Başkan Güngör’den İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajı

SİYASET 12.03.2021 - 10:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Başkan Güngör’den İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma mesajı

Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör,  İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. Yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısı ile mesaj yayınladı.   Başkan Güngör, mesajında; “Aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin kelimelere en güzel şekilde büründüğü metin olan İstiklal Marşı'mız, bundan tam 99 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz tarafından 'milli marş' olarak kabul edilmiş ve milletimizin gönlünde büyük bir kabul, takdir ve sevgiyle yer edinmiştir.   Milli Mücadelenin devam ettiği dönemde büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin de adeta rehberi olmuştur.   Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir.    O, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığı, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olması, Ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde yerini almıştır.   Bugün bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.    Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 99. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör,  İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. Yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

 

Başkan Güngör, mesajında; “Aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin kelimelere en güzel şekilde büründüğü metin olan İstiklal Marşı'mız, bundan tam 99 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz tarafından 'milli marş' olarak kabul edilmiş ve milletimizin gönlünde büyük bir kabul, takdir ve sevgiyle yer edinmiştir.

 

Milli Mücadelenin devam ettiği dönemde büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, İstiklal Harbinin de adeta rehberi olmuştur.

 

Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir.

 

 O, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığı, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olması, Ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde yerini almıştır.

 

Bugün bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

 

 Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 99. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.