Belediye akaryakıt firmasına tazminat ödemekle karşı karşıya

DENİZLİ 09.12.2020 - 12:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Belediye akaryakıt firmasına tazminat ödemekle karşı karşıya

Çivril Belediyesi ile petrol şirketi arasında 2015 yılında imzalanan satış anlaşmasında, anlaşmanın süresinin dolmasına günler kala satış kotasını yakalayamadığı için tazminat ödemesi ile karşı karşıya kaldı. Aylık meclis toplantısında alınacak karar ile ya tazminat ödenecek yada aynı şirketle devam kararı alınması bekleniyor.   Yesilcivrilgazetesi.com’un haberine göre; Çivril Belediyesi ve LUKOIL Petrol şirketi arasında imzalanan satış anlaşmasından dolayı, Çivril Belediyesi 216 BİN Dolar tutarında bir tazminat ile karşı karşıya kaldı. 2015 yılında Çivril Belediyesi ve LUKOIL firması arasında imzalanan 5 yıllık intifa hakkı anlaşmasının süresinin dolmasına günler kala Belediyenin anlaşmada yer alan satış kotasını yakalayamadığı ortaya çıktı. Yapılan anlaşma gereği beş yıllık süreçte belli miktarda satış yapması gereken istasyonun vaat edilen rakamları yakalayamadığı, dolayısıyla anlaşma yapılırken Belediyeye ödenen ücretin geri alınması gerektiği belirtildi. Ödenmesi gereken tazminatın bugünkü dolar kuru ile 1 Milyon 691 BİN 575 Liraya karşılık geldiği belirtildi.   Dönemin belediye başkanı tarafından imzalanan anlaşma gereği Çivril Belediyesi belli miktarda akaryakıt satmayı taahhüt etmiş LUKOIL firması da anlaşma karşılığında Belediyeye komisyon ödemesi yaptı.   Aralık ayı meclis ayında mecliste görüşülen tazminat Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmek üzere komisyona havale edildi.   Perşembe gün yapılacak Meclis toplantısında görüşülecek komisyon raporuna göre Belediye Akaryakıt istasyonunun LUKOIL olarak devam etmesi ya da 216 BİN Dolar tazminatın ödenmesi karara bağlanacak.

Çivril Belediyesi ile petrol şirketi arasında 2015 yılında imzalanan satış anlaşmasında, anlaşmanın süresinin dolmasına günler kala satış kotasını yakalayamadığı için tazminat ödemesi ile karşı karşıya kaldı. Aylık meclis toplantısında alınacak karar ile ya tazminat ödenecek yada aynı şirketle devam kararı alınması bekleniyor.

 

Yesilcivrilgazetesi.com’un haberine göre; Çivril Belediyesi ve LUKOIL Petrol şirketi arasında imzalanan satış anlaşmasından dolayı, Çivril Belediyesi 216 BİN Dolar tutarında bir tazminat ile karşı karşıya kaldı. 2015 yılında Çivril Belediyesi ve LUKOIL firması arasında imzalanan 5 yıllık intifa hakkı anlaşmasının süresinin dolmasına günler kala Belediyenin anlaşmada yer alan satış kotasını yakalayamadığı ortaya çıktı. Yapılan anlaşma gereği beş yıllık süreçte belli miktarda satış yapması gereken istasyonun vaat edilen rakamları yakalayamadığı, dolayısıyla anlaşma yapılırken Belediyeye ödenen ücretin geri alınması gerektiği belirtildi. Ödenmesi gereken tazminatın bugünkü dolar kuru ile 1 Milyon 691 BİN 575 Liraya karşılık geldiği belirtildi.

 

Dönemin belediye başkanı tarafından imzalanan anlaşma gereği Çivril Belediyesi belli miktarda akaryakıt satmayı taahhüt etmiş LUKOIL firması da anlaşma karşılığında Belediyeye komisyon ödemesi yaptı.

 

Aralık ayı meclis ayında mecliste görüşülen tazminat Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

 

Perşembe gün yapılacak Meclis toplantısında görüşülecek komisyon raporuna göre Belediye Akaryakıt istasyonunun LUKOIL olarak devam etmesi ya da 216 BİN Dolar tazminatın ödenmesi karara bağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.