Coğrafi İşareti Alan Denizli Ürünleri Avrupa Kapısını Açıyor

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 20.10.2023 - 12:01, Güncelleme: 20.10.2023 - 12:01
 

Coğrafi İşareti Alan Denizli Ürünleri Avrupa Kapısını Açıyor

Denizli genelinde ilgili kurumlara 2022 yılından bu zamana kadar tanıtımı yapılan coğrafi işareti ürünleri ile ilgili Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan coğrafi ürünlerin uluslararası tescili projesi Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

GEKA’nın bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalara eğitim, danışmanlık desteği sağladığı Teknik Destek programı kapsamında uygulanacak proje için Denizli Valiliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında sözleşme imzalandı. Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan proje kapsamında; Denizli’de Coğrafi İşaret tescili almış 14 ürünün başvuru sahibi kurumlarından temsilci katılımcılara “Coğrafi İşaret Uluslararası Tescil Sistemleri ve Başvuru Formları” hazırlama eğitimi verilecek. Projenin danışmanlık hizmeti aşamasında ise, “Uygulamalı AB Coğrafi İşaret Tescil Dosyası Örneği Oluşturma” danışmanlığı verilmesi planlanıyor. Gerçekleştirilecek eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda, Denizli’ye ait birçok ürün uluslararası coğrafi işaret tescili alacak. Uluslararası alanda tescillenen coğrafi işaretli ürünler sayesinde, Denizli’nin gastroturizm alanında tanınırlığı sağlanırken turizm gelirinin de artacağı ön görülüyor. Denizli ilinde coğrafi işareti alan ürünlerin uluslararası tescil başvurularına yönelik temel sorunlar belirlenerek ilgili kurumlar tespit edildi ve bu kurumların ihtiyaçlarına çözüm olmak üzere proje hazırlandı. Proje kapsamında, Türkiye’de tescil almış başvuru sahibi kurumların uluslararası alanda tescil süreçleri hakkında eğitim vermesi ve örnek başvuru dosyası hazırlanması yönünde danışmanlık hizmeti sağlaması planlandı. Bu faaliyet sonunda kurumlar kendi başvurularını yapabilecek yeterliliğe ulaşırken ilgili çalışanları da söz konusu alanda yeterli donanıma ve niteliğe ulaşacak. Böylece Denizli’de bu alanda yetkinlik kazanan kurumların çalışanları bir araya gelerek ortak çalışma yürütebilecekler.   Projenin bir diğer hedefi ise eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda uluslararası tescil başvuruları yapılan ürünler, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından alternatif turizm faaliyetlerine dahil edilerek gastroturizm alanında Denizli’nin tanınırlığının arttırılacak olması. Kısacası Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlünde sağlanacak olan eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda uluslararası alanda tescillenen coğrafi işaretli ürünler, Denizli’nin gastroturizm alanında tanınırlığını sağlayarak turizm gelirlerinin artmasına katkı sağlayacak.   
Denizli genelinde ilgili kurumlara 2022 yılından bu zamana kadar tanıtımı yapılan coğrafi işareti ürünleri ile ilgili Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan coğrafi ürünlerin uluslararası tescili projesi Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

GEKA’nın bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalara eğitim, danışmanlık desteği sağladığı Teknik Destek programı kapsamında uygulanacak proje için Denizli Valiliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında sözleşme imzalandı.

Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan proje kapsamında; Denizli’de Coğrafi İşaret tescili almış 14 ürünün başvuru sahibi kurumlarından temsilci katılımcılara “Coğrafi İşaret Uluslararası Tescil Sistemleri ve Başvuru Formları” hazırlama eğitimi verilecek. Projenin danışmanlık hizmeti aşamasında ise, “Uygulamalı AB Coğrafi İşaret Tescil Dosyası Örneği Oluşturma” danışmanlığı verilmesi planlanıyor. Gerçekleştirilecek eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda, Denizli’ye ait birçok ürün uluslararası coğrafi işaret tescili alacak. Uluslararası alanda tescillenen coğrafi işaretli ürünler sayesinde, Denizli’nin gastroturizm alanında tanınırlığı sağlanırken turizm gelirinin de artacağı ön görülüyor.

Denizli ilinde coğrafi işareti alan ürünlerin uluslararası tescil başvurularına yönelik temel sorunlar belirlenerek ilgili kurumlar tespit edildi ve bu kurumların ihtiyaçlarına çözüm olmak üzere proje hazırlandı. Proje kapsamında, Türkiye’de tescil almış başvuru sahibi kurumların uluslararası alanda tescil süreçleri hakkında eğitim vermesi ve örnek başvuru dosyası hazırlanması yönünde danışmanlık hizmeti sağlaması planlandı. Bu faaliyet sonunda kurumlar kendi başvurularını yapabilecek yeterliliğe ulaşırken ilgili çalışanları da söz konusu alanda yeterli donanıma ve niteliğe ulaşacak. Böylece Denizli’de bu alanda yetkinlik kazanan kurumların çalışanları bir araya gelerek ortak çalışma yürütebilecekler.  

Projenin bir diğer hedefi ise eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda uluslararası tescil başvuruları yapılan ürünler, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından alternatif turizm faaliyetlerine dahil edilerek gastroturizm alanında Denizli’nin tanınırlığının arttırılacak olması. Kısacası Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlünde sağlanacak olan eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sonucunda uluslararası alanda tescillenen coğrafi işaretli ürünler, Denizli’nin gastroturizm alanında tanınırlığını sağlayarak turizm gelirlerinin artmasına katkı sağlayacak.   

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.