Bakanlık yapı denetim firmalarına acımadı

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 14.12.2022 - 10:09, Güncelleme: 14.12.2022 - 10:18
 

Bakanlık yapı denetim firmalarına acımadı

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yapılan denetim ve uygulamalarda usulsüzlük tespit edilen çok sayıda yapı denetim şirketi ve çalışanlarına yetki iptali ve men cezası verildi.

Bakanlığın yetki cezasına ilişkin iptal kararları, 11 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Bakanlık tarafından Denizli’de hizmet veren bir yapı denetim şirketi ve çalışanlarına 1 yıl süreyle men cezası verildi. Şirkete, 1 yıl süre içerisinde iş almama cezası verilirken, işyerinin men cezası alınmasına sebep olan çalışanlarının “bakanlıkça kayıtlarının tutulması ve şirket yetkilisinin 1 yıllık men süresince herhangi bir yapı denetim, laboratuvar kuruluşunda teknik görevli ve ortağı olmaması” kararı alındı. Bakanlık tarafından 11 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla,  ilgili metin ise şu şekilde yer aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden: A.G. Yapı Denetim A.Ş’nin denetim sorumluluğunda bulunan; “Denizli ili, Pamukkale İlçesi, 197 ada,12 parsel üzerindeki 1738745 YİBF nolu yapıyı 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun 2. maddesinin, 4. fıkrasının (c) ve (g) bentlerinde öngörülen esaslara göre denetlemediği anlaşılan; 2744 nolu Yapı Denetim İzin Belgesine sahip A.G. Yapı Denetim A.Ş’ ne, aynı Kanun’un 8. maddesi gereğince, 1 (bir) yıl süre ile yeni iş almaktan men cezası verilmesi, yeni iş almaktan men cezası süresinin Resmî Gazete ilan tarihinden itibaren başlatılması, A.G. Yapı Denetim A.Ş’ne yeni iş almaktan men cezası verilmesine sebep olan sorumlu denetim elemanları Z.B.A. (İnşaat Mühendisi, Sayfa: 210 RESMÎ GAZETE 11 Aralık 2022 – Sayı: 32040 Uygulama Denetçisi, Denetçi No:305.., Oda Sicil No: 43...) ve M.G.‘nin (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 114…), Bakanlıkça kayıtlarının tutulması, A.G. Yapı Denetim A.Ş’nin kuruluş ortağı M.Ç. ‘nin (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 89…), yeni iş almaktan men cezası süresi içerisinde herhangi bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunda teknik bir görev almaması ve başka bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunun ortağı da olmaması Bakanlık Makamının 06.12.2022 tarihli ve 5200708 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür. İlgililere duyurulur.” ibaresi yer aldı.
Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yapılan denetim ve uygulamalarda usulsüzlük tespit edilen çok sayıda yapı denetim şirketi ve çalışanlarına yetki iptali ve men cezası verildi.

Bakanlığın yetki cezasına ilişkin iptal kararları, 11 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Bakanlık tarafından Denizli’de hizmet veren bir yapı denetim şirketi ve çalışanlarına 1 yıl süreyle men cezası verildi. Şirkete, 1 yıl süre içerisinde iş almama cezası verilirken, işyerinin men cezası alınmasına sebep olan çalışanlarının “bakanlıkça kayıtlarının tutulması ve şirket yetkilisinin 1 yıllık men süresince herhangi bir yapı denetim, laboratuvar kuruluşunda teknik görevli ve ortağı olmaması” kararı alındı.

Bakanlık tarafından 11 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla,  ilgili metin ise şu şekilde yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden:

A.G. Yapı Denetim A.Ş’nin denetim sorumluluğunda bulunan;

“Denizli ili, Pamukkale İlçesi, 197 ada,12 parsel üzerindeki 1738745 YİBF nolu yapıyı 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun 2. maddesinin, 4. fıkrasının (c) ve (g) bentlerinde öngörülen esaslara göre denetlemediği anlaşılan; 2744 nolu Yapı Denetim İzin Belgesine sahip A.G. Yapı Denetim A.Ş’ ne, aynı Kanun’un 8. maddesi gereğince, 1 (bir) yıl süre ile yeni iş almaktan men cezası verilmesi, yeni iş almaktan men cezası süresinin Resmî Gazete ilan tarihinden itibaren başlatılması, A.G. Yapı Denetim A.Ş’ne yeni iş almaktan men cezası verilmesine sebep olan sorumlu denetim elemanları Z.B.A. (İnşaat Mühendisi, Sayfa: 210 RESMÎ GAZETE 11 Aralık 2022 – Sayı: 32040 Uygulama Denetçisi, Denetçi No:305.., Oda Sicil No: 43...) ve M.G.‘nin (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 114…), Bakanlıkça kayıtlarının tutulması, A.G. Yapı Denetim A.Ş’nin kuruluş ortağı M.Ç. ‘nin (İnşaat Mühendisi, Yardımcı Kontrol Elemanı, Oda Sicil No: 89…), yeni iş almaktan men cezası süresi içerisinde herhangi bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunda teknik bir görev almaması ve başka bir yapı denetim veya laboratuvar kuruluşunun ortağı da olmaması Bakanlık Makamının 06.12.2022 tarihli ve 5200708 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür. İlgililere duyurulur.” ibaresi yer aldı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.