Çınar Kitap Kahve'de Günümüz Teknolojisinde Son Gelişmeler Konuşuldu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.02.2022 - 09:56, Güncelleme: 26.02.2022 - 09:56
 

Çınar Kitap Kahve'de Günümüz Teknolojisinde Son Gelişmeler Konuşuldu

Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve'de her hafta Cuma günleri düzenlenen sohbetin bu haftaki konukları Mekatronik Mühendisi Mücahit Ekrem Yeşilyurt ve Sosyal Medya Dijital pazarlama Danışmanı Halil Berdibey'ler oldu.

Mekatronik Mühendisi Mücahit Ekrem Yeşilyurt, günümüz teknolojisindeki son gelişmeleri katılımcılara anlattı. Yerli ve milli teknolojinin önemine vurgu yapan Yeşilyurt, günümüzde ülkelerin gelişmişliği ürettiği teknoloji ile ölçülmektedir. Buradan baktığımızda iyilik için üretilen teknoloji ve yapılan buluşlar iyiliğin hüküm sürdüğü bir Dünya’yı kurmanın yolu iken diğer yandan sömürü için üretilen teknoloji Dünya’yı savaş alanına çevirebilmektedir. İyi bir dünya ancak iyilerin buluşları ve teknolojisi ile kurulabilir. Merhamet, şefkat ve adalet duyguları ile bezenmiş toplulukların gelişmişliği medeni Dünya’yı inşa edebilir. Bizim medeniyet tarihimizde bunun için çalışan ve buluşlar yapan örnek bilim adamları her daim mevcut olmuştur. Son dönemde bunlara örnek verecek olursak ömrünü Türkiye'mizin kalkınma mücadelesine adayan bir Necmeddin Erbakan ve Selçuk Bayraktar olmuştur. Bu isimlerin yerli ve milli teknolojiye katkısı çok büyüktür. milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşımaktadır. Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye'nin tek yolu milli teknolojiyi üretmek olmalıdır. Müslüman bilim adamlarının dünyaya damga vuran bilimsel çalışmalarına da değinen Yeşilyurt tıp, matematik, geometri, astronomi, coğrafya ve daha başka alanlarda da Müslüman bilim adamlarının yapmış oldukları eserleri anlattı. Müslüman bilim adamlarının evrensel bilime yapmış oldukları katkıların ne derece önemli olduğu ve bunun gelecek kuşaklara aktarılarak yeni nesillerinde aynı başarıya ulaşmalarının önemine vurgu yaptı. Sosyal Medya Dijital pazarlama Danışmanı Halil Berdibey'de günümüzde sosyal medyanın önemine değinerek, sosyal medyanın doğru bir şekilde İslam'ı tebliğ aracı olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.  Programın sonunda misafirlerin sormuş oldukları sorulara cevaplar verilerek program sonlandırıldı. 
Ensar Vakfı Denizli Şubesi Çınar Kitap Kahve'de her hafta Cuma günleri düzenlenen sohbetin bu haftaki konukları Mekatronik Mühendisi Mücahit Ekrem Yeşilyurt ve Sosyal Medya Dijital pazarlama Danışmanı Halil Berdibey'ler oldu.

Mekatronik Mühendisi Mücahit Ekrem Yeşilyurt, günümüz teknolojisindeki son gelişmeleri katılımcılara anlattı. Yerli ve milli teknolojinin önemine vurgu yapan Yeşilyurt, günümüzde ülkelerin gelişmişliği ürettiği teknoloji ile ölçülmektedir. Buradan baktığımızda iyilik için üretilen teknoloji ve yapılan buluşlar iyiliğin hüküm sürdüğü bir Dünya’yı kurmanın yolu iken diğer yandan sömürü için üretilen teknoloji Dünya’yı savaş alanına çevirebilmektedir. İyi bir dünya ancak iyilerin buluşları ve teknolojisi ile kurulabilir. Merhamet, şefkat ve adalet duyguları ile bezenmiş toplulukların gelişmişliği medeni Dünya’yı inşa edebilir. Bizim medeniyet tarihimizde bunun için çalışan ve buluşlar yapan örnek bilim adamları her daim mevcut olmuştur. Son dönemde bunlara örnek verecek olursak ömrünü Türkiye'mizin kalkınma mücadelesine adayan bir Necmeddin Erbakan ve Selçuk Bayraktar olmuştur. Bu isimlerin yerli ve milli teknolojiye katkısı çok büyüktür. milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşımaktadır. Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye'nin tek yolu milli teknolojiyi üretmek olmalıdır. Müslüman bilim adamlarının dünyaya damga vuran bilimsel çalışmalarına da değinen Yeşilyurt tıp, matematik, geometri, astronomi, coğrafya ve daha başka alanlarda da Müslüman bilim adamlarının yapmış oldukları eserleri anlattı. Müslüman bilim adamlarının evrensel bilime yapmış oldukları katkıların ne derece önemli olduğu ve bunun gelecek kuşaklara aktarılarak yeni nesillerinde aynı başarıya ulaşmalarının önemine vurgu yaptı.

Sosyal Medya Dijital pazarlama Danışmanı Halil Berdibey'de günümüzde sosyal medyanın önemine değinerek, sosyal medyanın doğru bir şekilde İslam'ı tebliğ aracı olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

 Programın sonunda misafirlerin sormuş oldukları sorulara cevaplar verilerek program sonlandırıldı. 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.