Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Yanında telefonla uyumanın zararları

SAĞLIK (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.12.2023 - 09:46, Güncelleme: 17.12.2023 - 09:46
 

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Yanında telefonla uyumanın zararları

Cep telefonunu yoğun kullananlarda ve baz istasyonlarına yakın bölgelerde yaşayanlarda baş ağrısı, hafıza değişiklikleri, sersemlik ve uyku problemleri gibi nöropsikiyatrik şikayetlerin sık görüldüğünü belirten uzmanlar başucunda cep telefonu ile kesinlikle uyunmaması gerektiği konusunda dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında görev yapan bilim insanları, cep telefonu ile uyumanın zararlarını araştırdı. İşte korkutucu sonuçlar... Uzun süre radyasyona maruz kalmanın tetiklediği sağlık sorunları uzun zamandır tartışılıyor. Günümüzde uzmanlar en çok da cep telefonu ile fazla vakit geçirmenin, uyumadan önce cep telefonu kullanmanın ve telefonu yatağın yakınına koyup uyumanın zararları konusunda uyarılar yapıyor.  Son olarak Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan çalışmayı değerlendiren bir uzman; KISIRLIK VE KANSER SEBEBİ Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan çalışmada, cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser, hafıza bozuklukları ve üreme sorunları gibi çok ciddi problemlere neden olduğunun ortaya koyulduğunu aktardı.  KADINLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR Gebelik dönemindeki kadınlarda ve çocuklarda kontrolsüz akıllı cep telefonu kullanımının migren ve farklı karakterlerdeki baş ağrılarına neden olabileceğinin yapılan çalışmalarla kanıtlandığını ortaya koyan araştırmada; RF dalgaları çocukların beynine erişkinlerden çok daha kolay ulaşabilir ve gelişmekte olan beyin hücrelerini çok daha fazla etkileyebiliyor.  “TÜMÖR OLUŞUMUNA ZEMİN HAZIRLIYOR" Cep telefonunun, özellikle baş bölgesinde hafif şiddette baskı veya yanma tarzında ağrılara sebep olabildiğini kaydeden uzmanlar, "Bu şikayetler, kullanıma paralel olarak artmaktadır. Uzun süreli cep telefonu kullanımı, ‘akustik nörinom’ yani sekizinci kafa sinirini çevreleyen dokuda çok az bir ihtimal de olsa iyi huylu tümörlerin oluşumunu tetikleyebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Cep telefonunu yoğun kullananlarda ve baz istasyonlarına yakın bölgelerde yaşayanlarda baş ağrısı, hafıza değişiklikleri, sersemlik ve uyku problemleri gibi nöropsikiyatrik şikayetlerin sık görüldüğünü belirten uzmanlar başucunda cep telefonu ile kesinlikle uyunmaması gerektiği konusunda dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında görev yapan bilim insanları, cep telefonu ile uyumanın zararlarını araştırdı. İşte korkutucu sonuçlar...

Uzun süre radyasyona maruz kalmanın tetiklediği sağlık sorunları uzun zamandır tartışılıyor. Günümüzde uzmanlar en çok da cep telefonu ile fazla vakit geçirmenin, uyumadan önce cep telefonu kullanmanın ve telefonu yatağın yakınına koyup uyumanın zararları konusunda uyarılar yapıyor. 

Son olarak Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan çalışmayı değerlendiren bir uzman;

KISIRLIK VE KANSER SEBEBİ

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan çalışmada, cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser, hafıza bozuklukları ve üreme sorunları gibi çok ciddi problemlere neden olduğunun ortaya koyulduğunu aktardı. 

KADINLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR

Gebelik dönemindeki kadınlarda ve çocuklarda kontrolsüz akıllı cep telefonu kullanımının migren ve farklı karakterlerdeki baş ağrılarına neden olabileceğinin yapılan çalışmalarla kanıtlandığını ortaya koyan araştırmada; RF dalgaları çocukların beynine erişkinlerden çok daha kolay ulaşabilir ve gelişmekte olan beyin hücrelerini çok daha fazla etkileyebiliyor. 

“TÜMÖR OLUŞUMUNA ZEMİN HAZIRLIYOR"

Cep telefonunun, özellikle baş bölgesinde hafif şiddette baskı veya yanma tarzında ağrılara sebep olabildiğini kaydeden uzmanlar, "Bu şikayetler, kullanıma paralel olarak artmaktadır. Uzun süreli cep telefonu kullanımı, ‘akustik nörinom’ yani sekizinci kafa sinirini çevreleyen dokuda çok az bir ihtimal de olsa iyi huylu tümörlerin oluşumunu tetikleyebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.