Denizli MÜSİAD’dan “Stratejik Planlama” eğitimi

GÜNDEM 10.05.2017 - 11:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli MÜSİAD’dan “Stratejik Planlama” eğitimi

Denizli Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi eğitim programının bu ayki konuğu İnoTec Akademi’den Hayati Çağlar oldu.

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi eğitim programının bu ayki konuğu İnoTec Akademi’den Hayati Çağlar oldu.   Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Tarafından düzenlenen Stratejik Planlama ve KPI Yönetimi eğitimi programına MÜSİAD Denizli Şubesi ve Genç MÜSİAD Denizli Şubesi üyeleri katıldı.   Eğitimde, Misyon ve değerlerin oluşturulması, Vizyon oluşturma, SWOT Analizi, PESTEL Analizi, Strateji Ağacı, Politika ve stratejilerin tespiti, Proje konularının belirlenmesi ve takibi, Performans kavramı ve şirket performansının ölçümlenmesinin önemi, Stratejik planın çıktısı olarak performans ölçümü, Kilit performans göstergeleri ve şirket performansının ölçümünde kullanımı, Finansal boyut, Operasyonel boyut, Müşteri boyutu, Büyüme ve öğrenme boyutu, Kilit performans göstergelerinin stratejik plan ile ilişkisi gibi Stratejik planlama süreçleri 1 günlük eğitimle anlatıldı.   Eğitmen Hayati Çağlar, “Devamlı değişen pazar koşulları, ekonomik koşullar, siyasi dengeler, resmi mevzuatlar şirketlerin faaliyetlerini birebir etkilemektedir. Bu ortamda genel kanı; planlama yapmanın çok güç ya da imkansız olacağı yönündedir. Aksine planlama yapmak veya stratejik planlamanın ilkelerini uygulamak bugünlerde gereklidir ve doğru uygulandığında kuruluşlara önemli katma değerler sağlamaktadır.   Stratejik planlama; kuruluşun kendini ve içinde bulunduğu şartları analiz ederek, belirlediği misyon ve vizyon çerçevesinde 5-10 yıllık süreleri kapsayan strateji ve politikaları belirlemesidir. Stratejik düşünme sürecinde; Fırsatları görmek ve kullanmak, Rizikoları/tehditleri mümkün olduğunca elimine etmek, Güçlü yönler kazanmak ve geliştirmek, Zayıf yönleri minimize etmek ve yok etmek şeklidedir.” İfadelerini kullandı.   Çağlar eğitimin amacının, Kuruluşlarında aktif yönetim pozisyonunda bulunan katılımcıların stratejik düşünce yapısını örnek uygulamalar yardımı ile kavramlarını, kilit performans göstergeleri ile gerçekçi hedefler koyup doğru planlama yaparak projeleri hayata geçirmelerini, ara değerlendirmelerle performansı takip etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.     Eğitim programı sonunda Hayati Çağlar’a teşekkür eden MÜSİAD Denizli Şube Başkan Yardımcısı, Eğitim ve Kültür Komisyon Başkanı Asude Serter eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Serter, “Günümüzde şirketlerimizin gelişimi ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için orta ve uzun vadeli planlamalar yapmamız gerekiyor. Teknolojik gelişimle birlikte değişen iş yaşamında süreç yönetiminin önemi daha da artmaktadır. Süreçlerin birbirileri ile etkileşimi, süreç hedefleri ve bu hedef ölçümleri konularında bilgi almak için bu eğitimi organize ettik.   Eğitim Komisyonu olarak yıl içerisindeki eğitimlerimize üyelerimizden aldığımız taleplere göre şekillendirerek devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.
Denizli Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi eğitim programının bu ayki konuğu İnoTec Akademi’den Hayati Çağlar oldu.

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi eğitim programının bu ayki konuğu İnoTec Akademi’den Hayati Çağlar oldu.

 

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Tarafından düzenlenen Stratejik Planlama ve KPI Yönetimi eğitimi programına MÜSİAD Denizli Şubesi ve Genç MÜSİAD Denizli Şubesi üyeleri katıldı.

 

Eğitimde, Misyon ve değerlerin oluşturulması, Vizyon oluşturma, SWOT Analizi, PESTEL Analizi, Strateji Ağacı, Politika ve stratejilerin tespiti, Proje konularının belirlenmesi ve takibi, Performans kavramı ve şirket performansının ölçümlenmesinin önemi, Stratejik planın çıktısı olarak performans ölçümü, Kilit performans göstergeleri ve şirket performansının ölçümünde kullanımı, Finansal boyut, Operasyonel boyut, Müşteri boyutu, Büyüme ve öğrenme boyutu, Kilit performans göstergelerinin stratejik plan ile ilişkisi gibi Stratejik planlama süreçleri 1 günlük eğitimle anlatıldı.

 

Eğitmen Hayati Çağlar, “Devamlı değişen pazar koşulları, ekonomik koşullar, siyasi dengeler, resmi mevzuatlar şirketlerin faaliyetlerini birebir etkilemektedir. Bu ortamda genel kanı; planlama yapmanın çok güç ya da imkansız olacağı yönündedir. Aksine planlama yapmak veya stratejik planlamanın ilkelerini uygulamak bugünlerde gereklidir ve doğru uygulandığında kuruluşlara önemli katma değerler sağlamaktadır.

 

Stratejik planlama; kuruluşun kendini ve içinde bulunduğu şartları analiz ederek, belirlediği misyon ve vizyon çerçevesinde 5-10 yıllık süreleri kapsayan strateji ve politikaları belirlemesidir. Stratejik düşünme sürecinde; Fırsatları görmek ve kullanmak, Rizikoları/tehditleri mümkün olduğunca elimine etmek, Güçlü yönler kazanmak ve geliştirmek, Zayıf yönleri minimize etmek ve yok etmek şeklidedir.” İfadelerini kullandı.

 

Çağlar eğitimin amacının, Kuruluşlarında aktif yönetim pozisyonunda bulunan katılımcıların stratejik düşünce yapısını örnek uygulamalar yardımı ile kavramlarını, kilit performans göstergeleri ile gerçekçi hedefler koyup doğru planlama yaparak projeleri hayata geçirmelerini, ara değerlendirmelerle performansı takip etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

 

 

Eğitim programı sonunda Hayati Çağlar’a teşekkür eden MÜSİAD Denizli Şube Başkan Yardımcısı, Eğitim ve Kültür Komisyon Başkanı Asude Serter eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Serter, “Günümüzde şirketlerimizin gelişimi ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için orta ve uzun vadeli planlamalar yapmamız gerekiyor. Teknolojik gelişimle birlikte değişen iş yaşamında süreç yönetiminin önemi daha da artmaktadır. Süreçlerin birbirileri ile etkileşimi, süreç hedefleri ve bu hedef ölçümleri konularında bilgi almak için bu eğitimi organize ettik.

 

Eğitim Komisyonu olarak yıl içerisindeki eğitimlerimize üyelerimizden aldığımız taleplere göre şekillendirerek devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.