Bu mezarlıkta bir damla su yok!

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 22.08.2023 - 14:45, Güncelleme: 22.08.2023 - 14:45
 

Bu mezarlıkta bir damla su yok!

Denizli’nin Baklan İlçesi’nde bir mezarlık var ki çeşmesi var ama suyu yok. Mezarlığa ziyarete giden vatandaşlar ölülerinin kabrine bir damla su dökemediklerinden şikayetçi! “Nereyi aradıysak bir çözüm bulamadık” diyen vatandaşlar, yetkililerden özellikle Mezarlıklar Müdürlüğü’nün seslerine kulak vermelerini istiyor.

Baklan İlçesi’nin Şenyayla Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta sular akmayınca, vatandaşlar ne abdest alabiliyor, nede ölülerinin kabirlerine bir damla su dökebiliyor. Daha önceleri yeşillikler içerisinde olan ancak 3-4 yıldır mezarlıkta bulunan çeşmenin suyunun akmaması yüzünden, kuruduğunu iddia eden vatandaşlar, mezarlığa gittiklerinde kabirlere su dökemediklerini belirttiler. Haber merkezimize ulaşan ve isminin yayınlanmasını istemeyen bir vatandaş konu hakkında verdiği bilgide; “Ben, Baklan ilçesi Şenyayla Köyü’nden şimdi mahalle oldu. Mahallemizde bulunan mezarlığımızda suyumuz yok. Küçük bir mahalleyiz ama mezarlık ziyaretine gittiğimizde veya dışarıdan gelen ölü yakınları abdest alıp ölülerimizin kabrine bir damla su dökemiyoruz. Çeşme var ama su akmıyor. Köylüler olarak bir hayırseverimizin katkılarıyla mezarlığa suyu kendimiz getirdik. Ama şuan akmayan çeşmeyle baş başayız. Baklan Belediyesi, Kaymakamlık, Denizli Büyükşehir Belediyesi, DESKİ ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nü aradık şikayetimizi bildirdik ama sonuç alamadık.  İlk Baklan Belediye Başkanımızı aradım, Büyükşehir Belediyesi’ni aramamızı söyledi. Büyükşehir’i aradık DESKİ’ye yönlendirdiler, DESKİ’de, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne yönlendirdi ama sonuç alamadık, yüzümüze telefonu kapattılar. Biz hat kesilmiştir diyerek tekrar arayınca tamam size geri döneceğiz diyerek bir daha geri dönüş yapmadılar. Bizler çok bir şey istemiyoruz. Mezarlıkta yatan yakınlarımıza bir damla su istiyoruz. Daha önce ağaçlık ve yeşillik içerisindeydi ama susuz kalınca kurak bir kabristana döndü. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını sorunumuzu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz” dedi. Muhtar Karahan: Hattın değişmesi gerekiyor Konuyla alakalı görüşlerine başvurduğumuz Şenyayla Mahalle Muhtarı Ali Karahan,” Mahalle mezarlığımızdaki çeşmeden arıza nedeniyle 3-4 yıldır sular akmıyor. Çok defa Kaymakamlık ve belediye toplantılarında sözlü olarak dile getirdim ancak bir sonuca ulaşamadık. DESKİ ve Mezarlıklar Müdürlüğü’ne yazılı dilekçe ile başvurduk ancak ondan da sonuç alamadık. Bu çeşme bir hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırıldı. Tabi hayırsever vatandaşımız hattı döşerken bir vatandaşımızın özel mülkünden yani tarlasından geçirmiş ve 40 santimetre gibi bir derinlik kullanılmıştır. Bu nedenle tarlasını süren vatandaşımız derinlik az olunca hattın birçok yerinde patlakların oluşmasına neden oluyor.  Bu hattın değiştirilmesi yeni bir hat planı uygulanması gerekiyor” dedi. Bir hafta içinde su işi çözülecek Denizli Büyükşehir Belediyesi ile görüşen haber merkezimiz, yetkili kurumlarla yaptığı girişimler sonucu,  sorunun çözümü için çalışma başlatıldığı ve bir hafta içerisinde mezarlıktaki çeşmeden suyun akacağı müjdesi verildi.
Denizli’nin Baklan İlçesi’nde bir mezarlık var ki çeşmesi var ama suyu yok. Mezarlığa ziyarete giden vatandaşlar ölülerinin kabrine bir damla su dökemediklerinden şikayetçi! “Nereyi aradıysak bir çözüm bulamadık” diyen vatandaşlar, yetkililerden özellikle Mezarlıklar Müdürlüğü’nün seslerine kulak vermelerini istiyor.

