Balıkçıların ağlarına 1 buçuk metre boyunda yayın balığı takıldı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 07.09.2021 - 17:16, Güncelleme: 07.09.2021 - 17:26
 

Balıkçıların ağlarına 1 buçuk metre boyunda yayın balığı takıldı

Denizli'nin Çameli İlçesinde sportif balıkçılıkla uğraşan iki arkadaş balık tutmak için gittikleri Yapraklı Barajı’nda 1 buçuk metre uzunluğunda yayın balığı yakaladı.

Çameli İlçesi Belevi Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Eriş ve Ulki Kılınç, Burdur'un Gölhisar İlçesinde bulunan Yapraklı Baraj Gölüne balık tutmak için gittiler. İbecik ve Yeşildere Köylerinin hemen yanı başında bulunan Yapraklı Baraj Gölü'nde avcıların ağlarına ender büyüklükte görülen büyük bir yayın balığı takıldı. İki arkadaş sazanların yanı sıra ağırlığı 47 kilo boyu ise 150 cm olan yayın balığını tuttu. “İLK DEFA NASİP OLDU” Olta balıkçılığının yapılan barajlar nedeniyle bitme noktasına geldiğini belirten Hüseyin Eriş "Yapraklı Barajı'na balık tutmaya gittik ve nasibimize yayın balığı geldi. Yayın balığı bölgede yaygın bulunan bir balık türüdür. Bu yaşıma kadar böylesi büyük bir yayın balığını yakalamak ilk defa nasip oldu. Arkadaşımla beraber bu balığı kayığımıza çekmekte çok zorlandık. Yakaladığımız yayın balığı 1 buçuk metre civarında ve 47 kilogram ağırlığında geldi. Allah bin bereket versin. 45- 50 kilo ağırlığındaki balıkları özel yaptığımız oltalarla yakalayabiliyoruz. Avlanmaya genelde gece gidiyoruz. Yakaladığımız yayın balığını temizleyip arkadaşlarımıza ikramda bulunacağız" dedi.
Denizli'nin Çameli İlçesinde sportif balıkçılıkla uğraşan iki arkadaş balık tutmak için gittikleri Yapraklı Barajı’nda 1 buçuk metre uzunluğunda yayın balığı yakaladı.

Çameli İlçesi Belevi Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Eriş ve Ulki Kılınç, Burdur'un Gölhisar İlçesinde bulunan Yapraklı Baraj Gölüne balık tutmak için gittiler. İbecik ve Yeşildere Köylerinin hemen yanı başında bulunan Yapraklı Baraj Gölü'nde avcıların ağlarına ender büyüklükte görülen büyük bir yayın balığı takıldı. İki arkadaş sazanların yanı sıra ağırlığı 47 kilo boyu ise 150 cm olan yayın balığını tuttu.

“İLK DEFA NASİP OLDU”

Olta balıkçılığının yapılan barajlar nedeniyle bitme noktasına geldiğini belirten Hüseyin Eriş "Yapraklı Barajı'na balık tutmaya gittik ve nasibimize yayın balığı geldi. Yayın balığı bölgede yaygın bulunan bir balık türüdür. Bu yaşıma kadar böylesi büyük bir yayın balığını yakalamak ilk defa nasip oldu. Arkadaşımla beraber bu balığı kayığımıza çekmekte çok zorlandık. Yakaladığımız yayın balığı 1 buçuk metre civarında ve 47 kilogram ağırlığında geldi. Allah bin bereket versin. 45- 50 kilo ağırlığındaki balıkları özel yaptığımız oltalarla yakalayabiliyoruz. Avlanmaya genelde gece gidiyoruz. Yakaladığımız yayın balığını temizleyip arkadaşlarımıza ikramda bulunacağız" dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.