Balık avı yasağı başladı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.03.2023 - 09:52, Güncelleme: 01.03.2023 - 09:52
 

Balık avı yasağı başladı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada; Denizli sınırları içerisinde bulunan su ürünleri üretim sahalarında 1 Mart – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında uygulanan balık av yasağının başladığını duyurdu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile İlimizdeki tüm göl, gölet, akarsu, çay, dere vb. tüm iç sularımızda su ürünleri avcılığı 1 Mart -31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yasaktır. Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçlar doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Doğal kaynaklarımız sonsuz değildir. Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması, her balığa en az bir kere üreme hakkı verilmesi ancak av yasaklarının getirilmesi ile sağlanmaktadır. Su ürünleri av yasağı denetimleri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli teknik personel, Emniyet ve Jandarma personeli ile Belediye Zabıtaları tarafından yapılmakta olup Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yasak süresince tüm balıkçılarımızın mevzuat hükümlerine uymalarını, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada; Denizli sınırları içerisinde bulunan su ürünleri üretim sahalarında 1 Mart – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında uygulanan balık av yasağının başladığını duyurdu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile İlimizdeki tüm göl, gölet, akarsu, çay, dere vb. tüm iç sularımızda su ürünleri avcılığı 1 Mart -31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yasaktır.

Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçlar doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Doğal kaynaklarımız sonsuz değildir. Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması, her balığa en az bir kere üreme hakkı verilmesi ancak av yasaklarının getirilmesi ile sağlanmaktadır.

Su ürünleri av yasağı denetimleri İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli teknik personel, Emniyet ve Jandarma personeli ile Belediye Zabıtaları tarafından yapılmakta olup Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yasak süresince tüm balıkçılarımızın mevzuat hükümlerine uymalarını, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.