Çıntar mantarının kilosu şaşırttı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.12.2022 - 10:11, Güncelleme: 17.12.2022 - 10:11
 

Çıntar mantarının kilosu şaşırttı

Denizli’de yüksek kesimlerde yağışlı havaların ardından çıkan çıntar mantarı, pazarda kilosu 100 ila 180 TL’den yerini aldı. Bir vatandaşın topladığı mantarlar arasında yer alan çıntar mantarı 1 kilo 965 gram gelmesi şaşırttı.

Denizli’de geçen haftalarda meydana gelen yağışların ardından özellikle çam ağaçlarının yanında çıkan çıntar mantarı toplanmaya başlandı. Vatandaşların sabah saatlerinde ormanlık alana giderek topladıkları çıntar, ilk olarak pazarda 110 TL’den yerini aldı. İlerleyen zamanlarda talebin artmasının ardında kilosunun bu hafta kurulan pazarlarda kilosu 100 ila 180 TL’e olarak satışı yapıldı. Çıntar Mantarının Kilosu Şaşırttı Çameli İlçesi kırsalında Mustafa Kızılhan tarafından Cumaalanı ve Kınıkyeri mahalleleri arasında toplanan çıntarlar arasında 832 gram ve 1 kilo 965 gram ağırlığındaki çıntar mantarlar görenleri şaşırttı. Çameli’de Cuma günü kurulan ilçe pazarında, kırsalda toplanan çıntar mantarları tezgahlarda satışa sunuldu. Tezgahlardaki çıntar mantarları kilosu 100 ila 180 TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. Vatandaşlar tarafından tercih edilen çıntarların satışlarından pazarcıların memnun olduğu belirtildi. Sezonunda ilçede geçim kaynağı haline gelen ve ev bütçesine katkı sağlayan çıntarları toplamak için vatandaşlar ormanlık alanlara akın ediyor. Besin Değeri Yüksek Yağışların artmasıyla birlikte çıntarın bu sene bereketli geçmesini bekleyen ilçe halkı, çıntarın yüksek miktarda besin değeri olduğunu söylüyor.
Denizli’de yüksek kesimlerde yağışlı havaların ardından çıkan çıntar mantarı, pazarda kilosu 100 ila 180 TL’den yerini aldı. Bir vatandaşın topladığı mantarlar arasında yer alan çıntar mantarı 1 kilo 965 gram gelmesi şaşırttı.

Denizli’de geçen haftalarda meydana gelen yağışların ardından özellikle çam ağaçlarının yanında çıkan çıntar mantarı toplanmaya başlandı. Vatandaşların sabah saatlerinde ormanlık alana giderek topladıkları çıntar, ilk olarak pazarda 110 TL’den yerini aldı. İlerleyen zamanlarda talebin artmasının ardında kilosunun bu hafta kurulan pazarlarda kilosu 100 ila 180 TL’e olarak satışı yapıldı.

Çıntar Mantarının Kilosu Şaşırttı

Çameli İlçesi kırsalında Mustafa Kızılhan tarafından Cumaalanı ve Kınıkyeri mahalleleri arasında toplanan çıntarlar arasında 832 gram ve 1 kilo 965 gram ağırlığındaki çıntar mantarlar görenleri şaşırttı.

Çameli’de Cuma günü kurulan ilçe pazarında, kırsalda toplanan çıntar mantarları tezgahlarda satışa sunuldu. Tezgahlardaki çıntar mantarları kilosu 100 ila 180 TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. Vatandaşlar tarafından tercih edilen çıntarların satışlarından pazarcıların memnun olduğu belirtildi. Sezonunda ilçede geçim kaynağı haline gelen ve ev bütçesine katkı sağlayan çıntarları toplamak için vatandaşlar ormanlık alanlara akın ediyor.

Besin Değeri Yüksek

Yağışların artmasıyla birlikte çıntarın bu sene bereketli geçmesini bekleyen ilçe halkı, çıntarın yüksek miktarda besin değeri olduğunu söylüyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.