Başkan Zolan’dan borç iddialarına yanıt

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 16.04.2024 - 22:49, Güncelleme: 16.04.2024 - 22:49
 

Başkan Zolan’dan borç iddialarına yanıt

31 Mart yerel seçim sonuçlarının ardından başkanlık görevini Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na devreden Başkan Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin toplam borcunun 11 milyar 130 milyon 969 bin lira olduğu iddialarına yanıt verdi.

Başkan Zolan, borç iddialarına video ile yanıt verdi. Zolan; “Büyükşehirimizin gerçek mali tablosuna baktığımızda, Güneş Enerji Santrali için alınan 2 milyar kredi ile bu krediden oluşan 750 milyonluk faiz ve diğer işlerimizle ilgili iller bankasından aldığımız 730 milyon kredinin yanışı sıra Ali Marım Başkanımızın döneminde yani 25 yıl önce alınmış borcun ödemesi bugüne kadar devam etti. Ondan kalan 79 milyon borç ve 58 milyon vergi borcumuzla birlikte, büyükşehirimizin toplam 3 milyar 621 milyon borcu bulunmaktadır. Devrettiğimiz günde, banka hesabında bulunan 1 milyar 15 milyon, para bıraktık. Artı GES ile anlaşmış olduğumuz, 2 milyar kredinin 1 milyar 365 milyonu şu anda GES’te kullanılmak üzere bankada nakit olarak bulunmaktadır. Bunların toplamına baktığımızda 2 milyar 380 milyon şu anda büyükşehirimizin hesabında mevcut ve aktiftir. Belediyemizin tahakkuk etmiş 800 milyon da alacağı söz konusudur. Bunların hepsini topladığımızda 3 milyar 180 milyon da belediyemizin alacağı söz konusudur. Borcumuz 3 milyar 621 milyon, alacağımız ve bankadaki paramız ve nakdimiz ile birlikte 3 milyar 180 milyon liramız var. İkisinin arasındaki fark 441 milyon TL olarak borç gözükmektedir. Başkan Zolan’ın konuşmasının devamını videodan takip edebilirsiniz… VİDEO İÇİN TIKLAYIN!
31 Mart yerel seçim sonuçlarının ardından başkanlık görevini Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na devreden Başkan Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin toplam borcunun 11 milyar 130 milyon 969 bin lira olduğu iddialarına yanıt verdi.

Başkan Zolan, borç iddialarına video ile yanıt verdi. Zolan; “Büyükşehirimizin gerçek mali tablosuna baktığımızda, Güneş Enerji Santrali için alınan 2 milyar kredi ile bu krediden oluşan 750 milyonluk faiz ve diğer işlerimizle ilgili iller bankasından aldığımız 730 milyon kredinin yanışı sıra Ali Marım Başkanımızın döneminde yani 25 yıl önce alınmış borcun ödemesi bugüne kadar devam etti. Ondan kalan 79 milyon borç ve 58 milyon vergi borcumuzla birlikte, büyükşehirimizin toplam 3 milyar 621 milyon borcu bulunmaktadır.

Devrettiğimiz günde, banka hesabında bulunan 1 milyar 15 milyon, para bıraktık. Artı GES ile anlaşmış olduğumuz, 2 milyar kredinin 1 milyar 365 milyonu şu anda GES’te kullanılmak üzere bankada nakit olarak bulunmaktadır. Bunların toplamına baktığımızda 2 milyar 380 milyon şu anda büyükşehirimizin hesabında mevcut ve aktiftir. Belediyemizin tahakkuk etmiş 800 milyon da alacağı söz konusudur. Bunların hepsini topladığımızda 3 milyar 180 milyon da belediyemizin alacağı söz konusudur.

Borcumuz 3 milyar 621 milyon, alacağımız ve bankadaki paramız ve nakdimiz ile birlikte 3 milyar 180 milyon liramız var. İkisinin arasındaki fark 441 milyon TL olarak borç gözükmektedir.

Başkan Zolan’ın konuşmasının devamını videodan takip edebilirsiniz…

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.