Çameli’de Kuzugöbeği Sezonu Başladı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 24.04.2022 - 13:55, Güncelleme: 24.04.2022 - 14:00
 

Çameli’de Kuzugöbeği Sezonu Başladı

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bölge halkının bütçesine katkı sağlayan ve sarı altın diye tabir edilen Kuzugöbeği sezonu baharın gelmesiyle başladı.

Nisan ayı sonlarında başlayan ve Mayıs ayının sonuna kadar, Çameli’de bol miktarda bulunan Kuzugöbeği, bölge halkının hem ekonomisine katkı hem de geçim kaynağı olmaya devam ediyor. İlçede çapasını ve kovasını alan dağlık ve ormanlık alanlara akın ediyor. Dağlık ve ormanlık alanlarda kuzugöbeği arayanlarla doldu. Hafta sonu nedeniyle, Akpınar, Sarıkavak ve Karabayır mahallelerinin dağlık ve ormanlık alanları kuzugöbeği arayan vatandaşlarla doldu.  Kuzugöbeği mantarlarını toplayıp, gelen tüccarlara satan vatandaşlar, aile bütçesine ekonomik yönden büyük katkı sağlıyor.  Ancak, bu mantarların çeşit ve miktarları bilinçsizce toplanması nedeniyle azalmasına sebep oluyor. Kuzugöbeği toplamaya çıkan vatandaşlar, buldukları bol miktarda mantarın sevincini yaşarken, toplanan kuzugöbekleri ekonomik katkı sağlanması için tüccarlara satılırken, kimi zamanda sofraları süslüyor. Büyük besin deposu olan kuzugöbeği alışılmışın dışında yeni yemek türleriyle önünüze gelebiliyor. KUZUGÖBEĞİ DOLMASI YEDİNİZ Mİ? Kuzugöbeğini bulup dolmasının yapan Nermin Uysal, kuzugöbeği mantarını hep soğanla kavurup yumurtalarsınız, bu kez bir değişiklik yapın ve ziyafete dönüştürün. Denemenizi tavsiye ederim. Hele içini fazla yapıp pilav üzerinde sunumu daha güzel olur” dedi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bölge halkının bütçesine katkı sağlayan ve sarı altın diye tabir edilen Kuzugöbeği sezonu baharın gelmesiyle başladı.

Nisan ayı sonlarında başlayan ve Mayıs ayının sonuna kadar, Çameli’de bol miktarda bulunan Kuzugöbeği, bölge halkının hem ekonomisine katkı hem de geçim kaynağı olmaya devam ediyor. İlçede çapasını ve kovasını alan dağlık ve ormanlık alanlara akın ediyor. Dağlık ve ormanlık alanlarda kuzugöbeği arayanlarla doldu.

Çameli’de Kuzugöbeği Sezonu Başladı

Hafta sonu nedeniyle, Akpınar, Sarıkavak ve Karabayır mahallelerinin dağlık ve ormanlık alanları kuzugöbeği arayan vatandaşlarla doldu.  Kuzugöbeği mantarlarını toplayıp, gelen tüccarlara satan vatandaşlar, aile bütçesine ekonomik yönden büyük katkı sağlıyor.  Ancak, bu mantarların çeşit ve miktarları bilinçsizce toplanması nedeniyle azalmasına sebep oluyor.

Kuzugöbeği toplamaya çıkan vatandaşlar, buldukları bol miktarda mantarın sevincini yaşarken, toplanan kuzugöbekleri ekonomik katkı sağlanması için tüccarlara satılırken, kimi zamanda sofraları süslüyor. Büyük besin deposu olan kuzugöbeği alışılmışın dışında yeni yemek türleriyle önünüze gelebiliyor.

Çameli’de Kuzugöbeği Sezonu Başladı

KUZUGÖBEĞİ DOLMASI YEDİNİZ Mİ?

Kuzugöbeğini bulup dolmasının yapan Nermin Uysal, kuzugöbeği mantarını hep soğanla kavurup yumurtalarsınız, bu kez bir değişiklik yapın ve ziyafete dönüştürün. Denemenizi tavsiye ederim. Hele içini fazla yapıp pilav üzerinde sunumu daha güzel olur” dedi.

Kuzugöbeği dolması

Kuzugöbeği pilavı

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.