Başkan Akgün’den Bakü’de Gerçekleşen IBF Toplantısı Hakkında Değerlendirme

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 20.11.2021 - 11:05, Güncelleme: 20.11.2021 - 11:05
 

Başkan Akgün’den Bakü’de Gerçekleşen IBF Toplantısı Hakkında Değerlendirme

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Başkanı Mehmet Akgün, 14-17 Kasım 2021 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu (IBF) Toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

25. IBF programı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, T.C. Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, IBF Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, KOBİA Başkanı Orkhan Mammadov, MÜSİAD Denizli Başkanı Mehmet Akgün, MÜSİAD üyeleri ve 32 ülkeden iş insanlarının katılımıyla, stant, B2B, paneller ve işyeri gezileri ile üç gün sürdü. Akgün açıklamasında şunları kaydetti: “Uluslararası İş Forumu (İBF) Toplantımızın 25.’si, 32 ülkeden 1000’i aşkın iş insanımızın katılımıyla, kardeş ülkemiz Azerbaycan’da gerçekleştirildi. Toplantıda ticaret, ortaklık ve iş alanlarının geliştirilmesine yönelik görüşmeler, sergi ve etkinlikler yer aldı. Üyelerimizle birlikte katıldığımız İBF programı kapsamında yapılan toplantılar B2B görüşmeleri ve stand ziyaretleri ile Azerbaycan-Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik faydalı programlar oldu. Şu anda 3 milyar dolar seviyesinde olan Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin orta vadede 10-15 milyar dolara çıkması hedefleniyor. Ortak ticaret ve yatırımlar temelinde yapılan genel toplantıların ve üyelerimizin yaptığı ikili iş görüşmelerinin de Azerbaycan Denizli ticaretine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İki devlet tek millet mottosuyla kardeş ülkemiz Azerbaycan ile daha büyük işlere imza atabileceğimizi düşünüyoruz. Azerbaycan ile lojistik avantajlarımızı da kullanarak ticareti ve yatırımları hızla artırabiliriz. 25. IBF kapsamında düzenlenen "Azerbaycan'da Yatırım Fırsatları: Tarım, Turizm, Sağlık, Sanayi Bölgeleri, Karabağ Yatırım Alanları" ve "Azerbaycan ve Karabağ'da Altyapı Yatırımları İçin Devlet Projeleri: Hastane, Okul, Lojman" panel programları ilgiyle takip edildi. İş insanları B2B görüşmelerinde bir araya gelerek, iş geliştirme alanlarına yönelik bilgi alırken, Azerbaycan ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını inceledi. Şirketler tarafından oluşturulan stantlarda ürün ve hizmet tanıtımları yapıldı. Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı ziyaret edilerek hem programımız değerlendirildi hem de iş birliği alanları üzerine istişareler yapıldı. Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan'da düzenlenen ve oldukça verimli sonuçlar alınan 25. IBF Kongremizin, iş dünyamız ve ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. 25. IBF Açılış Programı kapsamında ayrıca, MÜSİAD ile KOBİA, Azerbaycan Devlet Zorunlu Sağlık Sigortaları Kurumu ile İstanbul Devlet Özel Sektör Ortaklık Mükemmeliyet Merkezi ve Genç MÜSİAD ile Genç Girişimciler Ağı Derneği arasında uzlaşı belgesi mutabakatı imzalanarak, taraflar arasında ortak faaliyetlerin yapılması kararlaştırıldı. MÜSİAD Azerbaycan ile KOBİA’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen başta MÜSİAD Genel Başkanımız Mahmut Asmalı ve IBF Başkanımız Erol Yarar olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. 25. IBF Kongremizin, iş dünyamız ve ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Başkanı Mehmet Akgün, 14-17 Kasım 2021 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu (IBF) Toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

25. IBF programı, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, T.C. Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, IBF Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, KOBİA Başkanı Orkhan Mammadov, MÜSİAD Denizli Başkanı Mehmet Akgün, MÜSİAD üyeleri ve 32 ülkeden iş insanlarının katılımıyla, stant, B2B, paneller ve işyeri gezileri ile üç gün sürdü.

Akgün açıklamasında şunları kaydetti:

“Uluslararası İş Forumu (İBF) Toplantımızın 25.’si, 32 ülkeden 1000’i aşkın iş insanımızın katılımıyla, kardeş ülkemiz Azerbaycan’da gerçekleştirildi. Toplantıda ticaret, ortaklık ve iş alanlarının geliştirilmesine yönelik görüşmeler, sergi ve etkinlikler yer aldı.

Üyelerimizle birlikte katıldığımız İBF programı kapsamında yapılan toplantılar B2B görüşmeleri ve stand ziyaretleri ile Azerbaycan-Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik faydalı programlar oldu. Şu anda 3 milyar dolar seviyesinde olan Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin orta vadede 10-15 milyar dolara çıkması hedefleniyor. Ortak ticaret ve yatırımlar temelinde yapılan genel toplantıların ve üyelerimizin yaptığı ikili iş görüşmelerinin de Azerbaycan Denizli ticaretine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İki devlet tek millet mottosuyla kardeş ülkemiz Azerbaycan ile daha büyük işlere imza atabileceğimizi düşünüyoruz. Azerbaycan ile lojistik avantajlarımızı da kullanarak ticareti ve yatırımları hızla artırabiliriz.

25. IBF kapsamında düzenlenen "Azerbaycan'da Yatırım Fırsatları: Tarım, Turizm, Sağlık, Sanayi Bölgeleri, Karabağ Yatırım Alanları" ve "Azerbaycan ve Karabağ'da Altyapı Yatırımları İçin Devlet Projeleri: Hastane, Okul, Lojman" panel programları ilgiyle takip edildi.

İş insanları B2B görüşmelerinde bir araya gelerek, iş geliştirme alanlarına yönelik bilgi alırken, Azerbaycan ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını inceledi. Şirketler tarafından oluşturulan stantlarda ürün ve hizmet tanıtımları yapıldı. Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı ziyaret edilerek hem programımız değerlendirildi hem de iş birliği alanları üzerine istişareler yapıldı.

Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan'da düzenlenen ve oldukça verimli sonuçlar alınan 25. IBF Kongremizin, iş dünyamız ve ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

25. IBF Açılış Programı kapsamında ayrıca, MÜSİAD ile KOBİA, Azerbaycan Devlet Zorunlu Sağlık Sigortaları Kurumu ile İstanbul Devlet Özel Sektör Ortaklık Mükemmeliyet Merkezi ve Genç MÜSİAD ile Genç Girişimciler Ağı Derneği arasında uzlaşı belgesi mutabakatı imzalanarak, taraflar arasında ortak faaliyetlerin yapılması kararlaştırıldı.

MÜSİAD Azerbaycan ile KOBİA’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen başta MÜSİAD Genel Başkanımız Mahmut Asmalı ve IBF Başkanımız Erol Yarar olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. 25. IBF Kongremizin, iş dünyamız ve ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.