Çameli’de Kurbanlık hareketliliği başladı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.06.2021 - 11:22, Güncelleme: 26.06.2021 - 11:34
 

Çameli’de Kurbanlık hareketliliği başladı

Denizli Çameli İlçesi’nde Kurban Bayramı’na bir aydan az bir zaman kala hayvan pazarlarında hareketlilik başladı.

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan Bayramının ardından eda edilecek olan Kurban Bayramında binlerce Müslüman kurban ibadetini İslami şartlara uygun olarak yerine getirecek. Kesilen etler ihtiyaç sahipleri yakın akraba ve komşular ile buluşturulacak. Çameli’de biirçok vatandaş hayvan pazarına gelerek kurbanlıklarını almaya başladı. Belediye Hayvan Pazarı’nda gerek esnafa ve gerek vatandaşların sağlıklı ve hijyenli ortamda alış veriş imkanı sağlarken, sosyal mesafe ve korona virüs tedbirleri kapsamında satış yapılıyor. Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 2000-3000 lira arasında alıcı buluyor. Pazarda hayvan satıcıları fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakınıyor. Kurban pazarında kurbanlık pazarlıkları satıcılar ile alıcılar arasından çekişmeli geçiyor. Kurban satıcıları fiyatların değişmediğini geçen yılla aynı olduğunu ve bunun bile ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. Hayvan pazarında satışların iyi olduğunu ifade eden satıcılar  “Biz birbirimizin değerini ve kıymetini bilirsek memleketimiz iyidir. Kurbanlık hayvan satışları da normal ile iyi arasında. Kurbanlık alırken havanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Hayvanın görünüşü parlak ve etli olmalı. Bir küçükbaş hayvan ortalama 2200-3000 lira civarında, iyi bir hayvan almak isteyenler 3000 lirayı gözden çıkarmalı. Tabi bu iş sevap işidir, insanın kendi gücüne bakar Kurbanlık alacak vatandaşların arife gününe kalmamasını tavsiye ederim. Onlar için daha iyi olacaktır. Arife günü fiyatlar düşmez. Hayvanların iyileri ise önceden satılmış olur” dediler.
Denizli Çameli İlçesi’nde Kurban Bayramı’na bir aydan az bir zaman kala hayvan pazarlarında hareketlilik başladı.

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan Bayramının ardından eda edilecek olan Kurban Bayramında binlerce Müslüman kurban ibadetini İslami şartlara uygun olarak yerine getirecek. Kesilen etler ihtiyaç sahipleri yakın akraba ve komşular ile buluşturulacak.

Çameli’de biirçok vatandaş hayvan pazarına gelerek kurbanlıklarını almaya başladı. Belediye Hayvan Pazarı’nda gerek esnafa ve gerek vatandaşların sağlıklı ve hijyenli ortamda alış veriş imkanı sağlarken, sosyal mesafe ve korona virüs tedbirleri kapsamında satış yapılıyor.

Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 2000-3000 lira arasında alıcı buluyor. Pazarda hayvan satıcıları fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da pahalı olmasından yakınıyor. Kurban pazarında kurbanlık pazarlıkları satıcılar ile alıcılar arasından çekişmeli geçiyor. Kurban satıcıları fiyatların değişmediğini geçen yılla aynı olduğunu ve bunun bile ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor.

Hayvan pazarında satışların iyi olduğunu ifade eden satıcılar  “Biz birbirimizin değerini ve kıymetini bilirsek memleketimiz iyidir. Kurbanlık hayvan satışları da normal ile iyi arasında. Kurbanlık alırken havanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Hayvanın görünüşü parlak ve etli olmalı. Bir küçükbaş hayvan ortalama 2200-3000 lira civarında, iyi bir hayvan almak isteyenler 3000 lirayı gözden çıkarmalı. Tabi bu iş sevap işidir, insanın kendi gücüne bakar Kurbanlık alacak vatandaşların arife gününe kalmamasını tavsiye ederim. Onlar için daha iyi olacaktır. Arife günü fiyatlar düşmez. Hayvanların iyileri ise önceden satılmış olur” dediler.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.