bunu olumlu görüyoruz. Güvenlik altına alınıyor. Kırılıp dökülmesin, mağdur olmasın, batmasın, sağdan soldan diğer finansal saldırılara veya suistimallere, kötü niyetli bazı hareketlere maruz kalmasın diye güvence altına alıyoruz. Günü geldiğinde bu şirketlerin tekrar ekonomiye, zaten ekonominin içinde, kendi imkanları, kendi normal halleriyle devamını sağlayacak” diye belirtti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı binasında yaptığı konuşmasında, "2017 yılının ekonomik anlamda bir şahlanma olacağını belirtti.

2017 yılının ekonomik anlamda bir şahlanma olacağını kaydeden Zeybekci, “2015 yılı Mayıs ayında milli paralarla ilgili, kur ile ilgili hareketlilik yaşandı. Türk Lirası 2015 yılı Mayıs sonuna kadar ayın şekilde geldi. Yani bir Kanada Doları, bir Japon Yeni, bir İsviçre Frangı, yani Euro Dolar karşısında ne kaybetti ise, Türk Lirası aynı şekilde hatta birazcık daha iyi bir performans gösterdi. Ama bizim 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinden sonra hızlı bir şekilde ayrışmamız oluştu. Bu da istikrar ile ilgili endişeler, Türkiye’deki siyasi istikrar, siyasi istikrarın Türkiye’deki gelecek ile ilgili beklentilerdeki belirsizlikle ilgili kaygılar, bu son derece normaldir. Kontrol edilemez bir şey yoktur” diye kaydetti.


Gelecekle ilgili beklentilerin olumsuz olmadığını aktaran Zeybekci, “Önümüzdeki süreçle ilgili beklentilerimiz olumsuz değil. Yani Türk Lirasının bu kadar değer kaybetmesi, ekonomiye etkilere olmaz mı, olur tabi ki. Fiyatların artmasına sebep olur, vatandaşımızın ithala dayalı bir hammadde ile oluşan, Türkiye’de enflasyon kaynaklı bir sıkıntısı olur. Ama kalıcı bir zarar bırakmaz. Çünkü bu bir süreçtir” açıklamasını yaptı.


Son olarak TMSF’ye devredilen şirketlerle ilgili konuşan Zeybekci, “Tabi bu 15 temmuz meselesiyle yaşanan bu terör girişiminde bazı olağanüstü hal, teröre bulaşmış şirketlerin milli güvenliğimiz açısından, o şirketin bu süreci sağlam bir şekilde atlatması durumunda, kayyım atamalarının ve şirketlerin TMSF’ye devretmesinin ekonomik anlamda biz bunu olumlu görüyoruz. Güvenlik altına alınıyor. Kırılıp dökülmesin, mağdur olmasın, batmasın, sağdan soldan diğer finansal saldırılara veya suistimallere, kötü niyetli bazı hareketlere maruz kalmasın diye güvence altına alıyoruz. Günü geldiğinde bu şirketlerin tekrar ekonomiye, zaten ekonominin içinde, kendi imkanları, kendi normal halleriyle devamını sağlayacak” diye belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.