Çamelili kadınlar deprem bölgesi için tek yürek oldu

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.02.2023 - 13:58, Güncelleme: 08.02.2023 - 14:12
 

Çamelili kadınlar deprem bölgesi için tek yürek oldu

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası yaraları sarmak amacıyla tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de vatandaşlar tıpkı kurtuluş savaşında yaşandığı gibi ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Çameli İlçesi’nde analar, teyzeler, bacılar tek yürek olarak pişirdikleri ekmekleri deprem bölgesine göndermeye hazırlanıyor.

Çameli İlçesinde kaymakamlık ve belediyenin yaptığı çağrı üzerine, temel ihtiyaç malzemelerinin tamamlanarak gönderilmesinin ardından bir çağrı da gıda malzemesi için yapıldı. Yapılan çağrıda; “Deprem bölgesine gönderilmek üzere temel ihtiyaç malzemelerimizi bugün itibaren gönderildi. Deprem bölgesine acil ve bolca temel gıda ürünleri üzerine talep var. Bu akşam ve yarından itibaren temel gıda ürünleri hazırlık konusunda çalışma yapılacaktır. Özellikle vakumlanmış ( ürün ile dış ortamın arasında bir bariyer kurmakta ve hava ile teması engellenen ürünlerin saklanması ) olarak bazlama, yufka ve ekmek, soğuk sandviç, yapan hanım kardeşlerimizin ve ayrıca vatandaşlarımızdan konserve ürünleri, et ve tavuk ürünleri, meyve suyu, enerji verici gıdalar vakumlanmış ve hijyenik olarak gönderilecektir. Hazırlıklarını yapan vatandaşlarımızın malzemelerini Hayri Dev Kültür Merkezine teslim edilmesi önemle rica olunur. Hep birlikte yeni yardımlarınızı ulaştırmaya kardeşlerimizin acısını paylaşıp desteklerimize devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı. Yapılan çağrının ardından 31 mahallede muhtarların öncülüğünde, kadınlar imece usulü ekmek, yufka, bazlama pişirerek vakumlama işlemi için belediye kültür merkezine gönderiyorlar. Ekmek pişirme yardımına herkes malzeme konusunda destek veriyor. İlçede un stokunun azaldığı belirtildi.
Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası yaraları sarmak amacıyla tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de vatandaşlar tıpkı kurtuluş savaşında yaşandığı gibi ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Çameli İlçesi’nde analar, teyzeler, bacılar tek yürek olarak pişirdikleri ekmekleri deprem bölgesine göndermeye hazırlanıyor.

Çameli İlçesinde kaymakamlık ve belediyenin yaptığı çağrı üzerine, temel ihtiyaç malzemelerinin tamamlanarak gönderilmesinin ardından bir çağrı da gıda malzemesi için yapıldı.

Yapılan çağrıda; “ Deprem bölgesine gönderilmek üzere temel ihtiyaç malzemelerimizi bugün itibaren gönderildi. Deprem bölgesine acil ve bolca temel gıda ürünleri üzerine talep var. Bu akşam ve yarından itibaren temel gıda ürünleri hazırlık konusunda çalışma yapılacaktır.

Özellikle vakumlanmış ( ürün ile dış ortamın arasında bir bariyer kurmakta ve hava ile teması engellenen ürünlerin saklanması ) olarak bazlama, yufka ve ekmek, soğuk sandviç, yapan hanım kardeşlerimizin ve ayrıca vatandaşlarımızdan konserve ürünleri, et ve tavuk ürünleri, meyve suyu, enerji verici gıdalar vakumlanmış ve hijyenik olarak gönderilecektir. Hazırlıklarını yapan vatandaşlarımızın malzemelerini Hayri Dev Kültür Merkezine teslim edilmesi önemle rica olunur. Hep birlikte yeni yardımlarınızı ulaştırmaya kardeşlerimizin acısını paylaşıp desteklerimize devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Yapılan çağrının ardından 31 mahallede muhtarların öncülüğünde, kadınlar imece usulü ekmek, yufka, bazlama pişirerek vakumlama işlemi için belediye kültür merkezine gönderiyorlar. Ekmek pişirme yardımına herkes malzeme konusunda destek veriyor. İlçede un stokunun azaldığı belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.