Başkan Arslan’dan Zahire Pazarı’na ziyaret

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 04.11.2022 - 11:27, Güncelleme: 04.11.2022 - 11:27
 

Başkan Arslan’dan Zahire Pazarı’na ziyaret

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede Cuma günü kurulan Zahire Pazarına ( Hububat Pazarı) ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Aslan, pazardaki ürünleri incelerken alışveriş yapan vatandaşlarla ve esnaflarla da bir süre sohbet etti.

Zahire Pazarında ceviz ve fasulye büyük ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Çameli'deki ceviz ve fasulyesinin kalitesini bilen ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların alışveriş yaptığı da görüldü. Çoğu çiftçinin ürününün pazara bile inmesine gerek kalmadan satıldığı ifade edildi.  Üreticiler yoğun talebi karşılamak için her geçen yıl daha fazla alanlarda üretime yöneliyor. Çameli cevizin kilo fiyatı 70 TL  Tescilli Kuru Fasulye ise 40-45 TL arasında satılıyor. Zahire Pazarında genelde kilo ile değil Dolu ( Teneke ) veya çuvallarla toptan  satılırken yoğunluktan ve talepten dolayı ürünlerin kısa sürede bitmesi ile Zahire Pazarı saat  12.00'de sona eriyor. Başkan Arslan, Çameli'nin tahıl, baklagiller ve yöresel ürünlerin satışa sunulduğu Zahire Sergi alanında  üreticilerle bir araya geldi. Hasat zamanında elde edilen ve satışa sunulan sofraların vazgeçilmez lezzeti Çameli fasulyesi ve vitamin deposu cevizleri inceleyen Başkan Arslan, alışveriş yapan müşteriler ve  üreticilerle de sohbet etti. Esnaf ve vatandaşlar da kendileriyle yakından ilgilen Başkan Arslan'a teşekkürlerini ilettiler. 
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede Cuma günü kurulan Zahire Pazarına ( Hububat Pazarı) ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Aslan, pazardaki ürünleri incelerken alışveriş yapan vatandaşlarla ve esnaflarla da bir süre sohbet etti.

Zahire Pazarında ceviz ve fasulye büyük ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Çameli'deki ceviz ve fasulyesinin kalitesini bilen ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların alışveriş yaptığı da görüldü. Çoğu çiftçinin ürününün pazara bile inmesine gerek kalmadan satıldığı ifade edildi.  Üreticiler yoğun talebi karşılamak için her geçen yıl daha fazla alanlarda üretime yöneliyor. Çameli cevizin kilo fiyatı 70 TL  Tescilli Kuru Fasulye ise 40-45 TL arasında satılıyor. Zahire Pazarında genelde kilo ile değil Dolu ( Teneke ) veya çuvallarla toptan  satılırken yoğunluktan ve talepten dolayı ürünlerin kısa sürede bitmesi ile Zahire Pazarı saat  12.00'de sona eriyor.

Başkan Arslan, Çameli'nin tahıl, baklagiller ve yöresel ürünlerin satışa sunulduğu Zahire Sergi alanında  üreticilerle bir araya geldi. Hasat zamanında elde edilen ve satışa sunulan sofraların vazgeçilmez lezzeti Çameli fasulyesi ve vitamin deposu cevizleri inceleyen Başkan Arslan, alışveriş yapan müşteriler ve  üreticilerle de sohbet etti.

Esnaf ve vatandaşlar da kendileriyle yakından ilgilen Başkan Arslan'a teşekkürlerini ilettiler. 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.