Denizli koronavirüs yoğunluk haritası güncellendi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.08.2021 - 09:13, Güncelleme: 13.08.2021 - 09:13
 

Denizli koronavirüs yoğunluk haritası güncellendi

Denizli’de normalleşme sürecine geçişin ardından uygulanan aşılarla birlikte düşüş yaşanan koronavirüs vakaları, son haftalarda büyük artış gösterdi. 8 ilçede vakaların görülmediği Denizli’de kent merkezi kırmızıya bürünürken ilçelerde de büyük artış gözlendi. Tek ilçede koronavirüs vakası görülmüyor.

Türkiye genelinde 1 Temmuz itibari ile normalleşme sürecinin ardından kısıtlamaların kalkması ile birlikte ilk etapta iyi tablo çizen vakalar, Kurban Bayramı sonrası büyük artışların yaşanmasına neden oldu. Tatil beldelerine akın eden ve maske mesafe kurallarında gevşeklik gösteren vatandaşların salgının artmasına neden oluyor. 100 bin kişide haftalık vaka oranlarının 18’lere düştüğü Denizli’de, son iki haftada büyük artış gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı açıklamaya göre, Denizli’de 31 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihleri arasında vaka oranı 172,11 olarak kayda geçti.  Güncellenen Sağlık Bakanlığı, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakıldığında, kent merkezinde büyük artışın yaşandığı yoğunluk haritasının kırmızıya büründüğü görülüyor. Denizli’de daha önce 8 ilçede vakaların bittiği gözlenirken, yaşanan artışlarla vakanın tek görülmediği ilçe Beyağaç ilçesi oldu. Önceki haftalara göre artışın yoğun olduğu ilçeler ise Acıpayam, Buldan, Çivril, Honaz, Sarayköy olarak gözlendi. İşte Denizli kent merkezi ve ilçelerinde koronavirüs yoğunluk haritaları ise şöyle;  
Denizli’de normalleşme sürecine geçişin ardından uygulanan aşılarla birlikte düşüş yaşanan koronavirüs vakaları, son haftalarda büyük artış gösterdi. 8 ilçede vakaların görülmediği Denizli’de kent merkezi kırmızıya bürünürken ilçelerde de büyük artış gözlendi. Tek ilçede koronavirüs vakası görülmüyor.

Türkiye genelinde 1 Temmuz itibari ile normalleşme sürecinin ardından kısıtlamaların kalkması ile birlikte ilk etapta iyi tablo çizen vakalar, Kurban Bayramı sonrası büyük artışların yaşanmasına neden oldu. Tatil beldelerine akın eden ve maske mesafe kurallarında gevşeklik gösteren vatandaşların salgının artmasına neden oluyor.

100 bin kişide haftalık vaka oranlarının 18’lere düştüğü Denizli’de, son iki haftada büyük artış gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı açıklamaya göre, Denizli’de 31 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihleri arasında vaka oranı 172,11 olarak kayda geçti. 

Güncellenen Sağlık Bakanlığı, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakıldığında, kent merkezinde büyük artışın yaşandığı yoğunluk haritasının kırmızıya büründüğü görülüyor. Denizli’de daha önce 8 ilçede vakaların bittiği gözlenirken, yaşanan artışlarla vakanın tek görülmediği ilçe Beyağaç ilçesi oldu. Önceki haftalara göre artışın yoğun olduğu ilçeler ise Acıpayam, Buldan, Çivril, Honaz, Sarayköy olarak gözlendi.

İşte Denizli kent merkezi ve ilçelerinde koronavirüs yoğunluk haritaları ise şöyle;

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.