Baklan İlçesi’nin Şenyayla Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta sular akmayınca, vatandaşlar ne abdest alabiliyor, nede ölülerinin kabirlerine bir damla su dökebiliyor. Daha önceleri yeşillikler içerisinde olan ancak 3-4 yıldır mezarlıkta bulunan çeşmenin suyunun akmaması yüzünden, kuruduğunu iddia eden vatandaşlar, mezarlığa gittiklerinde kabirlere su dökemediklerini belirttiler.

Haber merkezimize ulaşan ve isminin yayınlanmasını istemeyen bir vatandaş konu hakkında verdiği bilgide; “Ben, Baklan ilçesi Şenyayla Köyü’nden şimdi mahalle oldu. Mahallemizde bulunan mezarlığımızda suyumuz yok. Küçük bir mahalleyiz ama mezarlık ziyaretine gittiğimizde veya dışarıdan gelen ölü yakınları abdest alıp ölülerimizin kabrine bir damla su dökemiyoruz. Çeşme var ama su akmıyor. Köylüler olarak bir hayırseverimizin katkılarıyla mezarlığa suyu kendimiz getirdik. Ama şuan akmayan çeşmeyle baş başayız.

Baklan Belediyesi, Kaymakamlık, Denizli Büyükşehir Belediyesi, DESKİ ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nü aradık şikayetimizi bildirdik ama sonuç alamadık.  İlk Baklan Belediye Başkanımızı aradım, Büyükşehir Belediyesi’ni aramamızı söyledi. Büyükşehir’i aradık DESKİ’ye yönlendirdiler, DESKİ’de, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne yönlendirdi ama sonuç alamadık, yüzümüze telefonu kapattılar. Biz hat kesilmiştir diyerek tekrar arayınca tamam size geri döneceğiz diyerek bir daha geri dönüş yapmadılar.

Bizler çok bir şey istemiyoruz. Mezarlıkta yatan yakınlarımıza bir damla su istiyoruz. Daha önce ağaçlık ve yeşillik içerisindeydi ama susuz kalınca kurak bir kabristana döndü. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını sorunumuzu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz” dedi.

Muhtar Karahan: Hattın değişmesi gerekiyor

Konuyla alakalı görüşlerine başvurduğumuz Şenyayla Mahalle Muhtarı Ali Karahan,” Mahalle mezarlığımızdaki çeşmeden arıza nedeniyle 3-4 yıldır sular akmıyor. Çok defa Kaymakamlık ve belediye toplantılarında sözlü olarak dile getirdim ancak bir sonuca ulaşamadık. DESKİ ve Mezarlıklar Müdürlüğü’ne yazılı dilekçe ile başvurduk ancak ondan da sonuç alamadık. Bu çeşme bir hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırıldı. Tabi hayırsever vatandaşımız hattı döşerken bir vatandaşımızın özel mülkünden yani tarlasından geçirmiş ve 40 santimetre gibi bir derinlik kullanılmıştır. Bu nedenle tarlasını süren vatandaşımız derinlik az olunca hattın birçok yerinde patlakların oluşmasına neden oluyor.  Bu hattın değiştirilmesi yeni bir hat planı uygulanması gerekiyor” dedi.

Bir hafta içinde su işi çözülecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile görüşen haber merkezimiz, yetkili kurumlarla yaptığı girişimler sonucu,  sorunun çözümü için çalışma başlatıldığı ve bir hafta içerisinde mezarlıktaki çeşmeden suyun akacağı müjdesi verildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emat
(24.08.2023 20:52 - #855)
1 Yıldır olmayan su 1 hafta içerisinde nasıl olacak merak ediyorum.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.