Denizli Off-Road Topluluğu yangın bölgesine yardım için gitti

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 31.07.2021 - 17:30, Güncelleme: 31.07.2021 - 17:47
 

Denizli Off-Road Topluluğu yangın bölgesine yardım için gitti

Denizli Off-Road topluluğu içinde yer alan, Horoz Team Grubu belirlenen 13 kişilik gönüllü ekiple Marmaris ve Köyceğiz’deki yangın bölgesine ihtiyaç ve gıda yardımı için yola çıktı.

Denizli Off-Road topluluğu dün yangın bölgesindeki arkadaşları ile görüştükten sonra kısa süre içerisinde organize olarak harekete geçti. Kısa süre içerisinde talep edilen su, ayran, kıyafet, tıbbi malzeme ve arazide kullanılabilecek malzemeleri temini sonrası dün akşam 21.00 sıralarında yollara koyuldular. Grup üyeleri hazırladıkları malzemelerle yola çıktı. İlk önce Köyceğiz’e uğradıklarını belirten Horoz Team Grup Başkanı Cemal Kahveci;  “Dün gündüz vakitleri Marmaris tarafındaki tanıdıklarımızdan aldığımız telefon sonrası hareketimiz başladı. Kısa süre içinde Frigo araç ve iki jeep araç gönüllü öncü aracı belirlendi. Frigo içerisi komple su ve ayran ile dolduruldu. Bulabildiğimiz kadar giysi ayarlandı. Ekibimizdeki sağlık personeli arkadaşımız Mehmet Enes Başgün ile tıbbi malzeme listesi ayarlandı. DAG Arama Kurtarma sorumlusu Volkan Ayçiçek arazide kullanacağımız malzeme temini konusunda yardımcı oldu. Kısa süre içerisinde bütün araçlarımızı hazırlayıp akşam saatlerinde yola çıkıldı. İlk önce Köyceğiz deki yangın bölgesine ulaşıldı. Erzak - malzeme temini sonrası daha çok ihtiyaç olduğu çağrısı aldığımız Marmaris bölgesine hareket edildi. Bir çok sayıda yangın olduğunu gördük. Yetkili kişiler ile görüşüp yangın müdahale alanlarının fiziki, erzak, tıbbi yardım ihtiyaçları karşılanıp. Ücra köylerdeki insanlarımıza yardımda bulunmak istedik. Özellikle Selen köyüne ulaştığımızda yangın oradaki vatandaşların evlerini sarmak üzereydi. Elimizden gelenin en fazlasını oradaki 4-5 köy halkı ile yaparak evlerden uzaklaştırmayı başardık. Kendilerine Denizli'den onlar için geldiğimizi söylediğimiz zaman tarifsiz bir duygu seli hakim oldu. Girilmeyen evlere dokunulmayan ellere ulaşmaya çalıştık. Anlatılamayacak kadar çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Fakat her zaman olduğu gibi yine halk olarak bir arada olmayı başardığımızı düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda ülke olarak bu zor zamanları en hasarsız şekilde atlatırız. Denizli’de bizlere bu yolcuğumuzda destek çıkan maddi manevi tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
Denizli Off-Road topluluğu içinde yer alan, Horoz Team Grubu belirlenen 13 kişilik gönüllü ekiple Marmaris ve Köyceğiz’deki yangın bölgesine ihtiyaç ve gıda yardımı için yola çıktı.

Denizli Off-Road topluluğu dün yangın bölgesindeki arkadaşları ile görüştükten sonra kısa süre içerisinde organize olarak harekete geçti. Kısa süre içerisinde talep edilen su, ayran, kıyafet, tıbbi malzeme ve arazide kullanılabilecek malzemeleri temini sonrası dün akşam 21.00 sıralarında yollara koyuldular.

Grup üyeleri hazırladıkları malzemelerle yola çıktı. İlk önce Köyceğiz’e uğradıklarını belirten Horoz Team Grup Başkanı Cemal Kahveci; 

“Dün gündüz vakitleri Marmaris tarafındaki tanıdıklarımızdan aldığımız telefon sonrası hareketimiz başladı. Kısa süre içinde Frigo araç ve iki jeep araç gönüllü öncü aracı belirlendi. Frigo içerisi komple su ve ayran ile dolduruldu. Bulabildiğimiz kadar giysi ayarlandı. Ekibimizdeki sağlık personeli arkadaşımız Mehmet Enes Başgün ile tıbbi malzeme listesi ayarlandı. DAG Arama Kurtarma sorumlusu Volkan Ayçiçek arazide kullanacağımız malzeme temini konusunda yardımcı oldu. Kısa süre içerisinde bütün araçlarımızı hazırlayıp akşam saatlerinde yola çıkıldı. İlk önce Köyceğiz deki yangın bölgesine ulaşıldı. Erzak - malzeme temini sonrası daha çok ihtiyaç olduğu çağrısı aldığımız Marmaris bölgesine hareket edildi. Bir çok sayıda yangın olduğunu gördük. Yetkili kişiler ile görüşüp yangın müdahale alanlarının fiziki, erzak, tıbbi yardım ihtiyaçları karşılanıp. Ücra köylerdeki insanlarımıza yardımda bulunmak istedik. Özellikle Selen köyüne ulaştığımızda yangın oradaki vatandaşların evlerini sarmak üzereydi. Elimizden gelenin en fazlasını oradaki 4-5 köy halkı ile yaparak evlerden uzaklaştırmayı başardık. Kendilerine Denizli'den onlar için geldiğimizi söylediğimiz zaman tarifsiz bir duygu seli hakim oldu. Girilmeyen evlere dokunulmayan ellere ulaşmaya çalıştık. Anlatılamayacak kadar çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Fakat her zaman olduğu gibi yine halk olarak bir arada olmayı başardığımızı düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda ülke olarak bu zor zamanları en hasarsız şekilde atlatırız. Denizli’de bizlere bu yolcuğumuzda destek çıkan maddi manevi tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.