Beyağaç Geleneksel Eren Günü Etkinlikleri Başlıyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 22.08.2022 - 13:38, Güncelleme: 22.08.2022 - 13:38
 

Beyağaç Geleneksel Eren Günü Etkinlikleri Başlıyor

Beyağaç yöresinin en önemli sosyal- kültürel etkinliklerinden biri olan ve geçmişi kesin olarak bilinmeyen, her yıl Ağustos Ayının Son Perşembe günü gerçekleştirilen, “Geleneksel Eren Günü Etkinlikleri” bu yıl 24- 25 Ağustos 2022 Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek.

Başkan Mustafa Akçay Beyağaç Belediyesi’nin katılımcılara lojistik destek sağlayacağı ve gece Kartal Gölü kenarında konaklayan konuklara yakacak odun, aydınlatma gibi konularda yardımcı olacağını belirterek, Geleneksel Eren Günü Etkinlikleri her yıl olduğu gibi Çarşamba akşamı başlayıp, Perşembe günü öğle sonu tamamlanacağını belirtti. Bu yıl etkinlik kapsamında; Denizli Pamukkale Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi gibi farklı Üniversitelerden Akademisyenlerin katılacağı belirtildi. İlçe Merkezinde gerçekleşecek olan panel, 24 Ağustos 2022 Çarşamba Günü Saat 17.00’da Beyağaç Belediyesi Mehmet YÜKSEL Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Panel sonrası katılımcılar Eren Günü Etkinliklerini izlemek ve katılım için Kartal Gölü kamp alanına taşınacak. Yangın sezonu olması nedeniyle Belediye, Güvenlik Kuvvetleri ve Orman Teşkilatınca olağanüstü önlemlerin alınacağı ve yol güzergâhında sıkı denetimlerin yapılacağı belirten Mustafa Akçay, etkinliğe ilgi duyan herkesi davet etti.
Beyağaç yöresinin en önemli sosyal- kültürel etkinliklerinden biri olan ve geçmişi kesin olarak bilinmeyen, her yıl Ağustos Ayının Son Perşembe günü gerçekleştirilen, “Geleneksel Eren Günü Etkinlikleri” bu yıl 24- 25 Ağustos 2022 Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek.

Başkan Mustafa Akçay Beyağaç Belediyesi’nin katılımcılara lojistik destek sağlayacağı ve gece Kartal Gölü kenarında konaklayan konuklara yakacak odun, aydınlatma gibi konularda yardımcı olacağını belirterek, Geleneksel Eren Günü Etkinlikleri her yıl olduğu gibi Çarşamba akşamı başlayıp, Perşembe günü öğle sonu tamamlanacağını belirtti.

Bu yıl etkinlik kapsamında; Denizli Pamukkale Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi gibi farklı Üniversitelerden Akademisyenlerin katılacağı belirtildi. İlçe Merkezinde gerçekleşecek olan panel, 24 Ağustos 2022 Çarşamba Günü Saat 17.00’da Beyağaç Belediyesi Mehmet YÜKSEL Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Panel sonrası katılımcılar Eren Günü Etkinliklerini izlemek ve katılım için Kartal Gölü kamp alanına taşınacak.

Yangın sezonu olması nedeniyle Belediye, Güvenlik Kuvvetleri ve Orman Teşkilatınca olağanüstü önlemlerin alınacağı ve yol güzergâhında sıkı denetimlerin yapılacağı belirten Mustafa Akçay, etkinliğe ilgi duyan herkesi davet etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.