Çal'da festival programı belli oldu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 07.09.2022 - 14:52, Güncelleme: 07.09.2022 - 14:58
 

Çal'da festival programı belli oldu

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, tarihi açıklanan 25. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali'ne herkesi davet etti.

Denizli’nin Çal ilçesinde düzenlenecek olan Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali'nin tarihi açıklandı. 9-10-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan festival öncesi Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan açıklamalarda bulundu. Herkesi festivale davet eden Başkan Akcan, “Bu sene nasip olursa festivalin 25.’sini yapacağız. Şap hastalığı nedeniyle sudan koyun atlatmayı yapamamıştık. Bağ bozumuyla başlayacak olan festival, sonrasında mehteran gösterileri ve halk oyunlarıyla birlikte akşam konserleriyle devam edecek. Bu sene bağ bozumundan ziyade bütün kültürümüzü ve sanatımızın içinde olduğu festival oluşturmaya çalışacağız. Bu festivale katılmak isteyen herkesi Çal’a bekliyor, misafir etmek istiyoruz” dedi. Çal’ın geçim kaynağının tarım ve hayvancılık ağırlıklı olduğunu belirten Başkan Akcan; “Benim İlçem özellikle bütün gelirini hemen hemen tarım ve hayvancılıktan elde eden çocuklarının okul masraflarından tutunda evliliklerine kadar ailenin geçimini bütün geçmiş ve geleceğini tarıma bağlamıştır. Üreten ve ürettiğinden azını tüketen milli ekonomimize büyük katkı yapan ilçedir. Çal deyince ilk akla gelen üzümdür ancak bunun yanında ayçiçeği, mısır, pancar, kekik, bamya, anason dahil olmak üzere hemen hemen her türlü ürünün üretildiği ve ülke ekonomisinde katkı sağlayan bir ilçemizdir. Özel tüketim vergisi yaklaşık 600 milyon TL’dir. Bunu yanı sıra Denizli’de çıkartılan travertenlerin yüzde 70-80’ni Çal topraklarındadır. Bu yönde de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi.
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, tarihi açıklanan 25. Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali'ne herkesi davet etti.

Denizli’nin Çal ilçesinde düzenlenecek olan Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali'nin tarihi açıklandı. 9-10-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan festival öncesi Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan açıklamalarda bulundu.

Herkesi festivale davet eden Başkan Akcan, “Bu sene nasip olursa festivalin 25.’sini yapacağız. Şap hastalığı nedeniyle sudan koyun atlatmayı yapamamıştık. Bağ bozumuyla başlayacak olan festival, sonrasında mehteran gösterileri ve halk oyunlarıyla birlikte akşam konserleriyle devam edecek. Bu sene bağ bozumundan ziyade bütün kültürümüzü ve sanatımızın içinde olduğu festival oluşturmaya çalışacağız. Bu festivale katılmak isteyen herkesi Çal’a bekliyor, misafir etmek istiyoruz” dedi.

Çal’ın geçim kaynağının tarım ve hayvancılık ağırlıklı olduğunu belirten Başkan Akcan; “Benim İlçem özellikle bütün gelirini hemen hemen tarım ve hayvancılıktan elde eden çocuklarının okul masraflarından tutunda evliliklerine kadar ailenin geçimini bütün geçmiş ve geleceğini tarıma bağlamıştır. Üreten ve ürettiğinden azını tüketen milli ekonomimize büyük katkı yapan ilçedir. Çal deyince ilk akla gelen üzümdür ancak bunun yanında ayçiçeği, mısır, pancar, kekik, bamya, anason dahil olmak üzere hemen hemen her türlü ürünün üretildiği ve ülke ekonomisinde katkı sağlayan bir ilçemizdir. Özel tüketim vergisi yaklaşık 600 milyon TL’dir. Bunu yanı sıra Denizli’de çıkartılan travertenlerin yüzde 70-80’ni Çal topraklarındadır. Bu yönde de ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.