Çameli’nin Meşhur Ürünleri Festivalde Tanıtılacak

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 22.08.2022 - 15:10, Güncelleme: 22.08.2022 - 15:24
 

Çameli’nin Meşhur Ürünleri Festivalde Tanıtılacak

Çameli Belediyesi tarafından ‘’ 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’ programının başlamasına kısa bir süre kala Başkan Cengiz Arslan, Denizli Basını ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi.

Bu yıl 8’incisini gerçekleştirecek olan ‘Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’nde kentin tecilli ve meşhur ürünleri sergilenerek tanıtılacak. Çameli Belediyesi’nce bu yıl 24-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ‘8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’ ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Festival için geri sayım başladı. Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan festivalde kurulacak stantlarda, yöresel ürünler katılanlara tanıtılacak. Festival çerçevesinde düzenlenecek olan yarışmalarda bölgenin ürünleri tanıtılacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan festival hakkında bilgi vermek amacıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde toplantı düzenleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, amaçlarının Çameli'yi tanıtmak olduğunu belirtti. Pandemi nedeniyle uzun süredir etkinlik gerçekleştiremediklerini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,“Bugünkü programımız 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivalimiz, uluslararası bir etkinlik yapıyoruz. Bu uluslararası etkinlik nereden geliyor diye sorarsanız, yamaç paraşütü etkinliğimiz PRE 4 KAP Dünya ön eleme şampiyonası inşallah güzel bir organizasyon yaparak Çameli’mizde ve Denizli’mizde Dünya şampiyonasını da burada gerçekleştirmemiz hedeflerimiz arasında. Bunlarla ilgili de GEKA ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlik çalışmalar yapıyoruz. Çok yakın zamanda da Dünya şampiyonasının ön ayağını, süper finalini Çameli’de yapmış olacağız” dedi. 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım Ve Doğa Sporları Festivali’’ çerçevesinde ilçenin tarım ürünlerinin tanıtılacağını anlatan Başkan Arlan, “Çameli Coğrafi İşaretli Kuru Fasulyesinin tanıtılması amaçlı en iyi kuru fasulye ve en iyi kuru fasulye yetiştiricisi yarışması, Çameli domatesinin tanıtılması amaçlı en iyi domates ve en iyi domates yetiştiricisi yarışması yapılacak. Çameli’nin domatesleri örtü altında yetiştirme konusunda bir numara. Çameli domatesleri Antalya ve Arabistan piyasalarında büyük rağbet görüyor. Bunun sebebi ise diğer domateslere göre raf ömrü daha fazla olmasıdır. Bizler en güzel domates ve buzağı yarışmaları olacak. Aynı zamanda Çameli cevizde tanıtılacak ve coğrafi tescillide alınmak için çalışmalar sürüyor. Denizli’de resmi kayıtlarda en çok ceviz Çameli ilçemizde bulunuyor. İlçemiz ceviz olarak adını duyuracaktır. Festivalde Çameli fasulyesini de tanıtacağız ve gelenlere ikramda bulunacağız. Fasulyemiz coğrafi tescili alınmış ürünlerden bir tanesidir. Bunlarla da ilgili de 26 Ağustosta yarışmalarımızı gerçekleştirmiş olacağız” dedi. Başkan Arslan, 11 gün sürecek festivale herkesi Çameli’ne davet etti.  
Çameli Belediyesi tarafından ‘’ 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’ programının başlamasına kısa bir süre kala Başkan Cengiz Arslan, Denizli Basını ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi.

Bu yıl 8’incisini gerçekleştirecek olan ‘Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’nde kentin tecilli ve meşhur ürünleri sergilenerek tanıtılacak.

Çameli Belediyesi’nce bu yıl 24-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ‘8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’ ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Festival için geri sayım başladı. Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan festivalde kurulacak stantlarda, yöresel ürünler katılanlara tanıtılacak. Festival çerçevesinde düzenlenecek olan yarışmalarda bölgenin ürünleri tanıtılacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan festival hakkında bilgi vermek amacıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde toplantı düzenleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, amaçlarının Çameli'yi tanıtmak olduğunu belirtti.

Pandemi nedeniyle uzun süredir etkinlik gerçekleştiremediklerini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,“Bugünkü programımız 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivalimiz, uluslararası bir etkinlik yapıyoruz. Bu uluslararası etkinlik nereden geliyor diye sorarsanız, yamaç paraşütü etkinliğimiz PRE 4 KAP Dünya ön eleme şampiyonası inşallah güzel bir organizasyon yaparak Çameli’mizde ve Denizli’mizde Dünya şampiyonasını da burada gerçekleştirmemiz hedeflerimiz arasında. Bunlarla ilgili de GEKA ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlik çalışmalar yapıyoruz. Çok yakın zamanda da Dünya şampiyonasının ön ayağını, süper finalini Çameli’de yapmış olacağız” dedi.


8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım Ve Doğa Sporları Festivali’’ çerçevesinde ilçenin tarım ürünlerinin tanıtılacağını anlatan Başkan Arlan, “Çameli Coğrafi İşaretli Kuru Fasulyesinin tanıtılması amaçlı en iyi kuru fasulye ve en iyi kuru fasulye yetiştiricisi yarışması, Çameli domatesinin tanıtılması amaçlı en iyi domates ve en iyi domates yetiştiricisi yarışması yapılacak. Çameli’nin domatesleri örtü altında yetiştirme konusunda bir numara. Çameli domatesleri Antalya ve Arabistan piyasalarında büyük rağbet görüyor. Bunun sebebi ise diğer domateslere göre raf ömrü daha fazla olmasıdır. Bizler en güzel domates ve buzağı yarışmaları olacak. Aynı zamanda Çameli cevizde tanıtılacak ve coğrafi tescillide alınmak için çalışmalar sürüyor. Denizli’de resmi kayıtlarda en çok ceviz Çameli ilçemizde bulunuyor. İlçemiz ceviz olarak adını duyuracaktır. Festivalde Çameli fasulyesini de tanıtacağız ve gelenlere ikramda bulunacağız. Fasulyemiz coğrafi tescili alınmış ürünlerden bir tanesidir. Bunlarla da ilgili de 26 Ağustosta yarışmalarımızı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Başkan Arslan, 11 gün sürecek festivale herkesi Çameli’ne davet etti.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.