Canlara Yardım Eli

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 10.06.2023 - 09:02, Güncelleme: 10.06.2023 - 09:02
 

Canlara Yardım Eli

Denizli Tavas ilçesinin en uzak mahallelerinden olan Gümüşdere ve Horasanlı’da Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 4.sınıf öğrencisi Havane Nur Alvan’ın “Can Dostum” projesi sayesinde sahipsiz hayvanlar aç, susuz ve barınaksız kalmaktan kurtuldu.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Havane Nur Alvan bitirme tezi için sürdürülebilir proje gerçekleştirdi. Alvan, Tavas ilçesinin en uzak mahallelerinden olan Gümüşdere ve Horasanlı’ da sahipsiz olarak mahallelere bırakılan kedi ve köpeklerin adeta kurtarıcısı oldu. İki Mahallenin yerleşim yerlerine uzak olması nedeniyle doğaya bırakılan evcil kedi ve köpekler, dış ortama alışık olmadıkları için beslenme konusunda zor günler yaşadı. Sayıları 30’u bulan bu hayvanlar, aç kaldıkları için çevredeki vatandaşlara da saldırmaya başladı. Durumu tespit eden Alvan, Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arayarak, kaderlerine terk edilen hayvanların hayvan koruma barınağına alınmasını sağladı. Minik dostlar bu sayede yaşam alanı bulmuş oldu. Kalan can dostların yaşamlarını sürdürebilmesi için de mahalle sakinlerine kısa videolar izleten Alvan, onların nasıl beslenmesi gerektiği konularında bilgilenmelerini sağladı. Hayvanların kaderlerine terk edildiği alanlara da kamera yerleştiren Alvan, kimlerin hayvanları kaderine terk ettiğini tespit ederek, ilgili kuruluşlara şikâyetlerini gerçekleştirdi. Alvan’ın bu davranışı sayesinde can dostların yaşama tutunduğunu kaydeden mahalle sakinlerinden Resul Üleş,” Havane Nur Alvan kardeşimiz projesiyle yardıma muhtaç olan sevimli dostlarımızın hem yuva bulmasını sağladı. Hem de onların beslenme güçlüklerini ortadan kaldırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. O’nun sayesinde mahalle sakinleri de bilinçlenmiş oldu” dedi.
Denizli Tavas ilçesinin en uzak mahallelerinden olan Gümüşdere ve Horasanlı’da Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 4.sınıf öğrencisi Havane Nur Alvan’ın “Can Dostum” projesi sayesinde sahipsiz hayvanlar aç, susuz ve barınaksız kalmaktan kurtuldu.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Havane Nur Alvan bitirme tezi için sürdürülebilir proje gerçekleştirdi.

Alvan, Tavas ilçesinin en uzak mahallelerinden olan Gümüşdere ve Horasanlı’ da sahipsiz olarak mahallelere bırakılan kedi ve köpeklerin adeta kurtarıcısı oldu. İki Mahallenin yerleşim yerlerine uzak olması nedeniyle doğaya bırakılan evcil kedi ve köpekler, dış ortama alışık olmadıkları için beslenme konusunda zor günler yaşadı. Sayıları 30’u bulan bu hayvanlar, aç kaldıkları için çevredeki vatandaşlara da saldırmaya başladı. Durumu tespit eden Alvan, Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arayarak, kaderlerine terk edilen hayvanların hayvan koruma barınağına alınmasını sağladı. Minik dostlar bu sayede yaşam alanı bulmuş oldu. Kalan can dostların yaşamlarını sürdürebilmesi için de mahalle sakinlerine kısa videolar izleten Alvan, onların nasıl beslenmesi gerektiği konularında bilgilenmelerini sağladı. Hayvanların kaderlerine terk edildiği alanlara da kamera yerleştiren Alvan, kimlerin hayvanları kaderine terk ettiğini tespit ederek, ilgili kuruluşlara şikâyetlerini gerçekleştirdi.

Alvan’ın bu davranışı sayesinde can dostların yaşama tutunduğunu kaydeden mahalle sakinlerinden Resul Üleş,” Havane Nur Alvan kardeşimiz projesiyle yardıma muhtaç olan sevimli dostlarımızın hem yuva bulmasını sağladı. Hem de onların beslenme güçlüklerini ortadan kaldırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. O’nun sayesinde mahalle sakinleri de bilinçlenmiş oldu” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.