Denizli iç sularına 765 bin sazan yavrusu bırakıldı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 21.07.2023 - 09:19, Güncelleme: 21.07.2023 - 09:19
 

Denizli iç sularına 765 bin sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, 2023 Yılı programı çerçevesinde; Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce üretilen sazan yavruları, İl Müdürlüğünce 300 bini Çivril Işıklı Gölü’ne olmak üzere 13 ilçede bulunan 25 su kaynağına toplam 765 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Anadolumuzun ekonomik ve doğal türleri arasında yer alan sazan balığı vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyacının karşılanması, balıkçılarımız için ise önemli bir gelir kaynağı oluşturması nedeniyle her yıl Denizli genelinde balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Çivril Beydilli Mahallesi’nde düzenlenen törenle Işıklı Gölü’ne sazan balığı yavrusu bırakıldı. Törene Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Özpekler Su Ürünleri Kurucusu Mustafa Özpek, Beydilli Muhtarı Atilla Savran, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve İl/İlçe Şube Müdürleri ile teknik personellerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli’de su ürünleri üretiminin önde gelen isimlerinden Mustafa Özpek; ‘’Ülkemize katma değer sağlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Memleketimiz için üretmeye devam edeceğiz, çünkü üretmek üstünlüktür.’’ dedi. Beydilli Mahalle Muhtarı Savran: ‘’Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bakanlığımız nezdinde tüm katkı verenlere şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar konuşmasında, sağladığı gelir ve istihdam potansiyeliyle sazan balığının önemine dikkat çekerek, doğal dengeyi korumak için balık stoklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinin hedefleri arasında olduğunu ifade etti. Devletin desteğinin bu yönde güçlenerek ilerlediğini ve gelecekte de artarak devam edeceğini vurguladı. Gelenekselleşen balık bırakma törenine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, tüm kesimleriyle işbirliği içinde, bölgenin sosyal ve ekonomik açıdan gelişimini desteklemeye devam edeceklerini ve halkın yaşam kalitesini artırmak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali değirmenci coğrafi zenginliklerle dolu bu bölgede yaşadıklarını ifade etti. Turizmin yanı sıra balıkçılıkla birlikte yöre halkına ekonomik değer katma çabalarının devam edeceğini vurguladı. Bu çalışmalarla birlikte bölgedeki potansiyelin tam olarak kullanılacağını ve yörede yaşayan insanların refah seviyesinin artacağını belirtti. Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, şehrin üretim odaklı büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, bu bağlamda Işıklı Gölü'nün önemini dile getirdi. Bırakılan balıkların hayırlı ve bereketli olmasını dilediğini ifade etti. Bu tür doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir şekilde kullanılması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Aynı zamanda, şehirdeki ekonomik ve çevresel gelişime yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından teknelerle göle açılan yavru sazan balıkları göle bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, 2023 Yılı programı çerçevesinde; Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce üretilen sazan yavruları, İl Müdürlüğünce 300 bini Çivril Işıklı Gölü’ne olmak üzere 13 ilçede bulunan 25 su kaynağına toplam 765 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Anadolumuzun ekonomik ve doğal türleri arasında yer alan sazan balığı vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyacının karşılanması, balıkçılarımız için ise önemli bir gelir kaynağı oluşturması nedeniyle her yıl Denizli genelinde balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Çivril Beydilli Mahallesi’nde düzenlenen törenle Işıklı Gölü’ne sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Törene Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Özpekler Su Ürünleri Kurucusu Mustafa Özpek, Beydilli Muhtarı Atilla Savran, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve İl/İlçe Şube Müdürleri ile teknik personellerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli’de su ürünleri üretiminin önde gelen isimlerinden Mustafa Özpek; ‘’Ülkemize katma değer sağlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Memleketimiz için üretmeye devam edeceğiz, çünkü üretmek üstünlüktür.’’ dedi.

Beydilli Mahalle Muhtarı Savran: ‘’Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bakanlığımız nezdinde tüm katkı verenlere şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar konuşmasında, sağladığı gelir ve istihdam potansiyeliyle sazan balığının önemine dikkat çekerek, doğal dengeyi korumak için balık stoklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinin hedefleri arasında olduğunu ifade etti. Devletin desteğinin bu yönde güçlenerek ilerlediğini ve gelecekte de artarak devam edeceğini vurguladı. Gelenekselleşen balık bırakma törenine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, tüm kesimleriyle işbirliği içinde, bölgenin sosyal ve ekonomik açıdan gelişimini desteklemeye devam edeceklerini ve halkın yaşam kalitesini artırmak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali değirmenci coğrafi zenginliklerle dolu bu bölgede yaşadıklarını ifade etti. Turizmin yanı sıra balıkçılıkla birlikte yöre halkına ekonomik değer katma çabalarının devam edeceğini vurguladı. Bu çalışmalarla birlikte bölgedeki potansiyelin tam olarak kullanılacağını ve yörede yaşayan insanların refah seviyesinin artacağını belirtti.

Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, şehrin üretim odaklı büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, bu bağlamda Işıklı Gölü'nün önemini dile getirdi. Bırakılan balıkların hayırlı ve bereketli olmasını dilediğini ifade etti. Bu tür doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir şekilde kullanılması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Aynı zamanda, şehirdeki ekonomik ve çevresel gelişime yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından teknelerle göle açılan yavru sazan balıkları göle bırakıldı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.