Denizli Genç Memur-Sen Mehmet Akif Ersoy'u Unutmadı

DENİZLİ 29.12.2018 - 09:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Genç Memur-Sen Mehmet Akif Ersoy'u Unutmadı

Genç Memur-Sen Genel Merkezi'nin İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82.sene-i devriyesinde ülke genelinde düzenlediği programların birisi Denizli'de Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde Denizli Genç Memur-Sen tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine İstiklal Şairimizin hayatını anlatan belgesel izletildi. Programda konuşma yapan Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin KARAMAN "Mehmet Akif Ersoy'u Vefatının 82. Yılında Rahmetle Yâd Ediyoruz. Her toplumun hamurunu yoğurup şekillendiren kurucu ruh ve maneviyat mimarları vardır. Onlar; düşünceleri, duygu dünyaları, tasavvurları ve yaşantılarıyla millet kimliğinin oluşmasında önemli rol üstlenirler. Başka bir ifadeyle, tarihin zorlu aralıklarından geçerken oluşmuş millî karakterleri kendilerinde mezcederler. 82. ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle andığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da bu anlamda gerçekten bizim varoluşumuzu anlamlı kılan temel değerlerimizi coşkun, samimi, ateşli duygularla yansıtmış öncü, sembol bir şahsiyettir. Akif, bizim şuurumuzu, idealimizi, özlemlerimizi eksiksiz yansıtır, ifade eder. Böyle bir değer her topluma nasip olmaz. Hayatı, kişiliği ve sanatı arasında kopukluk, çelişki görülmez. İnandığı gibi yaşamış ve yazmış, yazdığı gibi yaşamış ve inanmıştır. Onda bizim için çok güzel örnekler vardır. Böyle bir şahsiyetle ne kadar iftihar etsek azdır."dedi ve okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencilere teşekkür etti.

Genç Memur-Sen Genel Merkezi'nin İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82.sene-i devriyesinde ülke genelinde düzenlediği programların birisi Denizli'de Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde Denizli Genç Memur-Sen tarafından gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine İstiklal Şairimizin hayatını anlatan belgesel izletildi. Programda konuşma yapan Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin KARAMAN "Mehmet Akif Ersoy'u Vefatının 82. Yılında Rahmetle Yâd Ediyoruz.

Her toplumun hamurunu yoğurup şekillendiren kurucu ruh ve maneviyat mimarları vardır.

Onlar; düşünceleri, duygu dünyaları, tasavvurları ve yaşantılarıyla millet kimliğinin oluşmasında önemli rol üstlenirler. Başka bir ifadeyle, tarihin zorlu aralıklarından geçerken oluşmuş millî karakterleri kendilerinde mezcederler.

82. ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle andığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da bu anlamda gerçekten bizim varoluşumuzu anlamlı kılan temel değerlerimizi coşkun, samimi, ateşli duygularla yansıtmış öncü, sembol bir şahsiyettir. Akif, bizim şuurumuzu, idealimizi, özlemlerimizi eksiksiz yansıtır, ifade eder. Böyle bir değer her topluma nasip olmaz. Hayatı, kişiliği ve sanatı arasında kopukluk, çelişki görülmez. İnandığı gibi yaşamış ve yazmış, yazdığı gibi yaşamış ve inanmıştır. Onda bizim için çok güzel örnekler vardır. Böyle bir şahsiyetle ne kadar iftihar etsek azdır."dedi ve okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencilere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.